Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Oblíbená divácká klasika, komedie plná převleků a omylů. Vlasta Burian v trojroli (!) a opět v uniformě. Není to sice úplně to nejlepší od Buriana a Friče, ale i tento film nám nabídne plno pamětihodných čísel, improvizací a kouzelných scének a slovního humoru. Nejlepší okamžiky jednoznačně do příjezdu v Karlových Varech, nepřekonatelný byl i jako falešný kníže Nariškin s jeho oblíbeným číslem (ruský kozáček), poté od druhé půle, kdy se ve Varech objeví skutečný Weber to už všechno nějak sláblo a začínalo to bejt celé čím dál tím víc zmatenejší, chaotičtější a čas od času i únavné. ps: Nakonec jsem Vlastovi strašně moc záviděl ten seskok padákem. Filmu zcela určitě škodí jeho časté reprísování, jinak good. Tři vece do skla 8 kč.:-))) ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Přišel scénárista za režisérem a povídá mu, mám námět na film. Vlasta Burian si objedná tři vejce do skla, což bude heslo pro mafiány. No a dál? To stačí na komedii s Burianem ne? A natočili film. Já si však myslím, že to nestačí. Vlasta Burian se sice snaží, seč mu síly stačí, ale mimo jeho one man show je film naprosto ztracenou fraškou. Maximálně mne však pobaviíl jeho kozáček. Ale to je vše. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Komedie plná záměn a falešných osob. V úvodu se nám ukážou slavní detektivové světového formátu a pak Vincenc Babočka, který je až nápadně podobný podvodníkovi Leonu Weberovi. Babočka toho samozřejmě pěkně využije, aby ho i s jeho tlupou polapil. Burianových dvojrolí si bohatě užijeme, ale i jeho zpěvu a tance. Dojde na legendárního kozáčka. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak u jiných, ale u mě se Burianovy filmy dělí jen na dva druhy: na ty, které jsou nabity vtipem a ani vteřinu se u nich člověk nenudí a na ty ostatní, které jsou úplně nudné (většinou jsou to jeho převlekové uniformové komedie.) Tohle je ten druhý případ. Slabota. K mému hodnocení přispěla i Burianova úvodní dedukce, podle které Šléglova neupravenost byla zaviněna lájdáctvím milostivé paní. Vše spíš mluví pro opačnou možnost...že je to popleta starý mládenec a neumí si zašít nic... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Burianův film je podle mě právě tento. Nabízí sice spoustu nezapomenutelných scén, hlášek a i písní, ale celkově je to na prd. Ovšem první polovina a hlavně scény v Burianově bytě, to jsou nejlepší věci filmu. Ta druhá polovina už je víceméně zmatená a já se dost ztrácel v ději. Celé to stojí na Vlastovi a jeho výkon tady je parádní, o tom žádná. Navíc tady ztvárnil převlekovou trojroli, což ho vždycky bavilo. Špatný je pouze scénář. Nakonec z této komedie vznikl jen lehký nadprůměr, tedy 60%. Ale je to Burian, tak se i na Tři vejce vždy rád podívám. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Režisér Martin Frič uvedl, že ve scéně, kdy Vlasta Burian (detektiv Babočka) tančí kolem zapíchnuté šavle, mu jeho vlastní šavle opravdu nedopatřením vypadla, ale díky své improvizaci na to pohotově zareagoval slovy: „Vypadla mi šavle,“ a tato scéna ve filmu zůstala. (Redyx1)
  • Filmári potrebovali zachytiť kúpeľný ruch na hlavnej kolonáde. Kamera bola pripravená a v tom sa postavil pred kameru vysoký muž. Žiadali ho, aby odstúpil. Nereagoval. Išiel k nemu Vlasta Burian a povedal mu: „Pane, my tu musíme natáčať, pozerajte na ten mrak, čo sa hrnie, a postavte si rýchlo niekam inam." Muž však stručne vyhlásil, že on môže stať, kde chce, a že sa z miesta nepohne. Privolaný strážnik to skončil jednoducho a udrel pána pelendrekom po hlave, on si dal povedať a odišiel do kníhkupectva. Bol to K.H. Frank, majiteľ onoho kníhkupectva, neskôr tyran a vrah. (Zdroj: idnes.cz) (Raccoon.city)
  • Postava kniežaťa Nariškina, ktorú stvárnil Vlasta Burian, nie je fiktívna. Naryškinovci boli v Rusku veľmi významný a panovnícky rod. Matka Petra prvého Veľkého bola Natália Naryškinová a ako jeho regentka na určitú dobu bola vládkyňa Ruska. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama