Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (358)

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec vlastně milé překvapení. Méně je někdy více. Dosud hlavně hororový John Erick Dowdle předkládá jednoduchou zápletku, kterak si americká rodina na jihovýchodě Asie vybírá na pobyt hodně blbé období státního převratu. Nenávistný lid vraždí vše „cizí“, co se hýbe, pokud má americký přízvuk, je to bonus. Scénář nepřekvapí, posbíral hodně berliček, hraje na náhodu, protože tahle famílie má zatraceně velké štěstí. A když už je nejhůř a manželčiny kalhotky mají jít s nabitou pistolí u hlavy dolů, objeví se před světovou premiérou dalšího Bonda jeho předchozí představitel, aby se připomněl, aneb stále tu jsem a nechybí mi docela slušný tah na bránu i pořád velmi slušná muška. Ve druhé polovině už se ocitáme ve vodách průměru, Brosnan je tu spíš pro atraktivitu, první housle hraje komik Owen Wilson a jeho rodinka. Dcery mi nevadily (chtěl bych vidět vás v jejich věku, hrdinové), tempo je slušné a finále pochopitelně americky košaté. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Většina z těch bezcitných chlapů se jen snaží ochránit své děti. Jako vy." Až do zpovědi britského agenta, nebo něčeho takového, mě to moc nebavilo a pouze jsem se přesvědčoval, že se mi něco takového nemůže stát. Jakmile se však naplno řeklo, že si za to anglicky mluvící korporátní kolonisté mohou sami, tak mě to začalo zajímat. Ono se vlastně nic nezměnilo, pořád se jenom zachraňovala rodina, ale najednou jsem těm zástupcům národa, který silou mění demokracii za ropu, docela začal fandit. Jen ty děti se svými bebíčky, hladem, čůráním a touhou vyvolávat problémy mě trošku iritovaly, ale zato americká snaha hledat spásu ve Vietnamu dost potěšila mou cynickou podstatu. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No Escape dokáže zaujmout jednoduchou, ale údernou zápletkou, ve které se po chvilce začne neúprosně a nezastavitelně zdrhat o život. Skvěle to funguje hlavně v úvodu, no postupem času se divákův zájem o další děj vytrácí díky dvěma důvodům. Prvním je kolovrátkoidní scénář, který se posouvá jen minimálně, druhým je totálně otravná Wilsonova famílije, kterou bych sám žduchl ze střechy při první příležitosti. Plusem jsou Dowdleho hororové zkušenosti, díky kterým se alespoň krví nešetří, ale nějaké Rko taky nečekejte. Na jedno podívání OK. 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická věc, která prolétla kiny jen v cizině a to ještě velmi rychle. Nedozvíme se sice nic moc o tom proč se to celé stalo, takže nemáme širší měřítko, ale vyobrazená survival story americké rodiny uprostřed pekla občanské války je atmosferická a dostatečně neučesaná, plus překvapivě technicky zdatná. Potěší pardál Brosnan v jeho typické roli kterou umí nejlépe (ex military) a žádné chození kolem horké kaše. Wilson hraje v rámci svých možností jako o život. Opět velmi aktuální tématika. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Koncept aky tvorcovia zvolili mi pripomenul Spielbergov War of the Worlds. Len z pohladu ustrednej sympatickej rodinky tu nesledujeme invaziu mimozemstanov ale mensi prevrat v krajine stvrteho sveta. Prva hodina je neskutocne napinava a nonstop sa nieco deje. Bohuzial v druhej polovici filmu tempo zvolni a scenaristom dôjde vynaliezavost, takze napinave chvile vystriedaju klise sceny ake sme uz videli v inych filmoch a miestami su podané dost otravne. Tiesnivu atmosferu kedy sledujeme utek rodinky zo sialenych situacii narusa Brosnanova postava, ktory sa raz za cas objavi, aby v poslednej chvili nasu milovanu rodinku zachranil. Jeho postava je neskutocne zabavna a bud mal byt film natoceny z jej pohladu ako klasicky spionazny akcny film alebo ju mali uplne vyskrtnut lebo pôsobi rušivo. Nakoniec este musim pochvalit technicku stranku. Na film za 5 mega to vyzera neskutocne dobre a vypravne. Vysledkom je film s originálnou zapletkou, ktory vdaka famoznej prvej hodine stoji za to napriek tomu, ze v druhej polovici mu dôjde dych a napaditost. 6/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)
  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)
  • Hlavnú ženskú rolu si pôvodne mala zahrať Michelle Monaghan, no po tom, čo bolo natáčanie odložené, musela od projektu kvôli tehotenstvu odstúpiť. Nahradila ju Lake Bell. (m.a.t.o.)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama