Reklama

Reklama

Mazel

  • Dánsko 10 timer til Paradis (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce. Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který se mi líbil, byť jsem se trochu zdráhal věřit, že by takové lamželezo ve svých 38 letech stále bydlelo u matky. Možné je ale nakonec všechno - když film dospěje ke svému očekávanému závěru, skoro jsem si navíc říkal, že mi tam ta dějová linka s matkou přišla skoro zbytečná, byť je zase fakt, že to film ozvláštňuje a hlavní postavě to dodává na psychologické zajímavosti. Zajímavé mi mimochodem přišlo, jak se Denis zdráhal jakýchkoli erotických kontaktů s thajskými štětulemi - mělo tím být řečeno, že je stále panic? (Druhým - psychoanalytickým - výkladem je možnost, že pro něj posilovna představovala sublimaci sexuality). Jinak si lze těžko vysvětlit, že by normální dospělý chlápek bez partnerky odolal možnosti si vrznout, nabízí-li se tak snadná příležitost. Vlastně jsem si v jednu chvíli i říkal, že jsem už viděl nějak podezřele moc filmů, v nichž si chlapík pozve k sobě na pokoj šlapku, aby jí následně emotivně navrhl, že by si radši jen povídal - jaké zvláštní filmové klišé, jen považte! Skoro jako by filmaři zanášeli ohrané příběhy ze současnosti pohádkovým motivem postavy, která se zachová jinak než její předchůdci - a tím zvítězí. (I když je podle mě otázka, zda lze za "vítězství" v tomto případě považovat to, když si někdo domů do západní Evropy přiveze o dvě hlavy menší nevzdělanou ženušku z třetího světa, která neumí slovo dánsky - ano ano, láska hory přenáší, já vím, ale stejně moc nevěřím, že by to takovému manželství mohlo klapat). Mimochodem přišlo mi škoda, že ten film v závěru neukáže, jak na novou Denisovu partnerku reagovala ta blonďatá fešanda z posilovny, o kterou se Denis v úvodu filmu neúspěšně pokoušel - mohlo být zajímavé ukázat, zda by nově o Denise projevila zájem, kdyby viděla, že si místo ní našel někoho jiného. Známe přece ženy... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale nikterak ohromující záležitost z Dánska. Banální příběh tu oživuje přerostlý kulturista plaché povahy, čistý a charismatický, který se v osmatřiceti letech vymaňuje z osidel místy nesnesitelně panovačné matky, se kterou sdílí jeden dům. Právě rozdílné charaktery postav (zamiluje se do drobné Thajky) jsou pro diváka rozhodně zajímavé, zvlášť když se film může opřít o slušnou režii. Ale co potom? Až moc slušný scénář je nastavený tak, aby se hodný outsider nijak neznepřátelil divákům. Všechno do sebe musí až překvapivě snadno zapadnout, i momenty jeho minisoubojů s neustále zamračenou (pokud není po jejím) matkou jsou jen náznaky nějakého dramatického zauzlování. Leccos ale vynahradí bezchybní herci v čele s brumlavým Kimem Koldem. Divácky až moc vděčné, přesto k doporučení se tenhle „drobek“ přímo nabízí!! ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Křehká Dennisova duše plná komplexů (byť v masivním těle kulturisty) se jen těžko dokáže vzepřít nadvládě a vydírání vlastní matky. Až v Thajsku víceméně náhodou najde ženu, která ho s vrozenou dobrotou přijme takového, jaký je, a pomůže mu se matce vymanit. Zajímavý, velmi uvěřitelný film sice vychází z ohraného motivu, avšak Mads Matthiesen ho pojal velmi přirozeně a využití neherců se mu vyplatilo. Silné tři hvězdičky. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ty nebudeš jíst?“ - „Ne, jsem alergický na krevety.“ - „Tak proč sis to objednával?“ - „Nevím, nevěděl jsem, že tam budou krevety.“ - „V krevetovém koktejlu?“ Dennis je možná jednodušší, za to má velké srdce. Je trochu neohrabaný, hodně nesmělý, ale není se co divit, když žije (pravděpodobně) dlouho jen s matkou bez otce a volba „povolání“ kulturisty dává v jeho případě smutný smysl. Něco jako tolerance soukromí (groteskní scény se záchodem a čištěném zubů) či dokonce něco tak troufalého jako je právo na vlastní život v jeho případě neexistuje. Ale pak dostane tip, kde si najít tu správnou dívku…Bavila mě jak část v Thajsku (úsměvně strojové postupy „společnic“), tak i ta po návratu z „Německa“. Přerostlému Dennisovi, který se stále divá jako plyšový medvídek, snad ani nejde nefandit, jeho manipulativní a citově vydírající matka je zas správně nesnesitelná (z jiného úhlu pohledu je však právě ona ta k politování). Starší, krátkometrážní verzi neznám, ale její „celovečerní“ podoba se mi líbila, takže za mě to budou slušné 4*. ()

Tarako 

všechny recenze uživatele

Takovýho sympaťáka, jako byl Denis, jsem na filmovým plátně už hodně dlouho neviděl. Několikrát mi dokázal vykouzlit úsměv na rtech a přitom bylo jedno, jestli se zrovna předvádí před zrcadlem anebo se nesměle seznamuje se svojí thajskou "budoucí ženou". Jinak jde o pomalý, ne však úplně nudný film o hledání štěstí, lásky, svého místa na Zemi, ...což mimo jiné znamená zbavení se svojí otřesné matky. Díky Kimu Koldovi v roli Denise to ale rozhodně stojí za vidění. :) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Mnoho postav je ztvárněno neherci. (Terva)
  • Kim Kold (Dennis) měří 193 cm a jeho váha se pohybuje kolem 140 kg. (žvanimírek)

Reklama

Reklama