Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (730)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Asi o trochu lepší než gympl, ale stejně, nic moc. Dlouho jsem hledala nějakou zápletku, napětí, děj, až najednou... byl konec. Na české poměry to patří do těch lehce nadprůměrných filmů. Vtipy ne moc vtipné, hudba vhodná, herci myslím dobří (jen Josefíková mi chvílemi vadila). Vzhledem k tomu, že se na té samé "Vejšce" pohybuji i já, mám však pocit, že to bylo dost nerealistické a přeháněné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bohužel, Vorel nebo ne, je to jen další hovadinka z rodiny extrémně nepovedených filmů ve stylu Probudím se včera. Takže určující je opět hlavně ten Mádl, v druhém plánu pak jedna póza vedle druhé, ten Kohák, to posezení v kavárně Nové scény, případně ve Slavii. A to už to pomalu vypadalo na druhý zajímavý projekt z prostředí vejšky čili pořád zůstává jediným smysluplným jen ten Kendy na FAMU a Šafránek na medicíně. Ach jo. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ve Vejšce ještě doznívá komunální satira filmu Ulovit miliardáře, ale už to není tak strašné. Oproti Gymplu ale pořádný posun dolů - Vejška je vlastně prodloužený Gmpl, nepřináší nic nového, nerozvíjí stávající motivy, jen prostřednictvím banalit přešlapuje na místě. Teda vyjma konce, ten je pro změnu jak z pohádky. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Bez jakékoli nápaditosti, gradace, ale hlavně BEZ DĚJOVÉ LINKY. Scénář je prostě zoufalý a celé je to o ničem. Film najednou skončil a já vůbec nevěděl, co chtěl říct. Navíc ani se vtipem to není žádná sláva a jedná se čistě jen o (pod)průměrnou zábavu, kde si z celého snímku (na rozdíl od Gymplu) vybavím pouze jednu scénu (Kraus/Chýlková hádka :)), což je sakra málo. Herecké výkony celkem fajn, ale jako celek to opravdu nestojí za moc. Sotva 50%. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Přijde debil, pozér a trapák do baru a barman povídá: "Tak co si dáš, Ištváne?". No, tak jsme se zasmáli, vtip sice na hovno, zato pořád úsměvnější, než cokoliv z této tragikomické frašky. Spíš teda tragické, než komické. Nedovedu si představit souvislostí neznalého diváka, jenž dle neadekvátní anotace šel na údajnou komedii a nakonec se mu v kině dostalo pekelné substance nejvražednější nudy a trapnosti level Tak jde čas z edice Babovřesky. Člověk musel být zmaten jak gynekolog malé mořské víly a tu piču nakonec udělat sám ze sebe, aby se aspoň trošku pobavil. Nerad bych se však dotkl sněhobílých citů diváků, kterým se to líbilo, proto dodávám slovy klasika: "Peace, zmrdi!". ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Kokain byl při natáčení rekvizitáři nahrazen hroznovým cukrem. (MTHRFCKR)
  • Ve scéně, kdy Petr (Tomáš Vorel ml.) a Michal (Jiří Mádl) v noci dělají velké stříbrné graffiti, má Petr špinavou bundu od sprejů. Když ale poté sedí na policejní stanici, tak má bundu čistou. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu trvalo tridsaťdeväť dní. Z toho presne devätnásť nakrúcali tzv. "nočky". Dohromady navštívili v Prahe a jej okolí tridsaťpäť lokácii, medzi tie netradičné patrilo napríklad prostredie jednej pražskej väznice. (Sufferer)

Reklama

Reklama