Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem se opět zadíval do další z komedií s Vlastou Burianem a stejně jako v případě Dvanácti křesel musím říct, že mě níže hodnocený snímek zaujal víc než ten notoricky nejznámější u té pokladny... Jde jako ve většině případů kousek založen především na Burianově komice, tentokrát hned v dvojroli gangstera a až na knírek zcela podobného detektiva, ale postupně se stáváme rovněž svědky docela akčně laděné grotesky s kriminální zápletkou. Místy možná trošku naivní, ale v momentu, když do recepci nakráčí Burian v přestrojení za generála Nariškina a rozjede pro mezinárodní delegaci svou one man show s hudebně tanečním číslem, bylo o zábavu postaráno. Celkově o originální nápady také. (80%) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku velice překvapivý a krásný film. Vlasta Burian v dvojroli, jednou coby potrhlý policista Babočka a podruhé jako vážný zloděj diamantů Leon Weber. Coby Babočka si opět hraje to své. Jeho gesta a mluva vypadají jakoby byl neustále ožralej. Za to roli Webera hraje takovou, jakou u něj neznáme. K tomu impozantní záběry na staré jedoucí vlaky a již i vzácné záběry do starých vagónů s dřevěnými sedačkami. Vrcholem byly nádherné záběry na staré Karlovy Vary, takové záběry jen tak ve starých veselohrách nevídáme. Jenže tímto vše pěkné skončilo. V Karlových Varech začala parodie na americké gangsterky, které známe z pozdější doby z filmů Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka v tu chvíli mě to přestalo bavit. [4666. hodnocení, 84. komentář, 67%] ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z mála filmů, který mě vůbec nezaujal a to i navzdory faktu, že v něm hraje Vlasta Burian. Dokonce ho zde máme ve dvojroli. Mě se tak líbil jen jeho tanec kolem šavle zakončený kozáčkem. Zřejmě se mělo jednat o parodii na detektivní filmy, soudě dle úvodního textu, ale tentokrát sáhli tvůrci s humorem vedle. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jeden z našich nejúspěšnějších předválečných režisérů, scénář hitmakera Wassermana a nejlepší československý komik, který si navíc střihnul dvojroli. Co by se mohlo pokazit? Že to bylo překombinované tak, až to bylo nudné? Jak to? Vždyť Burian dokázal i ze sebepitomějšího příběhu, vykřesat když ne zábavné, tak aspoň úsměvné momenty. Jenže tyhle hrátky se záměnou identit jsou ošidná věc. A když navíc výjde najevo, že žádná postava není tím, za koho se vydává...je to už trochu moc přitažené za vlasy. Někdy se holt i mistr tesař...dva mistři, prostě utnou. Nebýt té Burian show, tak klidně klepnu jen dvě vejce do skla. PS: I s tím fixou namalovaným obočím, byla Míla Reymonová supr čupr ženská. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tri vajcia do skla som si určite uvaril za mladi aspoň tri krát, ale toto je presne ten typ nostalgickej spomienky, ktorú si chcem uchovať v pamäti tak, ako je tam dnes uložená. Nechcem dnes na nej hľadať zbytočne objektívne chyby, trpieť pri veľmi zle zachovanej kópii pri jej sledovaní v televízii a šomrať nad tým, že ten Burian nie je až tak vtipný, ako si myslel. Jedná sa o klasickú crazy komediálnu zápletku, z ktorej by mal mať každý priaznivec komedializmu veľkú radosť. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Keď v úvode detektív Babočka (Vlasta Burian) chytí zlodeja (opäť Vlasta Burian), a ten mu povie, že si dohodol schôdzku so svojimi spoločníkmi, rozhodne sa Babočka, že na tu schôdzku pôjde v prestrojení. Zlodej mu však nepovedal, kedy a kde sa tá schôdzka koná. (ČSFD)
  • Ve filmu hrá Burianův pes Rolf. (adamc)
  • Lietadlo, v ktorom sa na konci filmu všetci zlodeji stretnú a detektív Babočka (Vlasta Burian) z neho vyskočí padákom, je talianske trojmotorové dopravné lietadlo "Savoia-Marchetti SM.73" s označením OK-BAB. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama