Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (733)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bohužel, Vorel nebo ne, je to jen další hovadinka z rodiny extrémně nepovedených filmů ve stylu Probudím se včera. Takže určující je opět hlavně ten Mádl, v druhém plánu pak jedna póza vedle druhé, ten Kohák, to posezení v kavárně Nové scény, případně ve Slavii. A to už to pomalu vypadalo na druhý zajímavý projekt z prostředí vejšky čili pořád zůstává jediným smysluplným jen ten Kendy na FAMU a Šafránek na medicíně. Ach jo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vorle, Vorle, ty divný ptáku, cos to zas splácal za sračku, kde ňáký debil jen AVG po zdech stříká? Vole, to stěží půjde na dračku! Jak neúčinný antivirus, co zničí Ti kompl a zbyde jen vztek. Příště se na to radši vyser, i kdyby volal Symantec! Kde jsou ty časy, kdy ses Z města vracel a po Sklepích Kouřil Pětice? Dnes by nad tebou jeden zvracel, ač mrzí ho to velice. Chápu, že Vorlata slizká z hnízda vyvést, toť Vorlů všech je povinnost. Proč však v tak tupé pičovině, kde v hajzl spláchneš důstojnost? Až příště múza políbí Tě na špičku schlíplé potence, tak necpi jí hned před kameru a vyčkej, zda není to jen demence. Já pláču, Vorle, kurva, pláču, opravdu to moc bolelo. Bylo to trapné, nudné, hloupé a žádnou vejšku nemělo! ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ve Vejšce ještě doznívá komunální satira filmu Ulovit miliardáře, ale už to není tak strašné. Oproti Gymplu ale pořádný posun dolů - Vejška je vlastně prodloužený Gmpl, nepřináší nic nového, nerozvíjí stávající motivy, jen prostřednictvím banalit přešlapuje na místě. Teda vyjma konce, ten je pro změnu jak z pohádky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Gymplácké dobrodružství stavím určitě výše, nicméně je příjemné se znovu setkat s našimi hrdiny. Škoda jen že tenhle sraz po létech se neprotáhl do pozdějších hodin. 75 minut se nedá skoro považovat ani za pilotní díl seriálu. V malinké roli potěší Péťa Čtvrtníček. V českém rybníku se jedná o jedno z povedenějších navázání, nicméně se u mě často dostavuje pocit, že to mohlo dopadnout i o dost lépe, protože Gympl byl vynikající. 55% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po nemastném Gymplu mi to vlastně až překvapivě sedlo. Vizuál má Vorel překvapivě v malíku a kdyby se místo svých filmových experimentů věnoval více videoklipům, třeba pro Vladimíra 518, asi by se někdo nezlobil. I zbytek je ovšem tentokrát velmi stravitelný, Mádl se svým grázlem zachraňuje, co se dá, a Eva Josefíková se jen tak neokouká. Jen škoda, že dialogy u Vorla stále tahají za uši a za to celé po čase spadne do mírného stereotypu. I přesto ale jeden z těch fajn českých filmů. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Tomáš Vorel starší spolupracoval na filme aj s ľuďmi z reálnej graffiti scény. Na scenári sa napríklad podieľal najznámejší český streetartista Pasta Oner, ktorý taktiež dabloval Tomáša Vorla mladšieho (Petr Kocourek) v scénach, kde hlavní hrdinovia sprejujú. Ako poradca spolupracoval už na Gympli. Svojho dabléra dostal aj Jiří Mádl (Michal Kolman). (Sufferer)
  • Ve scéně, kdy Petr (Tomáš Vorel ml.) a Michal (Jiří Mádl) v noci dělají velké stříbrné graffiti, má Petr špinavou bundu od sprejů. Když ale poté sedí na policejní stanici, tak má bundu čistou. (ČSFD)

Reklama

Reklama