Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Moly 

všechny recenze uživatele

Začátky jsou rozpačité, ale pakliže se prokoušete jako já do druhé poloviny seriálu, pochopíte, proč si zaslouží ****. Seriál se neobejde bez klišé, ale zatímco v první polovině jsou jednotlivé postavy (snad s výjimkou zajímavého Aleca a Kelogga) až zoufale ploché, postupně nabývají prostoru a barev, jejich motivace se vyjasňují stejně jako proplétají a celek konečně začíná dýchat. Těším se na druhou sérii. EDIT: po pauze mezi sériemi se dobrý dojem ve mně nabytý neudržel. Snad někdy se dodívám, ale spíše jen, nenaskytne-li se nic lepšího. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Rachel Nichols je zcela určitě jednou z nejhezčích hereček současnosti, na tom jejím hraní mi tady ale něco prostě nesedí. Jinak celý seriál vypadá krásně, má to skvělý námět, ale příběh se nikam neposunuje a chybí mi tu i jakákoliv oblíbená postava, a tak se bohužel u mě dostáváme do průměru. Momentálně (13.5.13) sleduju 2. řadu a pokud se něco nezmění tak očekávám, že už ji nedosleduji... ()

Reklama

ladynka 

všechny recenze uživatele

Pozitivní protipól mysteriózním seriálům typu Alcatraz, kde se na pozadí detektivního žánru objevují tajemství, které se stejně nevyřeší. Continuum kombinuje detektivku s prvky sci-fi s tím rozdílem, že víme u většiny osob a jevů základní otázky kdo, co a proč, zbytek pak zjevně objasní další díly (kdo stál za útěkem). Jasné jsou postavy, jejich motivace, chování, sci-fi prvky jsou přiměřené a zapadají do dění. Hlavní hrdinové působí sympaticky (Kiera, Alec). Příjemné překvapení. 1. série (4*). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Za kameru, hudbu a některé triky nedávám jen 2 *, ale 3. Jinak mne ale seriál moc nezaujal. Resp. měl jistý zajímavý námět, kdyby se časové linie interaktivně prolínaly. Ale už po pár dílech bylo vidět, že autoři vaří z vody, neustálé srdceryvné záběry na syna, na brečící policajtku, dementní chování současných policajtů, nelogičnosti v ději, který je přitom hodně řídký, to vše dělá ze seriálu ufňukanou agitku za práva korporací a monopolních podniků. Námět skutečně vykrádá Life on Mars, jen s jistým posunem, jen nenabízí jasné mantinely - její oblek chvílemi funguje, jindy ne, její hacker na telefonu si jen seběhne do ledničky, pozdraví nevlastního tátu a bráchu, a zas šupajdí radit, a i celé to propojení a rychle nalezená funkce mentora na telefonu mne štvaly. Jaké schopnosti z budoucnosti si přinesli ti údajní zločinci? Proč ta všeho schopná koule najednou nefungovala, a dokonce z ní kus odpadl? Přijde mi to zkrátka divné, že bez problémů se z budoucnosti přenesou do současné doby, ale se svými znalostmi furt tahají za kratší konec pilky. Navíc policajtku všichni pokládají za schopnou, ale teroristy ne a ne chytit, to by ji po několikátém pokusu už vyrazili. Mám ze seriálu zkrátka divné pocity. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Těžko se hodnotí, sotva se seriál rozjel. Každopádně se jedná o kriminálku ve sci-fi hábitu, která zaujme příběhem a sympatickou hrdinkou-i když musím přiznat, že její postava je vcelku šablonovitá. Zkrátka na pohled tvrdá holka, která vždycky ví co říct, není moc vtipná a je pořád o krok napřed. Teroristé jsou vcelku dost neuvěřitelní, což mi docela vadí, ale jinak vcelku příjemné překvapení, uvidíme, co z toho ještě vyleze.. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)
  • Kniha, kterou Edouard Kagame (Tony Amendola) dostává v den svých narozenin, je historický román z období Velké francouzské revoluce Charlese Dickense "Příběh dvou měst" prvně publikovaném londýnským knižním nakladatelstvím Chapman & Hall v roce 1859. (Conspi)
  • V 6. díle 2. série s názvem "Second Truths" cituje Carlos (Victor Webster) na konci epizody větu Sherlocka Holmese "If you eliminate the impossible, whatever is left over, however improbable, has got to be truth," tedy v překladu "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější." (Shadowspark)

Reklama

Reklama