Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jeden z našich nejúspěšnějších předválečných režisérů, scénář hitmakera Wassermana a nejlepší československý komik, který si navíc střihnul dvojroli. Co by se mohlo pokazit? Že to bylo překombinované tak, až to bylo nudné? Jak to? Vždyť Burian dokázal i ze sebepitomějšího příběhu, vykřesat když ne zábavné, tak aspoň úsměvné momenty. Jenže tyhle hrátky se záměnou identit jsou ošidná věc. A když navíc výjde najevo, že žádná postava není tím, za koho se vydává...je to už trochu moc přitažené za vlasy. Někdy se holt i mistr tesař...dva mistři, prostě utnou. Nebýt té Burian show, tak klidně klepnu jen dvě vejce do skla. PS: I s tím fixou namalovaným obočím, byla Míla Reymonová supr čupr ženská. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku velice překvapivý a krásný film. Vlasta Burian v dvojroli, jednou coby potrhlý policista Babočka a podruhé jako vážný zloděj diamantů Leon Weber. Coby Babočka si opět hraje to své. Jeho gesta a mluva vypadají jakoby byl neustále ožralej. Za to roli Webera hraje takovou, jakou u něj neznáme. K tomu impozantní záběry na staré jedoucí vlaky a již i vzácné záběry do starých vagónů s dřevěnými sedačkami. Vrcholem byly nádherné záběry na staré Karlovy Vary, takové záběry jen tak ve starých veselohrách nevídáme. Jenže tímto vše pěkné skončilo. V Karlových Varech začala parodie na americké gangsterky, které známe z pozdější doby z filmů Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka v tu chvíli mě to přestalo bavit. [4666. hodnocení, 84. komentář, 67%] ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Oblíbená divácká klasika, komedie plná převleků a omylů. Vlasta Burian v trojroli (!) a opět v uniformě. Není to sice úplně to nejlepší od Buriana a Friče, ale i tento film nám nabídne plno pamětihodných čísel, improvizací a kouzelných scének a slovního humoru. Nejlepší okamžiky jednoznačně do příjezdu v Karlových Varech, nepřekonatelný byl i jako falešný kníže Nariškin s jeho oblíbeným číslem (ruský kozáček), poté od druhé půle, kdy se ve Varech objeví skutečný Weber to už všechno nějak sláblo a začínalo to bejt celé čím dál tím víc zmatenejší, chaotičtější a čas od času i únavné. ps: Nakonec jsem Vlastovi strašně moc záviděl ten seskok padákem. Filmu zcela určitě škodí jeho časté reprísování, jinak good. Tři vece do skla 8 kč.:-))) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V závěru už ten film sice pokulhává a ty gagy nejsou ono, ale vidět Buriana ve dvou různých rolí, kdy obě mu skvěle sedí, to je přece jen něco zajímavého. Navíc je to příběh dobrodružný, napínavý a zajímavý, kde jsou některé velmi dobré záběry. Spojení humoru a kriminálního filmu tady funguje dobře, možná i proto, že se Vlasta Burian tolik nepitvoří. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha komedií Vlasty Buriana to je film Tři vejce do skla. Ti, co Vlastu Buriana dobře znají a mají jeho filmy nakoukané, nebudou ničím překvapeni. Film jede dle klasického mustru. Jde o ztřeštěnou a naivní taškařici, kde děj není ani moc důležitý a slouží jen jako červená nit, kam může věšet samotný Vlasta Burián jeden svůj komediální výstup za druhým. Což činí prakticky neustále v různých polohách a postavách. K vyššímu hodnocení mi chyběl přeci jen smysluplnější děj, výraznější vedlejší postavy a někdo, kdo by dokázal být pro Vlastu Buriana hereckým parťákem. Tady na to by v podstatě sám. Není to sice úplně špatné a fanoušci Vlasty Buriana mohou být spokojeni, nicméně k doporučení bych volil přeci jen jeho známější filmy (Ducháček to zařídí, U pokladny stál a Přednosta stanice). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Na skutočnú prípravu troch vajec do skla potrebujeme: 3 vajcia, soľ, korenie, maslo, petržlenovú vňať, ocot a vodu. Všetko sa podávalo v špeciálnych sklenených pohároch, takzvaných "duritkách". (Raccoon.city)
  • V úvodnom príhovore môžeme vidieť scénu, v ktorej strieľajú zločinci po jednom detektívovi, ale ten si z toho nič nerobí, ani sa nepohne, pretože má nepriestrelnú vestu. V skutočnosti by ale ani v tej neprestál sústavnú paľbu z revolverov, prinajmenšom by ho nárazy hádzali dozadu. Nehovoriac o tom, že na jeho kovovej veste nie je ani stopa po nárazoch guliek. (ČSFD)
  • Režisér Martin Frič uvedl, že ve scéně, kdy Vlasta Burian (detektiv Babočka) tančí kolem zapíchnuté šavle, mu jeho vlastní šavle opravdu nedopatřením vypadla, ale díky své improvizaci na to pohotově zareagoval slovy: „Vypadla mi šavle,“ a tato scéna ve filmu zůstala. (Redyx1)

Reklama

Reklama