Reklama

Reklama

Hidden je postapokalyptický film o manželech s malou roztomilou dcerkou. Po náhlém vypuknutí nákazy se rodině na útěku podaří nalézt nepoužívaný protiatomový kryt. Tento úkryt jim poskytuje veškeré nutné vybavení pro přežití, ale jak dlouho jsou schopni vydržet a co na ně vlastně číhá venku? (TheDon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Přesně tyhle překvapení mám rád. Nízkorozpočťák, kterej i bez větších efektů dokáže komorně první polovinu tak zatáhnout do děje jen díky postavám a tomu tajemnu. Celkem rychle se o ty postavy začnete starat a docela jim i fandit, což je základ. Od poloviny člověk jenom trne a čeká, kdy se prozraděj. Ta survival naháněčka na konci už byl pro mě jenom takovej bonus, kterej to celý podtrhl. Akce kupodivu taky znamenitá a ten zvrat s proměnou, no všechno je možný. Prostě tohle téma a takhle supr zpracovaný by si zasloužilo větší pozornost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrých postapokalyptických filmů koketujících s hororovým žánrem je docela málo. Hidden zůstal někde na půl cesty. Měl jsem obavy, aby se z toho nestala jen další tuctovka, která začne i přes kratší stopáž po chvíli nudit. Ale tvůrcům se podařilo alespoň v první polovině filmu navodit opravdu zajímavou (místy až klaustrofobickou) atmosféru, kterou skvěle doplňovalo rodinné drama odehrávající se pod povrchem. Postavy si částečně získaly mé sympatie a navíc nejsme ani ochuzeni o několik záblesků z nedávné minulosti. Samozřejmě se tu hrálo hlavně na city, ale vše bylo v rámci snesitelnosti. Sice ta malá by občas zasloužila dostat přes držku, ale na tohle jsme už zvyklí. Postupné poodhalování všech příčin, proč je naše rodinka ukryta v bunkru a kdo jsou vlastně oni „dýchači“, potažmo důvod proč nemůžou vyjít naši hrdinové ven – to všechno bylo v pořádku. Zvláště když herecké výkony byli rovněž docela dobré. Potom ale přišlo finální rozuzlení a došlo na akčnější stránku filmu. A tady jsem narazil na problém, který se mi už tolik nelíbil. Přece jenom jsem očekával něco trošku odlišného a na můj vkus byly některé scény dost přehnané. Nepotřeboval jsem ke štěstí hory zombíků ani nakažených, ale přece jenom bych uvítal odlišné vyvrcholení. To je však jen můj problém. 60% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kde se vzal, tu se vzal, docela parádní postapokalyptický survival. K filmu bych měl pár kritických připomínek, ale abych je vysvětlil, musel bych značně spoilerovat. Proto se spokojím s ne zcela konkrétním povzdechem, že se mi zdá, že ten film s divákem nekomunikuje úplně férově. Výsledkem je nicméně docela svěží a překvapivá, herecky i režijně bezproblémová variace na klasické nákazové / zombíkovské téma, které se zhruba 80 minut času myslím vyplatí věnovat. Po komorně dramatické první polovině se to docela slušně rozjede, až mě to překvapilo. Malá holčička v hlavní roli jinak trochu pije krev, ale dá se to vydržet. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hidden mi atmosfericky častokrát pripominálo skvelý post-apo román od Dmitryho Glukhovskeho, Metro 2033, čo je len a len pozitívum. Nikdy som sa netajil tým, že patrím medzi veľkých nadšencov tohto podžánru, a preto som bol príjemný prekvapený, keď snímka s ťaživou atmosférou thrilleru neraz zabŕdala do vôd post-apocalyptic genre. Záver nebol taktiež vôbec zlý, síce odkryl pozadie tajomných "dýchačov" (breathers), ale k tomu sme celý čas smerovali, takže inak by to ani nešlo. Objektívne za 4 a subjektívne možno aj za 5. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický scénář je neuvěřitelně nevyčerpatelné téma filmového průmyslu. Pak je ovšem otázka zpracování a zda režisér se umí k tématu postavit a udělat z něj něco, co diváka přitáhne k obrazovce. U mě převládal dojem, že tomuhle snímku něco (to co vás usadí) chybí a tak těch 80 minut sledujeme osud tříčlenné rodiny ve špinavém krytu. Ano i vysvětlení co se stalo před katastrofou tu je, ale nějak ten dojem, že se něco nedotáhlo do zdárného konce tu stále je. 35% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film neobsahuje žiadne úvodné titulky, len názov filmu. (mivr)

Reklama

Reklama