Reklama

Reklama

Avengers: Age of Ultron

  • USA Avengers: Age of Ultron (více)
Trailer 1
USA, 2015, 141 min

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)

(více)

Videa (57)

Trailer 1

Recenze (1 509)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 4,276 // Otvárací Víkend v USA: $191,271,109 // Presne ako som čakal, toto pokračovanie má oproti jednotke o niečo slabší zmysel pre humor a je menej originálnejšie, avšak na druhú stranu je rozhodne viac temnejšie a vizuálne kvalitnejšie. Za mňa 95%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Avengers Age of Ultron překvapivě předčilo má očekávání z pro mě né příliš přesvědčivé jedničky. Kingsman i Fast and Furious 7 nepřekonáno, ale prozatimní třetí místo je na místě. Načančaní hrdinové jsou zpátky v cool vizuálu, skvělými gagy a dynamicky strhující akcí, při které jsem místy nedýchal. Ultron jako záporák fajn, ale nejedná se o nic převratného, Quicksilver boží, Scarlet Witch otravná, Vison férový, ke zbytku není potřeba nic dodávat. nejvíce pobavil Thor se svým kladivem a Hulk svou agresivitou. Svěží zábava, která je kinu hodná. 95% ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zlovolný Ultron sice povstal, ale čí zásluhou, že ... takhle zbytečně si to komplikovat. Sem tam jsem cítila v tom akčním boji proti nepříteli až příliš velký zmatek a při občasném vtipkování mezi účastníky jsem zaznamenala i hluché místo, které ale naštěstí nemělo rozměr mezigalaktické vzdálenosti a zavčasu ji vystřídala další mega bitva dobra se zlem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Furt to samé dokola. Tady bohužel navíc chybí soudržnost a dynamika jedničky. Ve vší té komiksácké klišovitosti tedy zbyly jen skvěle rozehrané postavy a bistrý důraz na vedlejší, ne tak silné a přesto velmi zajímavé hráče (Hawkeye, Widow). To laškování s Hulkem si sice mohli tvůrci odpustit, stejně tak lacinou akci "jen aby byla", ale plynule digitální celky jsou cool ne že ne, i když z toho pomrkává spíše Zack Snyder se svými zoomovačkami. Whedon nicméně nepředvedl nic revolučního, jen zkasíruje těžké prachy, protože dělá to co funguje nevíc. Od všeho něco, tedy neurazí se nikdo a nažerou se všichni. Jsem zvědav kolik desítek komiksů s identickou dějovou narací/kostrou budou muset hollywoodští tvůrci udělat, než to diváky trkne, že je to všechno na jedno brdo ? Pak bude muset opět nastoupit tvůrce jako je Nolan a přepsat dějiny. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Do dnešního dne jako fakt nepochopím, proč většina lidí plive na pokračování prvních Avengers s podtitulem Age of Ultron. Jasně, hlavní důvod bude asi „Očekávání vs Realita“, kdy nám trailery slibovaly temné atmosférické pokračování se strašidelným Ultronem, ale výsledný film byl odlehčenější, stejně jako ostatní Marvel filmy. A ruku na srdce, tohle by nikdo neměl dávat za vinu Wheedonovi, ale najaté partě lidí, kteří připravují trailery pro filmy. Osobně si tedy myslím, že ve filmu není snad jediný moment, kterým by režisér Joss Wheedon nepřekonal svoje předchozí dílo. Jasně, podruhé už nejde zachytit ten efekt, kdy vidíte svoje oblíbené hrdiny poprvé pohromadě, ale o to se Joss Wheedon ani nesnažil. Dal nám příběh, který se více zarývá pod kůži našich hrdinů, kteří řeší svoje osobní problémy. Nemůžu tady nezmínit perfektního hlavního záporáka Ultrona v podání Jamese Spadera, který mě bavil snad víc než Loki. Jeho suchý hlášky padly jak prdel na hrnec. Nejlepší moment: Hulk vs Hulkbuster. Více zde: https://www.youtube.com/watch?v=7ZTu2H2B_cY ()

Galerie (208)

Zajímavosti (140)

  • Kdy Tony Stark (Robert Downey Jr.) vejde do stodoly, aby opravil traktor, řekne "Hello, dear", což v překladu znamená "Ahoj, drahá". Značka traktoru je ale John Deere, tudíž vzniká slovní hříčka díky stejné anglické výslovnosti slov "dear" a "Deere". (Miro_CZ)
  • Efektné letecké zábery vznikli vďaka dronom, ktoré riadili kórejskí šampióni. (krasomama)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

28.06.2018

Akční komiks Bloodshot s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile) v hlavní roli se pomalu přesouvá před kamery a nyní bylo konečně taky oznámeno obsazení hlavního záporáka. Postavu nelítostného Axe,… (více)

Black Panther velkolepě ovládl kina

Black Panther velkolepě ovládl kina

19.02.2018

Dlouho to vypadalo, že je značka pro blockbuster to nejdůležitější. Teď se však ukazuje, že je (minimálně) stejně důležitá i péče o ní. Kdybyste se před pár lety zeptali, jestli za první víkend utrží… (více)

Reklama

Reklama