Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (330)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější je, že se mi ten film vlastně líbil, ale přesto nemůžu dát ani tři hvězdy. Protože pokud se chci držet svých vlastních hodnotících kritérií, tak tahle bramboračka jednoznačně spadá do kategorie: nepovedený film. Nebudu se opakovat, už to všichni řekli, je tam toho prostě moc. Moc nápadů, moc náhod, moc věcí, které dopadly špatně. Samozřejmě jsme spíš zvyklí, že v jiných snímcích se jeden motiv natahuje neúměrně dlouho, ale je jasné, že i extrém z opačného konce spektra, nemůže dopadnout dobře. Škoda, pár pěkných a nezapomenutelných scén tam ale rozhodně bylo. A ty za vidění stojí. Stejně jako herecké výkony (Vetchý, Mádl). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se týká technické stránky, hoví si Kašparovský v tom vyšším patře usychajícího stromu české kinematografie, ale to by si nesměl sám pod sebou uříznout větev místy neskutečným dějovým konstruktem a kupením podivných osudových náhod (při posledním „výletu do Anglie“ by mě čelní srážka s kamionem převážejícím králíky rozhodně nepřekvapila). Jestli autor hodlal zakrýt narušenou linearitou příběhové nedostatky, mělo to efekt spíše opačný a dramaturgie zapáchala podobně jako rozkrok uzbecké vzpěračky, co si přestala holit varlata. Nicméně pozor! Pokud v kině nebudete čekat páva, nýbrž jen obyčejného českého drozda, nemusí váš mozek sdílet neblahý sexuální osud toho Marigoldova a na Všiváky vystačí jen přiměřená dávka kritického Orthosanu. Letos muchomůrka mádlovitá snad konečně našla les, kde se jí bude dařit.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všiváci mají určitý dar a tím je, že jakmile se na něj začnete koukat, tak ho prostě dokoukáte. Ať je dobrej, ať je blbej, ať je prostě jakejkoliv. Jenže on je fakt jakejkoliv a i když na něj budete koukat, tak se u něj budete místy strašně kroutit. Nevím totiž, co Roman Kašparovský hulil, ale on prostě dobrý momenty vystřídal s tak debilními, že horší filmařské kombo jsem v českém filmu ještě neviděl. Herci jsou třeba celkově v pořádku. Takovej Jirka Mádl si svojí postavu vysloveně užil. Nejlepší mi ale bezesporu přišel Ondra Vetchej, kterej do těch filmařskejch šotů z Afghánistánu v podstatě patřil. Jenže pak Vám ten dobrej moment upraví hudba jak od debila a scéna, jak od kreténa, kde Jirkovi Langmajerovi ukradnou tašku v metru a říkáte si, jestli náhodou nekoukáte na nějaký nahodilý amatérský video na youtubu. Všiváci mají skělý nápad, ale to zpracování je tak strašně různorodý, že spěje spíš k zániku, než abych si mohl ve výsledku myslet, že jsem se dočkal kvalitního filmu. A je to hrozná škoda, protože herci v tomto případě jsou absolutně v nevinně. A o to horší to je, že tady se sešla fakt povedená skvadra. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere Cinemas - Mám rád Vetchého a mám taky rád Langmajere, takže nedlouho jsem váhal, jestli zajít na Všiváky do kina a neodradilo mě ani místní hodnocení 51%. Na české poměry dle mého slušný film, ve kterém se osudy postav zajímavě prolínají a málokdo z celého toho kolotoče vyjde živý a zdravý. Obsazení na jedničku a hlavně hudba byla skvělá. Pokud by to mělo více promakanější scénář, šel bych s hodnocením ještě vysoko. 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašné, opravdu strašné... Komedie? Ehhh... Co to bylo za šílený mix žánrů bez nápadu? Jak se podařilo na tenhle scénář ulovit tolik herců známých jmen? --- Jsem otřesen a špatně se mi skládají k sobě slova. Snad to bylo těmi flashbacky , kdy jeden už pomalu nevěděl, v jaké časové rovině právě je... No, alespoň kucí se koukli do Afghánu a i si tam zastříleli, zajezdili v lendrouvrech, proletěli blekhókem tak maj zážitek. Ti co maj rádi Voříškovou (neplést si s voříškovou) ji uvidí v pár odvážnějších záběrech a ti co mají rádi Mádla by ho tu nepoznali. Jinak je to takové celé asi pojaté jako mix Forrest Gumpa (létající peříčko), O myších a lidech (retardovaný Mádl a králíček), pohádky V peřině (Nikol mávající roztrženým polštářem) a Kobry 11 (přepadení banky, výbuch a skok..). ----- Tohle bylo skoro na odpad. Dávám jednu hvězdu, tu z Malého čepice... * ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Při natáčení scény operace mozku opravdu operoval Jiří Langmajer za asistence odborníků z Vojenské nemocnice. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Všechny kaskadérské akce před kamerou byly na bedrech herců - nejenže padali z velkých výšek, ale občas je vyhazovali pro změnu zase do vzduchu. Kaskadéři jim však dávali zkušené rady, aby to všichni ve zdraví přežili. Jejich fyzických služeb využili nakonec jen v těch scénách, kde šlo opravdu o život. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Jako dějiště filmové vřavy posloužil lom Čertovy schody v Českém krase, kde se dělaly dotáčky prudké palby afghánských povstalců. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama