Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Hadimrška je velmi lehká komedie, žádná filozofie nebo skryté poselství. Vadí mi, že se postavy ve filmu chovají jak blbci a my nevíme proč, motivy jejich jednání jsou neznámé. Burian sice perlí, ale jeho silné roky ho teprve čekají. Na dobu svého vzniku určitě nadprůměr, jinak ale mají Lamač i Frič na kontě mnohem zásadnější kusy. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery!Hláškami napráskaná záležitost, které se podařilo řádně provětrat moji bránici. Opravdu neskutečný Vlasta Burian, jeho odkaz by měl zůstat věčným. Snímek, při kterém je člověk hrdý na svůj původ. Pokud je Vlasta na scéně, tak zkrátka neexistuje slabá pasáž. Pravda, pokud zrovna na plátně chyběl, tak se moje pozornost malinko rozplývala, ale chápu, že tvůrci nechtěli diváky zavraždit a bylo třeba dopřát tu a tam bránicím odpočinek. Jediný zásadní problém jsem měl s tou brutálně ošklivou paní. Neskutečně mě po celou dobu iritovala a kazila mi můj divácký zážitek. Musím hodně mhouřit oči a tlačit jí pryč z paměti, abych mohl hodnotit maximálně. Dost se mi líbilo Vlastovo závěrečné povýšení na starostu Renešova a ptám se: "Kde se sakra skrývá pokračovaní?" Skutečně impozantní záležitost! ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tak vtíravou melodii má jen málokterý film. S Burianem ještě C. a k. polní maršálek. Jeden z našich prvních zvukových filmů už má takovou úroveň (jistě také díky mistrům Lamačovi a Fričovi), že se promítá s úspěchem dodnes. Příběh prostinký a ve variacích vícekrát opakovaný (celý film se dost podobá pozdějšímu Ducháčkovi), přesto nezevšední, ovšem především zásluhou nádherné komiky Vlasty Buriana. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nakoniec to bolo lepšie, ako som čakal, hlavne pre množstvo scén, hlavne na začiatku, kde sa Burian neobjavuje. Vtedy to je celkom normálny film s normálnym priebehom a správaním postáv. Aj Burian, kým sa držal na uzde, bol v pohode, ku koncu to bolo s násilným humorom a groteskným chovaním, ako napríklad v sprche, už horšie. Film by bez zámeny postáv v tom období asi ani nemohol vzniknúť. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian jako Hadimrška když vlítne zrevidovat do Prahy gramofonovou firmu, to je tajfun, uragán a smršť!! Prostě a jasně - Král Komiků!! "Od prvního se vám sníží plat o pět set korun a začne se víc dělat! Aby jedna jehla vydržela na padesát desek!" "To je nějaký tempo? Taková chcíplá čeládka? Já vám vokážu, jak se to dělá!! " Těch hlášek je úplná potopa :D :D . ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Předválečnému kabrioletu Tatra T57a se přezdívá hadimrška. Proslavila se totiž právě v tomto filmu. Jezdí v něm revident Popelec Hadimrška (Vlasta Burian). (Stegman)

Reklama

Reklama