Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (358)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Šlapalo vše jak mělo a kupodivu i neakční herec Owen Wilson zahrál akční part uvěřitelně a poutavě. Dokonce i mnou na milost vzatého Brosnana docela slušně zastiňoval. Celkově je téma opět velmi aktuální vzhledem k soudobé situaci. Hmatatelný pocit uvíznutí v krabici bez šance na záchranu tomu ještě přidával na napětí a prožitku. Jinaká kultura je jedna věc, ale veřejná zlodějina je věc druhá a zásadní. Bohužel prolezlá světem jak nakažlivý mor - obávám se, že v dnešním pojetí společenské morálky - nevyléčitelný.☻ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Zaujímavejší námet pre realistický survival si už vlastne ani neviem predstaviť, byť s rodinou v cudzej krajine odkázaný prakticky len na seba, keď je navyše kvôli odlišnosti rás možnosť splynutia s davom takmer nemožná a ešte k tomu kvôli prebiehajúcemu prevratu početnosť potenciálnych zabijakov prakticky nevyčerpateľná, takže na No escape som bol veľmi zvedavý a určite nesklamalo. Jedine ma mrzí, že film svoj vrchol dosiahne už čoskoro, po ideálnej rozbehovej fáze, kedy sa dá zoznámiť s celkom sympatickou rodinou a ich novým priateľom sa to už rozbehne a celá časť v hoteli je s prehľadom tým najlepším, čo film ponúkne, je to dosť intenzívne, napínavé, nápadité, celkom drsné a dokonca čiastočne aj zábavné, to hádzanie detí nemalo chybu, takže ma to veľmi bavilo. A tak škoda, že následne sa tomu film už ani raz nepriblíži, dej sa odohráva len v noci a neponúkne už žiadny nezabudnuteľný okamih. Ale nie je to zase až tak veľký problém, keďže stále si to udržuje výbornú dynamiku, slabé miesta tu prakticky nie sú a tak sa na to veľmi dobre pozerá až do konca. Akcia je tiež úplne ideálna, tvoria ju očakávane hlavne samé naháňačky, keďže film sa snaží pôsobiť realisticky čo sa mu až na pár momentov aj celkom darí, takže tu nemám väčší problém. Čo sa týka obsadenia, Owen Wilson je ten správny sympaťák, takže som mu nemal problém fandiť, rovnako ako aj celej jeho rodine, len dosť rozporuplne pôsobí Pierce Brosnan. Jeho úloha je zaujímavá, ale v rámci deja nie vhodne zvolená, buď mal mať mnoho viac priestoru a tým film viac podať tradičným akčným smerom alebo naopak ho z filmu úplne vystrihnúť, lebo takto mi jeho pôsobenie v deji prišlo úplne neprirodzené a kazilo inak celkom realistické spracovanie. A určite musím pochváliť technickú stránku, ktorá je vzhľadom na nízky rozpočet perfektná. Kiežby všetky film s takýmto rozpočtom vyzerali takto dobre. Takže znovu si to už asi nepozriem, predsa len film stojí hlavne na tom napätí, ako sa z daných situácií postavy dostanú, ale dostal som prakticky presne to, čo som aj chcel, vydarený survival s pomerne netradičnou tématikou. 76% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Plusem je, že se No Escape rozbíhá rychle a nepoleví až do konce, ale příliš nemá čím zaujmout. Akce je průměrná, krve poskrovnu, Wilson se zde nehodí, Brosnan si svou roli naopak užívá, ale příliš prostoru nedostal. Oceňuji aktuální a neokoukané téma. Vcelku příjemná zábava, která neurazí. 65% ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Není to film, který byste si pouštěli často. Ale rozhodně za vidění stojí. Tedy pokud nemáte děti, nebo máte tuhý kořínek :) Je to film ze kterého mrazí ještě dlouho po projekci. Obyčejná rodina uprostřed státního převratu a občanské války se musí dostat z pekla ven. A nebude se Vám to moc líbit. Nedokážu posoudit nakolik se zobrazené dá nazvat reálným, ale mě to reálně působilo a o to intenzivnější film je. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilá a nekompromisní vybíjená, která svou první hodinku opravdu umí vyvolat nepříjemný pocit z dosti nemilosrdné a bezvýchodné situace a navíc i pobavit nekompromisní akcí.Wilson mi vůbec v akční roli nevadil a možná jsem mu to věřil víc, než to jeho trdlíkování po svatbách nebo na divokým západě.Jenom nechápu, proč když už bráchové Dawni napíšou velice slušný scénář, musí vytvořit hned dvě nesnesitelně otravné holčičky a neustále z nich dělat ty nejluxusnější ufňukaný sráče.Jedno dítě, co by občas brečelo, občas běželo bych přežil určitě víc, než dvě loztomilé plincezny, co fňukají jak se jim chce čůlat, jak musejí papat a jak je bolí tlapičky mezi mačetou rozsekanými zbytky těl nebohých civilistů.Byl to prostě rušivý element a já bych normálně zakázal hrát dětem ve filmech s eRkovým ratingem, páč chci vidět jak nestárnoucí Bond v epizodní, leč působivé roličce ukazuje místnímu rýžožroutovi jak tvrdé mají v hotelu dveře a ne jak se Mickeyho klubík a Hello Kitty potřebujou vychcat.Když ale přežijete ty fakany dočkáte se opravdu působivého akčního filmu, kterých už se moc netočí.Dowdle má našlápnuto parádně a teď už by to chtělo jen vychytat mouchy a přijít s nadupaným hororem.Jo a taky by mě zajímalo, když na konci rodinka zdrhá z nejmenované země do Vietnamu, jestli maj bejt teď lidi nasraný Kambodži, nebo Laosu :) 75%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)
  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama