Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Jakmile jsou na scéně Vondráčková s Dolanským, film působí dojmem relativně vkusně uvolněné podívané. Věřím, že kdyby Troškovi napsal scénář někdo, kdo má v hlavě méně hnoje a neustálé potřeby točit něco "krejzy", mohl vzniknout příjemně lehký letní film. Jenže v Babovřeskách je těch dvou poměrně málo a je jim nabídnuta pouze krátká, přímočará a nicneřešící romantická linka. Všechno ostatní je na pytel. Trable s farářem a starostou jsou obdařeny natolik stupidními gagy, že pro mě byl problém úvodní polovinu filmu v kuse dokoukat. V Troškosvětě se postavy tradičně chovají infantilně a imbecilně, neustále pokřikují, směšně se pohybují a pitvoří, nedocházejí jim ani banální souvislosti a neustále konverzují ve stylu extrémně afektovaných kreténů. Ostatně jak jinak by se mohly vyprodukovat tolik laciných dvojsmyslů. Finální hledání trezoru pro změnu působí jako parodie na zdravý rozum. Nechybí kvanta laciných fórků s obnaženými zadnicemi, nakopnutými rozkroky, sexuálními narážkami a kadícími holuby, přičemž se údajně jedná o "milou lidovou zábavu". Znamená to tedy, že je obyčejný divák primitivní idiot? Troška v nejmenovaném rozhovoru uvedl, že kvérů a násilí je ve filmech dost, načež natočí film, kde jsou plus mínus všichni odporní podrazáci, kurvy, pomlouvači a ignoranti - a všichni se vyžívají v bezdůvodném násilí. Ale to se nepočítá, protože jsme přeci v lidové komedii! Totální fiasko je scéna s falešnými závěrečnými titulky - proboha, proč? To fakt nikdo nevidí, že se to tam absolutně v žádném kontextu nehodí? Nepotěší ani vizuální stránka - místo vesnického léta z filmu svítí něco, co vypadá jako cukrkandlové omalovánky. Co se týká srandy, napočítal jsem nakonec asi pět chvilek, u kterých jsem se pousmál. Ne poprvé Troškův film zachraňuje šťastná ruka při výběru herců - kvarteto Dolanský, Vondráčková, Kikinčuk a Synková je vesměs opravdu skvělé. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem přesvědčen, že některé filmy by měly být opatřeny věkovým ratingem "nevhodné pro děti do stopadesáti let", jinak se těchto sraček nikdy nezbavíme. A někteří lidé by měli být opatřeni elektrickým křeslem. Hlavně ti, kteří jsou za toto, ať už je to cokoliv, zodpovědní. A pykali by všichni. Od kinderfila Trošky, přes tým, který retušoval plakát, až po celý management Jihlavanky, kterou štáb během natáčení pil. Tohle je přesně jeden z těch filmů, který vás donutí zoufale složit hlavu do dlaní, táhle si oddechnout a slíbit, že se usmíříte s mámou, doděláte školu a víc se budete věnovat partnerce. Viděno v rámci weedpárty a stejně to tu silně sálající debilitu neutlumilo ani krapítko. Dvojku už bych nechtěl vidět, ani kdybych byl v hlubokém bezvědomí. ()

Reklama

Rocky62

všechny recenze uživatele

Jak je jistě známo, někteří příslušníci EMO stylu trpí sebepoškozováním. Podřezávají si žíly, máchají si prdele v louhu a nebo si jednoduše testují odolnost genitálií ve svěráku. Podobná situace je i zde, kdy se někteří filmoví fanoušci pustí do projekce Hovnovřesků. Já díky bohu žádným sebemrskačstvím netrpím, ani nemám potřebu se jakkoliv duševně ponižovat a urážet. Proto mne ani hlaveň lupary opřená o můj spánek nedonutí podívat se na tento těžce nemocný hnus nevídaných rozměrů. Díky za nabídku Zdeněčku, ale fakt ne. To se radši zabalím do nacistický vlajky a půjdu se projít na Václavák. ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Rádoby humorná zrychlovačka. A celé kino se směje dalšímu Troškově dítku a téhle obří reklamě na leccos. Holt už definitivně rezignoval na jakoukoliv tvůrčí činnost. Mám za to, že když za oceánem vyplodí nějakou zoufalost, diváci jí odmítnou, tržby producenty zlomí a daný kousek k nám dojde maximálně na disku. U nás jde z českých přešlapů do kin všechno. Navíc si neustále stěžujeme, jak naši zákonodárci vyhazují miliony do vzduchu. My, diváci (hanba by mě fackovala, jít si na to sednout do kina), zase vyhodíme miliony do pokladen multiplexů. Dokážu ocenit i humor pro „obyčejné“ diváky, nechápu ale, co si z něčeho takového odnášejí. Možná, když se začne rozjíždět nějaká dějová linie, ten nemilosrdně ukousnutý konec/„pointu“? A co ta bolestivá stopáž? Uff, ještě, že bylo při televizní premiéře tolik reklam, moje bránice si mohla odpočinout. ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Rozdělit takhle (filmovou) společnost na dva znesvářené tábory „na život a na smrt“ se nepovedlo snad ani při nedávno zkončeném prezidentském duelu mezi zkušeným (zákeřně-podpásovým) vzdělaným řečníkem (bonmotérem), aligátorem z Vysočiny Milošem (Šloufem) Zemanem a „modrou krví s lidskými hodnotami“, Karlem (Kalouskem) „neptejte se mě prosím na Benešovy dekrety“ Schwarzenbergem. Přičemž samotná (výsledná) podoba (paralela) není nezajímavá a už vůbec ne (čistě) náhodná. Čím víc se ta jedna „protitroškovská“ resp. protizemanovská (mobilizující zbytek (filmového) národa) skupina, opírá do té druhé-„protroškovské“ resp. „proMiloše“, tím opačný efekt to má. Důkazem budiž, že ta třetí „troškajemiupřímněuprdele“ se začíná překvapivě? přidávat na stranu Troška a spol. nebo řečeno slovy čísel http://kultura.idnes.cz/navstevnost-za-prvni-vikend-vedou-babovresky-f4i-/filmvideo.aspx?c=A130218_131730_filmvideo_jaz . Osobně se sice do kina nechystám (těch 170kč za lístek rozhodně využiju (pro sebe) smysluplněji), nicméně křižácké (protitroškovské) tažení (v dohledné době) také neplánuju. Takže, Zdendo, sejdeme se (řekněme za rok a půl) u reakcí na téma: „Dědkobrnky“ resp. (za tři roky) u snímku „fakani (a) faráři“. P.s. když už to nejde „nahoru na sever“, snad zaútočíš alespoň na opačný pól (zatím to vypadá slibně), protože (jak známo) negativní reklama, taky reklama. Otázkou ovšem zůstává, jestli to je ta cesta, po které se (vy)dávat?! To však (s dovolením) ponechám na každém z vás. S osobní poznámkou na závěr. Nesnažte se prosím, kdokoliv, o převýchovu těch druhých. Je to čistě věcí osobního (ne)vkusu. Ostatně i takové Prci, prci, prcičky bratrů Weitz(ových), těšící se (nejen) na místním serveru velké oblibě mají do inteligentní zábavy hodně daleko. A když už nějakou kritiku, tak prosím tu konstruktivní, neboť jakákoliv jiná, když pominu samotný fakt, že je kontraproduktivní, je v prvé řadě (prvoplánově) laciná, tj. (řečeno místní terminologií) „troškovská“. A to byste zřejmě neradi?! P.p.s a hlavně...., je to pouze film..... 93min, EDEN Hazard srovnává na 1-1, A. Stavrev naposledy foukl do píšťalky a Spartička balí kufry :-( TO je tragédie :-)) Edit. (to "pacifista, Dr. Watson" canakja: je smutné, že jsi byl "donucen" (davem) a vlastní názor nechal "doma".....zajímavá dedukce (spojitost) leč, ať čtu (svůj) komentář sebepečlivěji, (tebou) zmiňovanou spojitost: Zeman = Babovřesky "hledám marně".... Update: vážený pane "větvičko", co na to říct? Zřejmě nic. Jak vidno, nemá to žádný smysl. Snad jen, že každý neměl to štěstí, aby mu sudičky (tak jako vám) nadělily do vínku tolik přirozené inteligence, důvtipu a ostrovtipu. S veškerou úctou a přáním všeho nej, "váš pan závorka resp. uvozovka". ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Chyba ve filmu:
    V interiéru kostela si můžeme všimnout dvou oken v zadní části. Když však "věřící" vycházejí z kostela, na jeho zadní zdi žádná okna nejsou. Exteriéry totiž byly natáčeny u kostela sv. Vavřince v Pištíně, kdežto interiéry v kostele sv. Dismase v Dříteni. (Zdroj: filmovamista.cz) (ČSFD)
  • Ve scéně, kde vidíme Ivanku (Lucie Vondráčková) poprvé na obecním úřadě (jde žádat o práci), tvrdí, že si přečetla inzerát v novinách. O pár vteřin později ale tvrdí, že o něm četla na internetu. (Petr.Penicka)
  • Během natáčení filmu bylo zakázano kouřit. (URBAN)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama