Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (358)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Neškodnej thriller, kterej diváka uvrhne zpátky do devadesátých let, kdy byly akční filmy svižný a drsný. Režisér nám s přehnanou ambicí chtěl ukázat trochu šoku, hodně akce a i nějakou tu digitální atrakci. Bohužel na dnešní dobu nemá ale čím překvapit, nebo strhnout, natož pak konkurovat v kinech komerčním palbám za stamiliony. Jednohubka, která by před dvaceti lety mohla být skvělým "áčkem", nemá v současnosti na víc, než televizi. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to trochu buzzkill, když vás film pozve k baru k nachcanýmu starýmu mládenci s bouchačkou a nudným tatínkovi od rodiny, přičemž pro další dovolenou si vybere jako parťáka druhou variantu. Protože hned jak se rozpoutá genocida, tak nám dojde, že tentokrát nebudeme jenom sledovat, jak si v různých patáliích poradí protagonisté, nýbrž každá ta situace bude mít ještě prolog, kdy na sebe všichni budou řvát, že né a pak jako že teda jó, a také samozřejmě epilog, kdy po každé takové situaci se ještě všichni budou muset osahávat a ptát se, zdali jsou oukej. A Dowdle z toho nijak alibisticky nevybruslí, protože točí žánrovku, žádné syrové realistické drama o hrůzném konfliktu kdesi daleko, ale prostě napínavou podívanou se všemi chybami a berličkami, které k ní mohou patřit. A ve které se nepoflakuje nic jiného než chodící mauzoleum Pierce Brosnana, které odkazuje nejen na svojí nejzásadnější filmovou roli, ale také na svůj legendární pěvecký výkon v Mamma Mia! Tady je to pravda o něco lepší. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Koncept aky tvorcovia zvolili mi pripomenul Spielbergov War of the Worlds. Len z pohladu ustrednej sympatickej rodinky tu nesledujeme invaziu mimozemstanov ale mensi prevrat v krajine stvrteho sveta. Prva hodina je neskutocne napinava a nonstop sa nieco deje. Bohuzial v druhej polovici filmu tempo zvolni a scenaristom dôjde vynaliezavost, takze napinave chvile vystriedaju klise sceny ake sme uz videli v inych filmoch a miestami su podané dost otravne. Tiesnivu atmosferu kedy sledujeme utek rodinky zo sialenych situacii narusa Brosnanova postava, ktory sa raz za cas objavi, aby v poslednej chvili nasu milovanu rodinku zachranil. Jeho postava je neskutocne zabavna a bud mal byt film natoceny z jej pohladu ako klasicky spionazny akcny film alebo ju mali uplne vyskrtnut lebo pôsobi rušivo. Nakoniec este musim pochvalit technicku stranku. Na film za 5 mega to vyzera neskutocne dobre a vypravne. Vysledkom je film s originálnou zapletkou, ktory vdaka famoznej prvej hodine stoji za to napriek tomu, ze v druhej polovici mu dôjde dych a napaditost. 6/10. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No Escape dokáže zaujmout jednoduchou, ale údernou zápletkou, ve které se po chvilce začne neúprosně a nezastavitelně zdrhat o život. Skvěle to funguje hlavně v úvodu, no postupem času se divákův zájem o další děj vytrácí díky dvěma důvodům. Prvním je kolovrátkoidní scénář, který se posouvá jen minimálně, druhým je totálně otravná Wilsonova famílije, kterou bych sám žduchl ze střechy při první příležitosti. Plusem jsou Dowdleho hororové zkušenosti, díky kterým se alespoň krví nešetří, ale nějaké Rko taky nečekejte. Na jedno podívání OK. 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

John Erick Dowdle se každým filmem zlepšuje. Tentokráte už hodně dlouho atakuje 4 hvězdičky a kdyby film pokračoval v tempu úvodních 50 minut, tak ji určitě dostal. Owen Wilson roli zvládá spolehlivě a to i přesto že jsme jej v akčním žánru neviděli nějakých 15 let. Brosnan se zde moc neobjevuje. Scéna středu s policií je vynikající. 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)
  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)
  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama