Reklama

Reklama

Kolonie

  • Kanada The Colony (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepriaznivé zmeny podnebia spôsobia, že v roku 2045 sa preživší ľudskí obyvatelia Zeme zdržiavajú v izolovaných podzemných kolóniách. Prvoradou úlohou týchto útočísk je ochrana pred epidémiami a vytváranie dostatočného množstva potravín, ktoré dokážu populáciu uživiť. Veliteľ Siedmej kolónie Briggs (Laurence Fishburne) sa spolu s niekoľkými vojakmi vydáva do vzdialenej Piatej kolónie potom, čo od nich zachytia volanie o pomoc. Vzdorujúc extrémne studenému počasiu sa skupina dostáva do cieľa, kde nájdu jedného preživšieho. Na základe jeho svedectva a nájdených stôp Briggs a ostatní odhalia hrozbu, ktorá ohrozuje aj ich vlastnú kolóniu. Aby upozornili ostatných, musia sa predrať ruinami kedysi známeho veľkomesta, ktoré sa nachádzajú na trase medzi dvomi kolóniami. Po návrate však Briggs čelí nepríjemným prekvapeniam, ktoré prekonajú aj zistenia z Piatej kolónie. Zodpovednosť za nečakané zmeny leží na pleciach Briggsovho kolegu Masona (Bill Paxton), ktorý je známy svojou násilníckou povahou. A Mason svoje diabolské plány ešte iba rozbieha... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak abych napsal pravdu čekal jsem uplně to co z toho nakonec vylezlo (po shlednutí traileru). Námět to má zajímavý něco na způsob Den poté, Duchové marsu a Divide. Ale z hlavních hrdinu jsem si pomatoval jen tři, Paxton neměl moc prostoru a hlavní záporáci zněli strašidelně jen když se o nich mluvilo proto se mi taky líbil ten napínavý začátek ve stylu ,,furt jsou jeste tady!" ale pak když se ukázali ani to řvaní jim nepomohlo.. byli zkrátka trapní. Hlavně ten plešoun co se tvářil jak postiženec. Můj verdikt je takový že film má dobrý námět, celkem dobrý obsazení (když nepočítám ty kanibali), dobrou hudbu i prostředí povedený ale natočený je to na hovno, kamera má divný barvy a i když jsem to měl v HD bylo skoro prd vidět a celý se mi to zdá jen takový průměrný. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Ano, sníh a mráz bych si nejraději vzal za manželku a tím postapo zasněženým prostředím to měl ten film u mě hodně ulehčený. Plno lidí si sněžuje na mizerný triky a nízkej rozpočet, ale to je to poslední, co mě na tom vadilo. Právě ty exteriéry, pouť za vedlejší kolonií a prozkoumávání nepříjemně působící základny mě bavilo nejvíc. Následné přehození výhybky na vybíjenou bez Bena Stillera mě až tak nebralo a zabrání mě tomuhle zimnímu zlobrpdružství napálit víc jak mírně silnějších šest. Morpheus byl cool. To zase jo. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jsem dost na vážkách. Film to sice úplně špatný není, ale něco mu chybí. Z nápadu se jistě dalo vytěžit víc. Kromě Laurence Fishburnea a Billa Paxtona tu vlastně ani nikdo známý nehraje. Téma postapo zasněžené Země mě ale vždycky lákalo. Nikdy nevíte, jestli se to někdy nestane. Děj je taky dost předvídatelný. Akce je celkem v pohodě. místy mě docela zaujala příjemná hudba. "Nech ji otestovat!" ()

erased 

všechny recenze uživatele

Líbivé téma k prvotřídní zábavě nestačí, ale je sympatické, s jakým nadšením tvůrci sází jedno stokrát viděné klišé za druhým, a přitom udržují svižné tempo i ucházející zábavu. I když se tak trochu tváří, bohudík se Kolonie totiž nesnaží být hororem, a ta devadesátiminutová survival akce díky tomu uběhne cobydup, takže člověku ani pořádně nestihnou lézt na mozek logické lapsy ani posedlí kanibalové. Vcelku prostě ucházející jednohubka. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem přišel doslova jak slepej k houslím. Stahoval jsem totiž Machet 2 a najednou po spuštění koukám, že jsem byl napálen neznámým vtipálkem. Jsem tolerantní člověk takže než jsem ho proklel do sedmého kolene a vyrobil voodoo panenku kterou jsem se chystal propíchat špendlíky a nakonec zapálit tak jsem se mrkl sem o čem že to má být a zjistil jsem, že by mě to mohlo i bavit a tak to zkusím když už to mám v notebooku. Takže pár slov o čem to je : jelikož o každém filmu co jsem kdy viděl mám děsnou potřebu kecat. Máme zde horor z ne zrovna veselé budoucnosti kdy v kolonii 7 zjistí že v kolonii 5 mají potíže a tak se tři odvážlivci rozhodnou tam podívat a zjistí, že to byl pěkně blbej nápad jelikož kolonie 5 je vyvražděná a místo milých lidí potkají skupinu maníků, kterým už nedostatek jídla vlezl na mozek a tak si z obyvatel kolonie udělali zásoby na zimu. No a samo se pustí do pronásledování této trojice s cílem aby i z jejich kolonie mohli udělat zásobárnu masa. Sněhu je všude dost tak se ani jen tak nezkazí no né...V roli lídra hamusů lidusů se představí Dru Viergever, kterého hororoví fanoušci určitě znají a upřímně bych ho asi na místě našich klaďáků nechtěl potkat...prima horor na zimní noci a tímto děkuji neznámému vtipálkovi za opravdu nečekaný hororový zážitek. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Když se vrátí Sam (Kevin Zegers) ke kolonii 7, padne vyčerpáním na levý bok, avšak další záběr z jeho vlastního pohledu naznačuje, že je na boku pravém. (Ficik)
  • Natáčení probíhalo v North Bay v Ontariu v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama