Reklama

Reklama

Vražedná místa: Fotografovo křeslo

(TV film)
  • Velká Británie Murder Rooms: The Photographer's Chair

Obsahy(1)

Začne-li se na jednom místě a v od sebe nepříliš vzdáleném časovém horizontu vyskytovat více mrtvol, jejichž evidentně násilná smrt nese nepřehlédnutelné shodné znaky, je nasnadě podezření, že se ve všech těch případech jedná o jednoho a téhož pachatele. Ale jaký je jeho motiv a co spojuje jeho oběti? Co mohou mít společného dáma z lepší společnosti, krymský vysloužilec a nerudný soudní lékař? Policie tápe ve tmách a doktor Doyle s doktorem Bellem, kteří se pokoušejí tuto záhadu vyřešit, netuší, jak nebezpečným směrem se bude tentokrát jejich pátrání ubírat. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Spiritualismus se obecně k detektivkám náramně hodí. Vraždy, média, duchové a šarlatáni v kombinaci se sherlockovskými příběhy...to dostatečně vykompenzuje trochu lacinější ...ale zato autentičtější televizní look i nadbytečně vyšší dávku sentimentu, týkající se Doylova traumatu...viz. první díl. Ta ufňukanost trochu vadí, ale tentokrát se v ní autoři nebabrají tolik, jako v předchozím filmu. Takže za mě i kvůli rozumné stopáži, naprosto OK. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zápletka slibovala hodně, ale z mnou dosud viděných čtyř dílů byla nejslabší. Nebyla špatná, to ne, seriál si udržuje tradiční vysokou úroveň, výpravu a atmosféru, opět se vyskytl nějaký sem tam temnější motiv, parádní duchařina, výkon Iana Ricahrdsona rozebírat nebudu, akorát bych se opakoval. Tahle detektivní série mě zatím příjemně naplňuje a parádně se na ní kouká, ale někdy to prostě bylo až moc zamotané. To sice v britských detektivkách není na škodu, ale na druhou stranu to vidím spíš ten vztah Doyle-Bell. Ale líbilo se mi to a pořád je to na dost vysoké úrovni. A za duchařskou zápletku něco přihodím, protože ty scény byly skutečně působivé. 80%. A už jsem chválil hudbu? ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Detektivka s příchutí duchařského příběhu (což je v pořádku, neboť A. C. Doyle byl předním stoupencem spiritistického hnutí). Vynikající atmosféra, skvělé zachycení dobových reálií, kostýmů a exteriérů. Zde znovu stvořený, drsný viktoriánský svět je uvěřitelný. Na to, že je to jen pouhý seriálový snímek, dosahuje větší působivosti než třeba podobně laděný film Z pekla. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Opäť veľmi dobre natočená holmesovka, ktorá znovu vracia doktora Doyla k jeho láske z prvého dielu. Tentokrát prostredníctvom spiritistického zážitku. Jeho spojenie so sériou vrážd scenár dobre skrýva hádže divákovi udičku s podivínskym fotografom. Príbeh opäť začína sólovou akciou doktora Doyla, ale doktor Bell sa čoskoro objaví akoby mávnutím čarovného prútika. Produkcia a herecké výkony si udržiavajú stabilne dobrú úroveň. 70% Pre milovníkov detektívok 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vrah od oxidu hořečnatého touží zvěčnit 21 gramů, Doyle hledá lék na zlomené srdce na falší obdělávaném poli spiritualismu a kolega Bell, navštěvující z pracovních důvodů bordel, se už ho ani nesnaží nějak aktivně odradit.. Tajuplnost procesů i výstupů ze začátků fotografické branže, koketování s nadpřirozenem i melancholický opar jsou fajn, ale znovu zůstal pocit, že se v televizním formátu dalo s tématem i postavami naložit o něco atraktivněji.. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama