Reklama

Reklama

Avengers: Age of Ultron

  • USA Avengers: Age of Ultron (více)
Trailer 5
USA, 2015, 141 min

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)

(více)

Videa (57)

Trailer 5

Recenze (1 510)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

OMNOHO lepšie ako preceňovaná, na druhý pokus už vlastne nepozerateľná jednotka. Tu sa z hláškujúcich figúrok stali funkčné postavy (ktoré občas výživne hláškujú) a príbeh je zmysluplný, zaujímavý, gradujúci a s výrazným zloduchom. Akcie je tak akurát a vo všetkých prípadoch s jasným významom a motiváciami, pričom nechýbajú haldy ikonických moneyshotov. Osobné línie vyvážené a presvedčivé. Finále, ktoré sa viac sústreďuje na záchranu civilistov (všetky palce hore!), je brilantne rytmizované, Whedon ma prvýkrát presvedčil, že je okrem písača hlášok aj dobrý režisér. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po shlédnutí tohoto filmu říkal, jestli nejsem blázen, že mi všechny tyhle komiksovky přijdou za poslední roky na jedno brdo a tak jsem se rozhodl po dvojce Avengerů podruhé zkousnout Strážce galaxie. A fakt to v nich bylo. Bylo v nich to, co mi hlavně v tomhle dílu Avengerů strašně chybělo. A to podstatné není nic jiného, než humor, který si první díl ještě jakž takž držel. Přitom postavy by na to měl. Iron Man a Thor jsou jasní dva vrcholní tvořiči hlášek a tady jak kdyby jim někdo utnul hřebínek. Mám pocit, že právě vtipnost a hlášky dělají z komiksáren filmy, které pro diváka vytvoří nevšední zážitek, ke kterému se budou rádi vracet. A já teď už vím, že k tomuhle filmu se určitě vracet nebudu. Nejde totiž jenom o vtipnost, ale i o nepřítele, kterej nejenom, že nemá charisma (což u robotů je standardně těžký mít), ale hlavně z něj člověk nemá žádnej strach, natož pak respekt. Technicky je to sice zvládnuto dobře, včetně akčních scén, které jsou luxusní. Všechno ostatní tady ale nefunguje. Vlastně tenhle díl přesně vystihuje ten typ komiksáren, které bych si přál, aby se už neopakovaly, ale kterých je za poslední roky více, než dost. Pro recyklaci obsahu doufám, že příští díl se bude jmenovat Avengers vs. X-Men, abychom Marvel recyklaci zažili kompletní. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v případě prvního dílu dávám rozpačité tři hvězdičky a případnou další si schovávám pro DVD reprízu. Neznamená to, že by se mi druzí Avengers nelíbili, jen v nich bylo tolik věcí k vytknutí, že si ode mě teď vyšší hodnocení nezaslouží. Zklamalo mě nevyužití Barona Struckera (a to ho hrál Thomas Kretschmann!), otravná potřeba Josse Whedona, aby každou chvíli někdo řekl či udělal něco alespoň trochu vtipného, mdlý Ultron, ze kterého nešel strach (a který samozřejmě také musel říkat věci, které měly být vtipné) a téměř chybějící napětí. Líbily se mi ovšem scény typu zvedání kladiva (opravdu vtipná) a rozhovoru Black Widow a dr. Bannera (dramatická, dojemná, bylo v ní vše), nadchl mě souboj Hulka a Hulkbusteru, na triky od ILM byla radost pohledět (tedy s výjimkou první uspávací scény Hulka a Black Widow, kterou trumfne vlastně jakýkoliv King Kong - i ten nejstarší) a abych nezapomněl, ze všeho nejvíce se povedl Vision. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jsem starý a konzervativní člověk, který už nestačí tempu hypnagogických seancí Michaela Baye a čím dál tím víc si libuje v prkenných charakterech, které neustále potřebují mandlovat vlastní ego. Tomu se umím zasmát a zapomenout i na naprosto tragické milostné vrkání zelenáče a rusandy, které bych bez váhání označil za jeden z největších režijních failů v dějinách marvelovek. Avengers opět nic nikam neposouvají, opět pracují se stejným (a ne úplně svěžím) modelem akce a opět v nich nevidím žádnou závratnou gradaci. Baví mě třeba proto, že poprvé v dějinách marvelovek jsem se bál o život jedné z figur a také proto, že jde o první sólovku Hawkeye, který mě takto bez varování sejmul ze zálohy. Dostal jsem zkrátka to, na co jsem šel. Pomalou, lehce koženou a konzervativní kostýmovou akci, která začíná být ve svém velikášství vlastně zvláštně komorní, protože jde v zásadě o dostaveníčko party přátel, kteří touží po odpočinku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250miliónovTržby USA $459,005,868Tržby Celosvetovo $1,405,403,694Tržby za predaj Blu-ray v USA $55,161,041 Tržby za predaj DVD v USA $31,914,549║ Joss Whedon sa nechal uniesť na vlne slávy a popularity a až moc rutinérsky pristúpil k pokračovaniu, už išiel len na osvedčenú istotu a ponúkal burácajúcu akciu a na smolu až príliš samoúčelnú až príliš pripomínajúcu tú z povrchnosť z Expendables 3, kde ide len o to skosiť čo najviac nepriateľov rútiacich sa na Vás z každého možného smeru, likvidácia ako na bežiacom páse, škoda, tento štýl bol efektný v Matrix Reloaded keď Neo bojoval proti stovke agentov Smithov ale tento podobný štýl akcie tu nemá správny ráz, je Vám doslova skoro jedno čo sa komu stane, hlavne keď dramatický oblúk medzi postavami tu je tak pekne rozohraný, v tomto smere to v celku pekne išlo a nevadilo ani laškovanie Black Widow z Hulkom, ktorý sa tak trošku moc k sebe ani nehodia, a keď tu už bolo veľa akciu tak nesmie chýbať ani celá kopa superhrdinov a to doslova až nad únosnú mieru,, čo má za následok že sa priestor rozložil medzi množstvo postáv čím nastal taký zlý efekt, že nikto tu nijak zvlásť herecky nevyčnieva a film nemá žiadneho rázneho lídra, ktorý by strhol pozornosť, dal niečo navrch, vytvoril si sympatie, pokiaľ v prvom diely bolo hneď niekoľko viditeľných ťahúňov(Loki, Iron Man, Black Widow, Fury), nové prírastky ako Aaron Taylor-Johnson ako Quicksilver, či aj Elizabeth Olsen ako Scarlet Witch ušli, nekazili to, akcia v prvej polovici filmu prevažne neprehľadná + rýchli strih, 3D sa dalo, suma sumárum mierne sklamanie /videl v kine 3D verziu: 80%/ __moja recenzia ()

Galerie (208)

Zajímavosti (141)

  • V troskách hlavního města Sokovie můžeme zahlédnout poničenou Škodu 120. (Mtwongo)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 250 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

28.06.2018

Akční komiks Bloodshot s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile) v hlavní roli se pomalu přesouvá před kamery a nyní bylo konečně taky oznámeno obsazení hlavního záporáka. Postavu nelítostného Axe,… (více)

Black Panther velkolepě ovládl kina

Black Panther velkolepě ovládl kina

19.02.2018

Dlouho to vypadalo, že je značka pro blockbuster to nejdůležitější. Teď se však ukazuje, že je (minimálně) stejně důležitá i péče o ní. Kdybyste se před pár lety zeptali, jestli za první víkend utrží… (více)

Reklama

Reklama