Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Debutový film britského rapera Plan B zachycuje britský underground v nejsyrovější podobě. Krádež, prostituce, drogy a vraždy jsou na denním pořádku. Režisér - vypravěč, vás provede londýnským podsvětím a přesvědčí vás o tom, jak je britská vláda pasivní k jakémukoliv řešení. Nedílnou součástí filmu je hudba, kterou zajistil právě režisér a jeden z největších talentů současné britské hudební scény. (sedlina88)

(více)

Recenze (79)

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, velmi dobrý děj, výborný závěr... asi takle. Britský gangsterky jsou prostě nepřekonatelný a ačkoliv se jedná o první režijní počin, který Plan B aka Ben Drew spáchal, tak se mu nadmíru vydařil. Ve filmu vidím, že se nemálo insipiroval i Adulthoodem a Kidulthoodem kde sám hrál a na konci Ill manors si také hodí malou cameo roličku. Ve výsledku z toho vzešel velmi solidní nadprůměr, se skvěle vybranými herci, parádními dialogy a naprosto výbornym soundtrackem, kterej jak hudebně tak hlavně lyricky dokresluje celý příběh. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V Ill Manors rozhodně nikdo nechce být za poseru, na jejich značně zmenšeném životním prostoru je to to nejdůležitější pravidlo, umožňující přežití, ovšem jeho délka bývá v návodu popsána tím nejdrobnějším písmem, které nikdo nečte a jen u zlomku místní populace se ve vyhrocené situaci probudí náznaky skutečné odvahy - žít doopravdický život... a aby to prošlo, nestačí jen chtít, je nutno uspokojit základní potřebu - vědět, že jsem byl milován... Až po venkovsku propojený kousek velkoměsta úděly svých obyvatel, pro mnohé dopředu určený labyrint, který má dva východy - cesta k prvnímu vede přes drogy, sex, prachy, mrtvoly a pochybnou moc, jenže pozor, je to zkratka a život není cíl, ale sama cesta... Drsný kousek s raperským vypravěčem, co se snaží upozornit na důležitost věcí, o kterých si myslíme, že teď nejsou důležité, ale budou, postupem času... - líp bych to neřekla ;-) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…ZAPNĚTE PÁSY, PROTOŽE JSTE VSTOUPILI NA ŠÍLENOU JÍZDU, KTERÁ SE JMENUJE ILL MANORS, KDE SE VEČER DĚJÍ POŘÁDNÉ VĚCI.“..... /// Sedm dnů, osm postav a Londýnská ,,Forest Gate“. Feťáci, kurvy, dealeři, vraždící děti, lidi bez naděje … a jejich drsný příběhy vložený do jednoho. Lidi, který Bůh ignoruje, snažící se přežít jak umí. ZLOMENÁ BRITÁNIE. Baví mě styl vyprávění s hudbou a texty plnejch rapovejch výpovědí tvořící děj (což překvapuje dvojnásob, páč já a rap = pole neorané…nebo minové?). Stejně zajímavý je i propojení postav. Jinak se samozřejmě připravte na věci, který by mně dřív hlava nebrala. Teď už su ale velkej a o životě a světě vím svoje. Jestli hledáte místo kde se lidi nemodlej za úspěch a zároveň jste sociálně založený – zrovna teď asi na nic lepšího doma v obejváku nenarazíte. (…ale kdyby jste chtěli jít ven….) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě filmy, ve kterejch se daj dobře zpeněžit parchanti v kočárku. 2.) Vždycky mám Plán B. 3.) Thx za titule ,,KeeperX“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Čtvrť plná sraček- volně přeložený název filmu. Město bohů v anglickém znění. Čtvrť plná dealerů. feťáků, šlapek a beznaděje. Tvůrci nám servírují několik příběhů lidí, kteří se dějem pak volně proplétají. Není naděje a to je vše. Nic nového, přesto nezavrhuji. Přes velmi divný a nudný začátek poměrně slušné sociální drama. Viděl jsem ale i lepší kusy. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Drsné. A na debut naprosto vyzrálé!! Pásy je skutečně nutné si pořádně zapnout, protože tenhle Londýn se milovníkům pamětihodností líbit zřejmě nebude. Děti s nabitýma bouchačkama, děvky s ostrýma loktama, feťáci se zoufalým pohledem, lidi bez naděje, cílů a ideálů. Rapová intermezza mezi jednotlivými příběhy, které se postupně pojí do jednoho, nevadí ani vyznavačům jiných hudebních žánrů, samotné poselství filmu je aktuální a naléhavé. Příjemná je i částečná nedoslovnost, konečně zase někdo pochopil, že divák nemusí být úplný magor. Průměrnější rozjezd vytáhne nahoru velmi solidní druhá polovina snímku, a i když je obtížné se s někým ztotožnit, tahle intenzivní jízda dostatečně uspokojí!! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Pri požiari v bare Earl of Essex pred koncom filmu môžeme vidieť pristavené požiarne auto, ale sirény je počuť v diaľke, akoby len práve prichádzali. V ďalšej scéne sú už všetky bezpečnostné zložky v pohotovosti. (vander19)
  • Ben Drew (Plan B) si střihl malé cameo, když se objevil jako řidič taxi v poslední scéně před titulky. (KeeperX)
  • Na začiatku filmu, keď je zatknutý Ed (Ed Skrein), ho do cely privádza strážnik v uniforme anglickej väzenskej stráže, keď ho po 24 hodinách prepúšťajú, má na sebe žalárnik uniformu britskej polície. (vander19)

Reklama

Reklama