Reklama

Reklama

Pinocchio Guillerma del Tora

  • USA Guillermo del Toro's Pinocchio (více)
Trailer 6

VOD (1)

Nádherný hudební film, ve kterém oscarový filmař Guillermo del Toro pomocí fázové animace znovu vypráví příběh slavné dřevěné postavičky. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (217)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy Guillerma del Tora a aj keď ma príbeh Pinocchia moc nebaví (predošlý film od Zemeckisa bol celkom slabý), tato Guillermová drsnejšia verzia mi prišla zaujímavejšia. Animácia nie je síce môj šálok kávy, ale da sa na to zvyknúť. Nemám moc rád ani muzikály, takže týmto si ma tiež film nezískal, no musím uznať, že je to pekne natočené, so sympatickými postavami a dobrou hudbou. Cely film by som hodnotil asi za tri hviezdičky, no záver je pekný a dojímavý, tomu by som dal za päť. Takže s prižmúrenými očami na to, že som sa vyložene nenudil, napriek muzikálovému podaniu, slabšie štyri dám. 75% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Vizuálně překrásná rozprávka, která se však v rámci demýtizace/dekonstrukce svého pohádkového předobrazu drží příliš zkrátka. Guillermo del Toro na to sice šel od lesa, ale uvízl v půli cesty – někde mezi svou mýticky temnou vizí a naivním sentimentem, od něhož se chtěl tak výrazně distancovat, viz. muzikální pasáže který do celkovýho konceptu fakt nesedí. Každopádně stop-motion animace, forma a řemeslo jako takový jsou špičkový, tady není o čem.... no a co si budem: Pinocchio jako nová ikona Antify? Proč ne! [VERDIKT: 7,5 klacíků z 10] ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pinocchia sem nikdy neměl moc rád, ale pokud bych se měl podívat znova na jakoukoliv jeho adaptaci, popřípadě jí pustit dětem, vybral bych si právě tuhle. Temnější a mnohem dospělejší ztvárnění notoricky známého příběhu ze kterého děti možná chvílemi nebudou úplně moudré vzhledem ke složitosti určitých témat, ale to podstatné si z něj odnesou i tak. Del Torova poetika z Pinocchia sálá a trošku překvapivě mě dost bavily všechny ty motivy, které sem Guillermo přinesl navíc, popřípadě je pojal jinak než sme byli do teď zvyklí. Jo a ta animace je prostě skvělá. Doporučuji pro fajnšmekry shlédnout ještě cca půlhodinový dokument o natáčení...80% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Guillermova parketa, těší mě, že se na ni vrátil. S verzemi Pinocchia se v posledních letech roztrhl pytel, neurazil mě ani letošní dětský, disneyovský, bylo to pro děti a dětem se moc líbil, tento je taky moc pěkný, však v mé soukromé "Pinocchio hitparádě" stále vede verze fantasy, z roku 2019 od Matea Garrone, s dojemným Roberto Benignim v roli tatínka. Pravda, je to verze nikoli pro děti, chvílemi doslova hororová, tady nepochválená, však výborně vystihuje tragičnost příběhu. Del Toro je, pravda, jméno těžšího kalibru, jeho počin zůstane více na očích a já mu to přeju. Zasazení do fašistické doby rozumím, on takto rád, vedou ho k tomu osobní pohnutky, také aktivistické poukázání na současné světové dětí, nemůžu ale říct, že by se mi to v Pinocchiovi líbilo. A jasně, hrozivé to je. Za další, nelze si nevzpomenout na našeho geniálního mága, pana Švankmajera, a pouvažovat, jak by se do předlohy pustil asi on. Jinak animace luxusní, hudba, písně, já viděla verzi dabovanou, je krásná, sakumprdum moc pěkné, ale jak říkám, pro mě osobně Mateo Garrone (2019) udělal víc. Kdo neviděl, dovolím si doporučit. Pozor, nezaměnit s Pinocchiem, rovněž s Robertem Benignim, z roku 2002. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Posledné tri minúty za 5*. Čosi tak realistické a smutné a pritom "obyčajné" (a istým spôsobom nádherné) sa nevidí často. Žiaľ, pred "tým" sa nachádza hodina päťdesiat a tá už až taká úžasná nie je. Jasné, vizuálne je to krása a niektoré nápady fajn (to by ani nebol Guillermo, aby si neodpustil Lovecrafta). Ale scenár ma strašne nudil svojou predvídateľnosťou. Je „sympatické“, že je to v rámci možností temné, takže sa tu umiera a odohrávajú sa tragédie, avšak inak ma jednotlivé epizódy, ktoré Pinokio zažíva, nebavili. Najmä v prvej polovici je to prekvapivo v podstate muzikál, ale jednotlivé vystúpenia ma nudili, takže ma potešilo, že v druhej už temer úplne absentovali. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Film obsahuje počas titulkov ešte jednu scénu navyše. (Arsenal83)
  • Jedná se o dosud nejdelší animovaný film natočený fázovou animací. (Claw)
  • Režisér prežil mätúce detstvo. Stretával sa s brutalitou a neľudskosťou, ktorú nemohol nevidieť. Všetci mu vštepovali, aby dodržiaval pravidlá, ktoré oni sami porušovali. Časť z toho pretavil aj do postavy Pinocchia, ktorý na vlastnú päsť objavuje povahu sveta a formuje si charakter a to až do takej miery, že je v závere schopný urobiť veľké gesto, ktoré je potvrdením jeho bezhraničnej lásky ku Gepettovi. (Biopler)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

19.02.2023

V neděli 19. února se v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre uskutečnil 76. ročník slavnostního předávání prestižních cen Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA), na němž… (více)

Reklama

Reklama