Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (722)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

O Jobsovi toho vím asi jako o historii vodního póla a s Applem přicházím do styku jen u babičky, když napeče štrúdl. Zato Kačera jsem si myslel, že mám prokouknutého a ono ejhle, ten kluk umí hrát a navíc dost dobře! Film držel pohromadě a bavil mě, i když v sále velkohubého megamultiplexu Cinema City, kam lupen stojí týdenní gáži člověka se dvěma zaměstnáními, byla kosa, že se mi div nečudilo od huby. A jestli se Joshua Majkl Stern věrně držel skutečnosti? To je mi fakt u zadnice, protože před jOBSem jsem věděl kulačku a po něm vím aspoň tohle. A teď už ticho, je sobota k polednímu a já jdu k babině čuchnout k nejnovější verzi Applu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo stejné jako všechny ostatní filmy zabývající se génii v daném oboru. I Jobs je tady podán jako někdo, kdo je bezvýhradně oddán své práci a na všechno ostatní kašle, ať už je to rodina, přátelé či samotné chování k lidem. Pak už záleží na tom, jestli je ten obor hlavního hrdiny pro diváka zajímavý. Pro mě je IT španělská vesnice a nezajímá mě a proto jsem k Jobsovým pokrokům zůstal chladný. Zajímavé tak pro mě bylo především samotné ´vybudování společnosti a následné politikaření vedení, které se snažilo Jobse odsunout do pozadí. Co se Ashtona Kutchera týče, tak jeho výkon nebyl ani rybou, ani rakem. V jednu chvíli mi docela sedl a v té druhé jsem v něm viděl Jesseho z Hele vole, kde mám káru?. Za ztrátu času film nepovažuju, ale výraznější dojem na mě také neudělal. 55% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jobs byl génius, o tom žádná. Film si tato osobnost rozhodně zaslouží. Nevím o něm vše, ale vím, že byl osobností složitou a že se s ním někdy složitě spolupracovalo a pracovalo. Ve filmu působí spíše jako oběť správních rad a ředitelů, která nakonec přes ústrky zvítězí mírností jen díky svým nadčasovým vizím. Posléze se z něj stává tvrdý manager, neváhající ztenčit svůj team o polovinu... No možná taky názor a taky pohled. Jak to celé bylo asi vědí jen přeživší pamětníci v Apple. Tři mekintoše. * * * ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dobré. Pro mě až překvapivě. Nic moc jsem vlastně neočekával, ale dočkal jsem se takového nenápadného, příjemného filmu, kterému neublíží ani trošku delší stopáž. Všechno je tak nějak v rámci mezí, nějak extra neohromí, ale výsledný prožitek na ty čtyři prostě stačí. A Aschton v roli Jobse podává v rámci svých možností solidní výkon. Jen za šéfa bych ho rozhodně nechtěl. To bych raději dělal popeláře. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jediné, co jsem se o Jobsovi dozvěděl, bylo, že byl vizionář. A přesně opačný je tento film. Tvůrcům jakákoli vize chyběla, takže si ani nepoložili otázku, jaký ten film má být. Co vyprávět, co vynechat. Tady jsou jen zřejmě náhodně vybrané scény z Jobsova života, natočené bez chuti a bez zápachu. Typický produkt kravaťáků z kanceláře. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Součástí závěrečných titulků jsou i autentické fotografie spoluzakladatelů společnosti Apple. (SniperG1)
  • Pracovným označením snímky boli aj názvy "Jobs: Get Inspired" či "Steve Jobs". (MikaelSVK)
  • Film vznikl bez jakéhokoli vlivu nebo přispění firmy Apple. (Kritiq)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama