Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak a je to jasný, nejnebezpečnější povolání na světě neni horník, policista, záchranář a nebo chůva, ale člen podřadné vodárenské vodárny. On totiž Owen pracuje pro vodárenskou korporaci, SPOILER!!!!! která logicky skrz vodu chce ovládnout, tamnější zemičku a lid v ní chce vlastnit, to však Owen neví a tak vezme svoji rodinu, do toho Laosu a že teď tak jako začnou na novo. Prostě typický chlap, udělá největší volovinu která se nabízí a žena ať se stará. Tak ono by to mezi těmi asiaty, asi nebylo tak špatný, kdyby se někteří nerozhodli že tu vodu chlastat prostě nebudou a že rejžový víno bohatě stačí a tak vyrazí do ulic, masakrovat lidi. Naštěstí Owen se skamarádí s totálním bad ass chlápkem - Pierce Brosnan a ten mu prostě kryje záda a rozdává headshoty na požádání. Já si nemůžu stěžovat, režisér se záměrně vyhnul trapnému natahování a tak se film hned rozjede a nemá ani hluchá místa. Naopak má výborný obsazení, drsnou akci, vynikající soundtrack https://www.youtube.com/watch?v=zmkPZXjh6Is a taky za zmínku stojí druhá část filmu . Ta se odehrává v noci, takže sem měl mírné obavy že zase uvidím hovno, tak jak to znám z jiných filmů, k mému překvapení, se tma jak v prdeli nekonala a všechno je dobře osvětlené, takže sem viděl kdo je kdo a kam se vlastně jde. Ale tenhle film neni jenom dobrým thrillerem na který za pár dní zapomenete, má hned několik zapamatovatelných scén - skákání přes budovu, cesta skrz dav, Pierce Brosnan a jeho akční scény a ta hra střel tatínka, mi málem zničila křeslo, joo takový to byli nervy . ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Standardní apokalyptická epizoda Živých mrtvých; akorát tedy s Asiaty místo zombíků. Tento dojem je ostatně umocněn televizní výpravou a otřesnými zpomalovačkami. Nemluvě o obsazení celé rodiny. Wilson na "páprdu od vedle, který je okolnostmi nucen najít v sobě macho stránku pro dobro své rodiny" nemá, Lake Bell je nijaká způsobem, že i šedé kancelářské myšky jsou proti ní celebrity z nejzářivějších a o dcerkách "otravné a otravnější" raději ani nemluvě. Což zamrzí dvojnásob, protože čistě po žánrové stránce tomu spád upřít nelze a v několika málo scénách je adrenalin vyšponován způsobem, že nějaký ten gram váhy napětím vypotíte. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nad mé očekávání perfektní thriller, kterému prakticky nic nechybí. Jihovýchod Asie s sebou přináší nezaměnitelnou atmosféru, herecké výkony záporných postav jsou až autenticky mrazivé, přičemž vůbec špatný není ani Owen Wilson. Pierce Brosnan se svoji role zhostil dokonale a pokaždé, když se na scéně objevil, byl No Escape o stupeň výš. Příběh o snaze přežít je značně působivý, patřičně napínavý a sleduje se takřka se zatajeným dechem. S postupem času jsem měl navzdory pár nelogičnostem čím dál tím větší pocit, že si tento počin zaslouží plný počet hvězdiček. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak nečekal jsem, že uvidím někdy Wilsona v survival dramatu a obstál na jedničku !!! Honba za přežití rodiny, před vraždícími maniaky v asijských uličkách má strhující tempo. Wilson si nehraje na žádného hrdinu, pouze se snaží chránit svojí rodinu, což se mu nakonec podaří i díky skvělému Brosnanov, který to kosí jako v Bondovkách. Film dokáže strhnou hlavně díky tomu, že působí realisticky, syrovým dojmem a pořád se děje nějaká vyhrocená akce. Kdo chce drsný napínák na večer, tak je Převrat správná volba......8/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná a napínavá podívaná o americké rodině, která bojuje o život v jihovýchodní Asii, která čelí státnímu převratu. Film trpí převážně na nižší rozpočet, který tvůrcům neumožňuje se naplno rozjet, nebo dokonce přitvrdit a po celou dobu se drží dost zkrátka, což filmu tohoto typu škodí. Odvážnější režie a vyšší rozpočet a mohla to být pecka. Takhle jen slušný průměr. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama