Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (380)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vysoce virulentní a patogenní extraterestriální mikroorganismus napadne malou posádku neméně malé výzkumné stanice na Marsu. Projevem onemocnění je smrt a následně změny chování agresivního charakteru. Nemocných přibývá, teror se stupňuje a divák se nudí. Podobné sci-fi opičárny obvykle sází na akci, napětí a postupnou likvidaci bezmocných lidských tvorů, tady se dočkáme jen občasných stydlivých záběrů na čerstvé zombie, přesunů zbývajících členů posádky z bodu A do bodu B, bodu C a bodu D, tmy, monumentální digitální prachové bouře a psychicky labilního Schreibera. Přišlo mi to tak trochu málo, no. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Poslední dny na Marsu... značný úhyn komparsu. Herci všichni přežili, neb tam žádní nebyli." Aspoň já jsem tam žádné skutečné herce nezaznamenal. Písečná bouře ve sklenici vody, nevyplašila mě, ostatně ani astronauty: "Neboj, Vincente, jsou to jen hromady prachu..." "Z prachu strach nemám." Ale na jedno zhlédnutí ok. Zombíci prima žraví, jen zbytečně hrrr, po pomalém rozjedu filmu vletěli do děje i do základny takovým fofrem, že nebyl ani čas pořádně se začít bát, což při jejich strašidelných držkách byla škoda. Následně únavné "přesuny přeživších z bodu A do bodu B, bodu C, bodu D... a občasné stydlivé záběry na čerstvé zombie" (© PetrPan). Pro zahnání nudy při přesunech nabízím malý zoologic-gender pisskvíz: A) Jméno prvního psa ve vesmíru? B) První Američanka ve vesmíru? C) První člověk, který močil na Měsíci? D) Jméno prvního zombíka na Marsu? E) První zombice na Marsu? ... Zkuste to poctivě, bez nápovědy. Kolik správných odpovědí, tolik hvězd získáváte právo filmu udělit :-)). // Lajka, Sally Kristen Ride, Buzz Aldrin, Goran Kostić (as Marko Petrović), Yusra Warsama (as Lauren Dalby) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nechci říkat, že je snímek „Poslední dny na Marsu“ špatný, to zase vůbec ne, ale zároveň to není ani snímek, který by vás měl odrovnat. Zajímavé prostředí už dnes tak zajímavé není, trikové sekvence, které vás dostanou, jsou celkem skromné. Snímek vás tak možná ještě dostane tím, kde se odehrává, ale po „Gravitaci“ už ani tohle není nijak závratné. Za mě celkem milý, lepší průměr, rozhodně minimálně lepší na sledování než jiné, podobné hororové kousky. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Svižný a přímočarý vesmírný sci-fi horor, jenž nenásilně čerpá a připomíná mnoho jiných (PROMETHEUS, EUROPA REPORT, HORIZONT UDÁLOSTI aj.), ale většině z nich se bohužel nevyrovná právě kvůli svojí neoriginalitě a skromným ambicím, které však dokázal velmi dobře naplnit (narozdíl třeba od přespříliš slibujícího PROMETHEA). Pro fandy subžánru povinná jednohubka. 60 - 70 % SPOILER!: Trochu mě zamrzelo, že nejzajímavější postava je "odklizena" tak zbrkle a tudíž bez výraznější emocionální rezonance... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Divácky vděčná zápletka (i když samozřejmě nikterak originální) o mimozemském viru, měnícím lidi ve vraždící zombies, mohla spolu s povedenými marťanskými exteriéry The Last Days on Mars posunout do té lepší poloviny sci-fi horrorů. Ovšem pan režisér se rozhodl film ještě "vylepšit" vyzoomovanou kamerou na provázku a "zvýšit napětí" tmou, blikajícími žárovkami a pableskujícími baterkami, čímž ho spolehlivě dokurvil. "Blahopřeju". ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama