Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 2

VOD (1)

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (427)

Flego 

všechny recenze uživatele

Príznačný distribučný názov rozpráva veľmi komplikovaným sposobom o rodine, kde cynizmus a chladnosť hrajú hlavné úlohy. Ženské osadenstvo ( matka a tri dcéry ) sa stretnú na pohrebe svojho manžela a otca a snažia sa nájsť cestu k sebe. Nechcel by som žiť v podobnej rodine, Tracy Letts napísal svoju hru a scenár s prapodivnou nenávisťou k ženám a ich vzťahom. Oceňujem však herecké výkony dua Streep - Roberts, obe išli nadoraz a povyšujú tento snímok o level vyššie. 3+ ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Divadelní gala představení na filmovém plátně, kde září každý aktér a každý dialog. Přestože Meryl Streep ve své vrcholné formě pouští smrtící hlášky i grimasy jak na běžícím pásu, nejsilnějším magnetem je tady Julia Roberts. "Eat the fish, bitch!" Nepamatuju, že by nějaké drama takhle provětralo mojí bránici. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Výčitky jsou jako řetízkáč. Je to laciné a pořád dokola, někomu se z toho udělá špatně a někdo si to náramně užívá. A hlavně, když už se to rozjede, těžko se vysedá.. V rozpáleném oklahomském domě hrůzy se pere opravdu zasviněné prádlo a vy můžete jen tipovat, v jakém pořadí se monstermamá podaří nasrat a donutit k odjezdu členy své rodiny. Zahořklost je neléčitelná, její symptomy nesnesitelné.. Škoda, že se Lettsovy látky do třetice nechopil živočišný Friedkin.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vcelku depresivní psychologické drama,naštěstí jsem vůči depresi imunní,takže jsem nemusel nic rozdýchávat,na druhou stranu je pravda,že vůči Julii Roberts imunní nejsem,ta mě svým bolestínským výrazem dokáže otrávit kdykoliv a povedlo se jí to i teď.Příběh je už klasický,rodina se schází na pohřbu a odehrají se záležitosti,které málokoho potěší,to už většina z nás zná z vlastních rodinných sešlostí,takže tím,co mě potěšilo,byly jen herecké výkony Meryl Streep a Chrise Coopera,jinak mám radši film Světlušky v zahradě. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nebudem písať o tom aká patetická sa mi zdá mužská posadnutosť mladými dievčatkami ani o tom aká matka je schopná pochovať všetky sny svojej dcéry tým, že ju sama zráža ku dnu a zraňuje na najcitlivejších miestach. Julia a Meryl podľa mňa predviedli dokonalý herecký koncert, napriek tomu, že sú dávno za prahom tridsiatky. Stále nádherné ženy v komplikovaných postavách z ktorých sála ľudská nedokonalosť. Do poslednej minúty som dúfala, že Julia to auto otočí a vráti sa k umierajúcej matke, ale bol by to smiešny happy end. Som rada, že to neurobila. Pretože život nie je cesta ružovou záhradou. Milujete toho, kto o vás skoro netuší a ten, kto by za vás dýchal je len kulisa na veľkom pódiu plnom záludných nástrah. Verte mi, že časom to bude už len horšie. Dokonalá dráma jednej rodiny plná agónie, výčitiek, slabosti, lásky a nenávisti. Už dlho som nič podobného nevidela a určite ani dlho neuvidím. Klobúk dole! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Pieseň v 2. traileri je „Stubborn Love“ od The Lumineers. (Pat.Ko)
  • Zatímco probíhala propagace filmu Sněhurka (2012), Julia Roberts prozradila, že právě probíhá jednání o jejím obsazení do filmu August: Osage County, prvním společném filmu s Meryl Streep. Julia potom potěšeně prohlásila, že Meryl je její velmi oblíbená herečka a že pro ní bude čest zahrát si s ní v jednom filmu. (jezurka42)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama