Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (330)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podivný mix těžkého života vojenského veterána s rodinným dramatem, který mi trochu připomínal dánské (či chcete-li americké) Bratry. Ale opravdu jen připomínal. Film kulhá hned v několika ohledech. Předně je to velké množství náhod, které jednotlivé postavy ovlivňují, aby se jejich osudy prolnuly. Bylo to příliš účelové a nekonzistentní. Další věcí je situace bývalého vojáka, která by se spíš hodila do amerického či britského prostředí. Naši veteráni existenčními problémy netrpí, pokud se nepotýkají s nějakými závislostmi, o čemž tady nebyla ani zmínka. A nakonec mi přišly zbytečné postavy v podání Mádla a Hádka, přičemž Mádlova role byla úplně mimo. Na druhou stranu se mi líbila technická stránka věci, díky přecpanému ději jsem se nenudil a pokud nepočítám zmíněnou dvojici, tak herci, zejména Langmajer, mě bavili. Nebylo to zlé, ale vidím tady promrhanou příležitost. 50% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašné, opravdu strašné... Komedie? Ehhh... Co to bylo za šílený mix žánrů bez nápadu? Jak se podařilo na tenhle scénář ulovit tolik herců známých jmen? --- Jsem otřesen a špatně se mi skládají k sobě slova. Snad to bylo těmi flashbacky , kdy jeden už pomalu nevěděl, v jaké časové rovině právě je... No, alespoň kucí se koukli do Afghánu a i si tam zastříleli, zajezdili v lendrouvrech, proletěli blekhókem tak maj zážitek. Ti co maj rádi Voříškovou (neplést si s voříškovou) ji uvidí v pár odvážnějších záběrech a ti co mají rádi Mádla by ho tu nepoznali. Jinak je to takové celé asi pojaté jako mix Forrest Gumpa (létající peříčko), O myších a lidech (retardovaný Mádl a králíček), pohádky V peřině (Nikol mávající roztrženým polštářem) a Kobry 11 (přepadení banky, výbuch a skok..). ----- Tohle bylo skoro na odpad. Dávám jednu hvězdu, tu z Malého čepice... * ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ty střihy byly šílený, absolutně nešlo rozpoznat, co se kde děje. Nějakým způsobem z toho dokázali vybruslit takovým stylem, aby to smysl dalo. Scénáristicky to nemělo špatnou myšlenku, ale něco takovýho na český poměry, jako nic moc. Na druhou stranu ta akční stránka se vyzdvihnout musí. Jinak ty role Mádla s Hádkem, ty tam byly zbytečně navíc, Mádl obzvlášť, ten musí mít úplně jiný využití. Snaha vydat se jiným směrem fajn, ale stejně by jsme se měli držet něčeho modernějšího, přitažlivějšího a prostě toho klasickýho českýho humoru. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Všiváci si ukousli až moc velké sousto, protože takhle rozmáchlý, dramaturgicky komplikovaný a všemožně propletený příběh jsem v českých luzích snad ještě nezaznamenal. Skoro bych se nebál říct, že tohle je česká opdověď na americké dramatické snímky ve stylu Crash / Amores Perros, ale pro chudé :D. Poznávacím znamením je, že osudy všech hlavních hrdinů jsou až překvapivě vystavěny a propleteny, až to na domácí poměry působí nečekaně, nicméně celý film padá na vlastní rozháranosti, takže chvíli nevíte, jestli se koukáte na akční film, drama nebo komedii - vše je totiž obsaženo, v notně nekonzistentní formě a díky nulovému náznaku, že to má autor aspoň částečně pod kontrolou, se celý snímek dostal na zatraceně tenký led koukatelnosti. Pokud ale kritické oko přimhouříte, odnesete si minimálně dva poměrně zásadní poznatky: 1) Vilhelmová bude docela mrdavá panička (nebo to aspoň přesvědčivě hraje) / 2) Voříšková má moc pěknou postavu, když se takhle v nocí prohání nahá ulicemi. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

První poznatek k filmu - kamera je perfektní. Vladimír Smutný si krásně hraje a dokazuje, že i v Čechách je konečně někdo, kdo se může vyrovnat světovému kamerovému umění. Herecké obsazení je klasické, co kraj dá, to tu je. Jen mi tam chyběl Karel Roden. Hudba trochu kolísá. CITÁT - Když to nevybliješ, tak to pomůže......... Ovšem unikátní je výkon Jiřího Mádla, jeho Knoflíkář stojí za potlesk. Trochu nechápu to nízké hodnocení, ale zase chápu, že je to Český film, a Českému publiku naše filmy nějak nevoní. Je to prostě natočeno nevýrazně, ale na naše poměry skoro nadprůměrně. DIALOG: Jiří Mádl (Venca) - Já jsem restaurovanej. Krištof Hádek - (Eman) - Ale hovno, idiote. Jsi retardovanej!!!!.......... Myslím, že tito dva herci si ve filmu zabrali hodně místa a už díky nim, to stojí za podívání. Knoflíky na spodním prádle, to je někdy peklo. Flashbacky jsou povedené, barevně odlišené a divák tak neztrácí přehled v ději. Sex je opět v Českém filmu velké tabu a tak v tomto směru nečekejte nějaké odlišnosti od ostatních filmů. Ikdyž sexu je tu dost a nějaká erotičtější scéna by to jen okořenila. Marně jsem čekal, kdy se osvědčí přídomek "komedie", ale marně. Je to drama a sice je tu pár komediálních scén, ale hodně jich má Jiří Mádl a tak nejsou vlastně směšné, protože to vyznívá z jeho retardované postavy. CITÁT - Koupíme rádio.......... Scéna okolo 78 minuty je povedené a áno, i směšná, ale ve své podstatě je hodně smutná. ...ty vole, to jsou naše pouta!!! A jak seš to vlastně voblíknutá??!!......... Možná až se s odstupem času podívám znovu, zvýším na čtyři. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Jako dějiště filmové vřavy posloužil lom Čertovy schody v Českém krase, kde se dělaly dotáčky prudké palby afghánských povstalců. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Všechny kaskadérské akce před kamerou byly na bedrech herců - nejenže padali z velkých výšek, ale občas je vyhazovali pro změnu zase do vzduchu. Kaskadéři jim však dávali zkušené rady, aby to všichni ve zdraví přežili. Jejich fyzických služeb využili nakonec jen v těch scénách, kde šlo opravdu o život. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama