Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Co se týče stylu filmu, bylo v něm možná až trochu „přefiltrováno“ a „přezpomalováno“, nicméně byl jsem docela spokojený. Škoda, že tohle rozhodně nemůžu říct o příběhu. Po komediální stránce film fungoval naprosto minimálně (nebyla zde snad jediná zapamatovatelná hláška či vtipný moment, snad s výjimkou pozvracení zloděje), po té dramatické byl většinu projekce hodně nevýrazný, plný nelogičností (co to jako mělo být s tím těhotenstvím?) nebo naopak s těmi všemi úmrtími a tragédiemi až extrémní, přehnaný (kupříkladu taková scéna v bance působila dost směšně). Z hereckých výkonů bych víc vyzdvihl jen ten Mádlův, našel bych sice momenty, kdy se najednou choval možná poněkud racionálněji (alespoň vzhledem k jeho stavu), přesto mě po většinu času dokázal zaujmout velmi přesvědčivým herectvím. A konec měl asi vykouzlit na divákově tváři hořký úsměch, snad i dojetí, na mě však působil jak pěst na oko. Celkově dávám 2*. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co chtěl autor říci. Slepenec nezáživných scén, plno zbytečných postav a režisérovi se daří jen neskutečný guláš ke konci. Po půlce filmu se snaží rozbředlou nudu prokládat flachbacky, které se míjejí účinkem a filmu nijak nepomáhají. Jakoby někdo uchopil třicetiminutový nápad a potřeboval jej natáhnout do celovečerního filmu, bohužel tím nejhorším způsobem.....3/10 ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Takové herecké obsazení a navíc perfektně odvedené výkony (vynikající Mádl, klasicky výborní Langmajer a Vetchý, všichni doplněny dalšími prima výkony), to vše by si zasloužilo lepší scénář. Z námětu se dalo určitě vymačkat víc a prolínání časem mohlo přinést také víc, než jen nudné návraty do Afganistánu. Složitá mozaika nakonec do sebe zapadla, ale upřímně, čekal jsem takovou lépe stravitelnou formu. Tereza Voříšková "odnesla" roli hodné, milé dcery a sestry, která se nepochopitelně zjeví jako sexuální blbka co vleze do postele prvnímu maníkovi a nechá se u toho sledovat i dementem. Trochu to nesedělo k roli dívky, která to měla v hlavě srovnané. Konečná scéna v bance je pak neštěstí celého filmu. Sled neuvěřitelně blbých nápadů spojený s neuvěřitelnými náhodami. Čekal jsem po zdlouhavém ději a skládání mozaiky zajímavý a gradující závěr. Byl však nahrazen podivuhodnou slátaninou. Alespoň za casting a výkony, musím dát 2 hvězdy. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První půlhodina naprostá mizérie, kdy mi fakt nechybělo mnoho zasypat hodnocení odpadem. Pak to ale začalo být tak blbě blbé, že mě to vlastně najednou připadalo docela zábavné sledovat. Herci slušní, jen tomu Vetchýmu neumim nějak uvěřit svaly a kuráž drsňáka, vždyť on je to od pohledu takovej miloučkej cipísek, co by mouše křídlo neulomil. Zato Langmajer s Tatiánkou perlily a možná i díky nim jsem tu úvodní půlhodinovku překonala. A že Mádl konečně hraje sám sebe, to bylo potěšující, ačkoli mě sral úplně stejně jako ve všech předchozích filmech. Americké finále uhodilo hřebíček a já už se fakt tlemila do polštáře, říkajíce si: "Verunko, to musíš vidět znovu." Kvalitní kosočtvercina. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všiváci mají určitý dar a tím je, že jakmile se na něj začnete koukat, tak ho prostě dokoukáte. Ať je dobrej, ať je blbej, ať je prostě jakejkoliv. Jenže on je fakt jakejkoliv a i když na něj budete koukat, tak se u něj budete místy strašně kroutit. Nevím totiž, co Roman Kašparovský hulil, ale on prostě dobrý momenty vystřídal s tak debilními, že horší filmařské kombo jsem v českém filmu ještě neviděl. Herci jsou třeba celkově v pořádku. Takovej Jirka Mádl si svojí postavu vysloveně užil. Nejlepší mi ale bezesporu přišel Ondra Vetchej, kterej do těch filmařskejch šotů z Afghánistánu v podstatě patřil. Jenže pak Vám ten dobrej moment upraví hudba jak od debila a scéna, jak od kreténa, kde Jirkovi Langmajerovi ukradnou tašku v metru a říkáte si, jestli náhodou nekoukáte na nějaký nahodilý amatérský video na youtubu. Všiváci mají skělý nápad, ale to zpracování je tak strašně různorodý, že spěje spíš k zániku, než abych si mohl ve výsledku myslet, že jsem se dočkal kvalitního filmu. A je to hrozná škoda, protože herci v tomto případě jsou absolutně v nevinně. A o to horší to je, že tady se sešla fakt povedená skvadra. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Po snímke eŠteBák (2012) je to druhý film, v ktorom sa spolu stretli Jiří Mádl a Ondřej Vetchý. (Johnny.ARN)
  • Ve scéně, kdy mladý Ricky vyzvedává mladého Mickyho na nádraží, lze v pozadí spatřit vagón v aktuálním barevném řešení ČD, přestože se scéna odehrává v 80. letech. (Šéfik)

Reklama

Reklama