Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Odpočinková komedie, která více než o brouku a jeho údělu měnit po své smrti svět je o náhodě. Lidé se zde potkávají a jejich opravdu víc než hodně navzájem svázaných, až chvílemi divák může ztratit přehled. Muselo být velmi těžké napsat scénář s tolika postavami, každá se svým vlastním příběhem a všechno příjemně proplést tak dokonale, aby se nikdo nenudil a jen žasl nad náhodou, která všechny přivede dohromady. Co dokáže jeden malý brouček, bych nikdy nevěřil, ale moc rád jsem se na to podíval a nechal se unést příjemnou atmosférou. Avšak na 5* mi tam toho chybí příliš. Divák může mít problémy zvyknout si na rychlé střídání postav a nemožnost oblíbit si některou více či méně než ostatní. Příběh je plynulý, ale nesměřuje a neskončí nijak výjimečně co by trochu podtrhovalo náhodnost našeho světa. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Dost možná, že i 4,5*. Alespoň ze začátku se to tváří jako lehká, mírně absurdní komedie, která se skládá z náhodných střípků mozaiky. Vše začne zašlápnutím jednoho obyčejného brouka a pak to jede. Jedna událost uvozuje další, někdy v přímé, někdy nepřímé souvislosti. A jak to na začátku vypadá lehounce a skoro odpočinkově, tak čím více se s opakujícími figurami potkáváme a čím více se blížíme ke konci filmu, tím více mi tuhne úsměv na rtech. Aneb co dokáže v životě člověka udělat zdánlivě nepodstatná maličkost a kam vás může posunout. Máme právo zahrávat si a ovlivňovat (ač třeba nevědomě) s životy těch druhých? Existuje osud a můžeme mu věřit? Co je v našich obyčejných životech důležité? Stojí za to žít? Docela dost otázek na zdánlivě lehkou komedii, že? ()

Reklama

codeas 

všechny recenze uživatele

Škoda, na tento film jsem se hodně těšil,ale očekával jsem daleko více. Prvotní reference bylo, že film má dobře zvládnutou kameramanskou část - ta ničim neohormí ani ničím neurazí. Nakonec tedy vše vynahrazuje příběh, který ke konci má nulový potenciál. Jak na začátku se hodně dobře rozjel, na konci velmi rychle a špatně skončí - nemyslim děj,ale dramaturgickou část. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady amerických nezávislých snímků, kde divní lidé dělají podivné věci a celé se to tváří děsně sofistikovaně a logicky. Většinou nemám problém se svérázností a motivacemi postav v podobných filmech, ale to s čím na mě přišel Brouk je příliš velká pakárna a snůška nesmyslů. Patrně jsem ignorant, ale pro takto vystavěný film nemám pochopení. Nepamatuji se, kdy naposled jsem viděl nudnější a povrchnější snímek. 20% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Z prvu opravdu jedinečně stavěný příběh "jednotlivé skeče" různých postav, které jsou odstartovány jediným rozhodnutím malého kluka. Tím začíná opravdu různorodá až bizarní lavina ovlivňování životních situací navzájem. Jenže postupně zjišťujete jak strašně náhodné to je, a že to vlastně snad vůbec nikam nesměřuje. Sledování příběhů postav mě bavilo, ale s přehoupnutím přes polovinu stopáže se to místy vleče, vytrácí se ta atraktivnost a v podstatě nijaký závěr mě celkem zklamal. Souhlasím s tím, že to má jistou pravdu, protože svět je plný okolností, které nám takhle mění život, aniž bychom to vnímali. Bug je příjemná jednohubka. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama