Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (670)

novoten 

všechny recenze uživatele

K hlášení o senilním Scottovi se neuchýlím, protože uživatelů kopírujících podobně velkoústá prohlášení z cizích recenzí na loňského Promethea tu je dost a dost. Pravdou ale zůstává, že moje zklamání je pořádné. Ne snad že by Ridley zapomněl točit - on jen není z Konzultanta vůbec znát. Celé je to jen McCarthyho do sebe zahleděný scénář, zhmotněný do líně se převalujících dialogů, ohraničený dost dobrou podružnou pointou a velmi proměnlivě obsazený. Zatímco Fassbender s Pittem táhnou úplně všechno, Cameron Diaz se stává castingovým přešlapem, jaký snad nepamatuji. Každé gesto či slovo působí tak nuceně a prkenně, že veškerá menší pozitiva (soundtrack, akční pablesky) jsou téměř zapomenuta. Vzhledem k tvůrčímu týmu se mi nechce věřit, že jdu takhle nízko, ale když i já, který se příběhem velmi rád nechám zmámit, na první dobrou prohlédnu skrz nahodilé střípky až na konec, je něco špatně. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Cormac McCarthy | Hudba: Daniel Pemberton | Produkcia: Ridley Scott, Nick Wechsler, Steve Schwartz, Paila Mae Schwartz | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Scott Free Productions, Nick Wechsler Productions, Chockstone Pictures | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 46,795,200 $ || Odsúdiť film len pre to, že ho človek napoprvý krát úplne nepochopí, je nerozumné, ale na druhú stranu pochopitelné. --- Pre mňa osobne skvost po hereckej i režijnej stránke. Sila scenára je v globálnej odlišnosti od žánroviek a v opusteniu tradičnej šablóny - čo ho ale nepopierateľne robí deravejším a miestami nepochopiteľným. Režijný zostrih ma bude zaujímať o to viac - odhalí, či tá občasná nevysvetlenosť mala komerčný dôvod kôli nutnosti zostríhať metráž, alebo je to jednoducho neprecíznosť scenáristu. Z mojej stránky: Čo som nepobral, to som si domyslel, a asi správne: (nielen) Na konci sa dostavila filmová katarzia skrze husiu kožu. Možno to bolo perfektne hrajúcimi, trafne vybraným hercami, alebo jednoducho faktom, že som tento deň bol aktívnym, premýšlajúcim divákom, s chuťou pre dokonalosť v nedokonalosti. Keci! Možno to bolo tým studeným vánkom v kinosálu, ktorý bol efektívnejší, než ventilátorový systém v kine s 4DX!!! :) 78% | Videno v Atlas Praha, 27.11.2013 | ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Otázka, zda strejda Ridley dokáže svým filmem nudit, byla právě zodpovězena. Dokáže a to kvalitně. Vidět to v kině, tak bych svou přibližně stopadesátikorunu oplakával hodně dlouho. Takhle mi slzy zůstanou v nosním slzovodu, ale přiznám se k tomu, že kdyby Malkina tak rafinovaně nevyšpulila svého sumečka na čelní sklo, tak by mi tento snímek zmizel z vyrovnávací paměti dřív než za tři, dva, jedna, teď ... O čem to vlastně bylo? Už ani nevím. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi tvrdý a nekompromisní film plný odkazů, filozofie, životních mouder a pravd, jdoucí proti jakýmkoliv diváckým trendům, očekávající vysokou míru vašeho intelektu a umění číst mezi řádky. Nejednoznačné, nezařaditelné, přesto místy hypnotické a strhující. Pro člověka bez "životního nadhledu" film o ničem. Pro zbytek silný zážitek. Viděna extended verze. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

McCarthyho knižní adaptace dostala Oscara, on na oplátku prostor pro vlastní film. Jenže tentokrát se ukázalo, jak je scénář trošku jiný kafe a ona pevná ruka při adaptaci, která byla u Tahle země není pro starý, tady chybí. Najde se pár opravdu dobrých scén v celém tom nesourodém mixu, ale co naplat, když celý film ani neví čim je a především se tvůrcům nepodařilo nic z toho co měli v úmyslu, ať už to bylo cokoliv. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (22)

  • Keď Konzultant (Michael Fassbender) telefonuje v aute s právnikom kartelu, hodiny zmenia niekoľkokrát nelogicky svoj čas. (De Large)
  • Natáčení bylo přibližně na dva týdny přerušeno. Důvodem bylo úmrtí Tonyho Scotta, britského režiséra, producenta a zároveň bratra Ridleyho Scotta. Ridley Scott pauzu strávil s rodinou zesnulého bratra. (Dave_ff)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno