Reklama

Reklama

Jde si pro nás noc

  • Indonésie The Night Comes for Us
Trailer

VOD (1)

Ito (Joe Taslim) v roli vymahače podsvětí, který se vrací do své organizace. Ovšem už po návratu ho potká zrada a ocitá se v chaosu, ve kterém neví, komu věřit. (Ouwen)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Evans zanechal na indonéský kinematografii nesmazatelnou stopu. Asi nikdy už tam nevznikne rodinný drama... a jestli přece, děti v něm budou umírat po stovkách. Každej by chtěl natočit svůj Raid, ne každej ale má Evansovo cit pro záběrování a práci s napětím. The Night Comes For Us je sice mega akční od začátku po konec, krev z lidí cáká po litrech a umře jich tam třeba milion, akce sama o sobě ale není tak dynamická a naléhavá (občas i docela vtipná, podle mě nechtěně), ač samozřejmě ve srovnání právě s Raidem. Dramatická rovina pak nefunguje skoro vůbec, příběh jsem moc nevnímal a vlastně moc ani nepotřeboval vědět co a proč se děje. Je proto dobře, že i když ta akce nefunguje vždycky, je jí tam zatraceně hodně - vraždí se tam úplně vším a i docela nápaditě (za posledních třicet minut dávám čtvrtou). Jednohubka obstojná, podruhý si to ale nikdo nikdy nepustí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Masokombinát Jakarta, aneb vřeštící chlapci a děvčata s bodno-sečnými zbraněmi jdou na porážku a rozhodně z toho nejsou tak vyděšení, že by se v nich krve nedořezal.. Dopad zoufalé snahy vyprávět nějaký příběh mezi zuřivým porcováním lze přirovnat ke chvíli, kdy malé dítě čeká na to, až mu vymění baterky v ovladači od autodráhy. Otázkou je, jak ho bude to ježdění krvavým autíčkem dokola dlouho bavit.. Významnější přiblížení k estetice Garetha Evanse bohužel přišlo až při finálním souboji a právě na jeho počest jsem složil krátkou tematickou báseň: „Ito bude bit jak žito, Uwais bude křičet auvajs. Oddají se chlapci tanci, hemofilik nemá šanci...“ ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Akční thriller z prostředí nejtvrdších gangů asijského podsvětí balancuje na hranici mezi krvavou zábavou a nepříjemně násilnou krutostí, kdy se nápadité a technicky dokonalé akční přestřelky a trikově, maskérsky i choreograficky vyšperkované kontaktní souboje mění ze šťavnaté atrakce pro otrlé v extrémně brutální přehlídku mrzačení. V tomto směru je to z poslední doby srovnatelné snad akorát se Zátahem 2, ale jde to ještě o něco dál (režisér měl od Netflixu oficiálně dovoleno utrhnout se ze řetězu, čehož královsky využil). Příběh je v první polovině mírně chaotická změť průběžně vymírajících postav, bojujících proti sobě na dvou stranách barikády, mezi nimiž sem tam přebíhají a navzájem se porůznu podrážejí, až do té míry, že divák ztrácí o hrdiny zájem, přestane se zabývat tím, jak film skončí, a jen se těší na další akci. Tohle se naštěstí v druhé polovině ustálí, jasně se definuje, kdo s kým stojí proti komu, a zbytek je horečnatá řežba s fyzicky intenzivními akčními pasážemi, kterých sice není nijak zvlášť hodně, ale jsou dlouhé a pekelně hutné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slušná dvouhodinová přehlídka ultra brutálního násilí a zabití na tisíc a jeden způsob to jo, ale víc ani náhodou. Pravda pořád se tu někdo z někým masakruje, ale tak nějak mi tu chybí důvod celého toho masakru. Pravda na začátku se režisér snaží rozehrát něco jako příběh, ale to bolestně nefunguje a tak zhruba po půlhodině dojde k rezignaci na jakýkoliv děj a až do konce se každý snaží zabít každého. Gore je sice fajn, ale po chvíli se omrzí. Navíc se člověk musí usmívat nad nesmrtelností všech aktérů bitek. Nejvíc mě pobavilo když v tom dívčím trojboji frajerka zjistí, že má téměř odpadlej prst tak ho bez mrknutí oka odřízne a bojuje dál a to je ještě slabota bojovat se dá i s nožem v břiše dokonce i s podříznutým krkem. No proč se v tom dál pitvat nenudil jsem se, ale asi už jsem moc starej a mám něco nakoukáno a z tohohle si na prdel fakt nesednu.50% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

The Night Comes for Us nie je v bojových scénach síce úplne stopercentný, ale dostatočne uspokojivý. V príbehovej línii však zlyháva na celej čiare. Snaha o vyobrazenie akéhosi dejového pozadia pôsobí naozaj bolestivo a silene. Navyše dialógy medzi postavami častokrát nedávajú zmysel. Keby mal film o 30 minút menej, pričom celých 30 odstránených minút by tvorili rozhovory hlavných a vedľajších postáv, videl by som to aj na 4 hviezdy. Takto to budú bohužiaľ len lepšie 3. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Když na začátku filmu v koupelně žena obváže Itovi (Joe Taslim) kolem těla obvaz, pak střídavě obvaz má a nemá. (CjKukis)
  • První indonéský film produkovaný Netflixem. (MeanWhile)

Reklama

Reklama