Reklama

Reklama

Paní Bovaryová

  • Německo Madame Bovary (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá a naivní Ema touží po vzrušujícím životě a velké lásce, kterou poznala jen na stránkách milostných románů, které četla v klášteře, kde byla vychovávána. Když ji otec provdá za venkovského doktora Karla Bovaryho, vstupuje Ema do manželství plná ideálů. Manželský stereotyp je pro ni velkým zklamáním, a to i přes nesmírnou péči jejího milujícího manžela. Ema začne hledat naplnění svých romantických představ v náručí jiných mužů, avšak štěstí pořád nenachází. (A-Company CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (46)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Flaubertův román je nuda a film mu nezůstává nic dlužen. Jo, jasně, ono je to o holce, co má na venkově dlouhou chvíli a proto začne vyvádět, takže člověk nemůže čekat strhující děj, ale přeci jen dívat se dvě hodiny na životem otrávenou ženskou, to je trochu moc. Mia Wasikowska se snaží a dá se říct, že jí jako jedinou šedivé okolí nestáhlo do průměru, ale v tomhle případě to nestačí ani náhodou. 30% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pani Bovaryová, kedysi odsudzovaná, bol to pamflet na morálku. Dnes také Bovaryové sú v popredí, dávané za vzor, nazývané celebritami. Dám ti všetko, hovorí taká Bovaryová, ale myslí tým len šušku, Zadarmo tak však nikdy nie je. Knižná Bovaryová je trocha expresívnejšia než nevýrazná Wasikowska. Slabšia hudba zamedzí emóciám, ale ako zrkadlo jedného charakteru to celkom stačí, hoci film zámerne vypustil časti knihy, asi nebolo už na termoplasty. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ani excelentní herecký výkon Mii Wasikowské to nezachránil... Celé to je tak nudné a scénáristicky nezajímavé (o tom, že je to i dost nepřesné, radši nemluvit), že je vám až líto těch hereckých es, která se tam vyskytují (jen nějak nesdílím nadšení z Ezry Millera, jehož tvář mi připomíná tvář děvčátka, ale možná je to jen slepá závist, že nemám tak něžné tahy obličeje jako on). Jediné, co asi stojí za zmínku, je Emmou Bovaryovou dvakrát pronesené "takhle to nemá být". Myslí tím- takhle by to v románu nenapsali, takže je to špatně + proč se to děje mně? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru, film vyťažil z pomerne nezaujímavého námetu maximum, minimálne po formálnej stránke. Dobová atmosféra bola fajn a Mia Wasikowska sa snažila ako najlepšie vedela. Na druhú stranu ale pozerať sa takmer dve hodiny na totálne znudenú vidiecku paničku nebolo žiadne terno. Snímok je preto nasiaknutý výraznou pachuťou nudy, hlavne keď uvážime pomalé tempo väčšiny scén. Na druhú stranu ale chápem, že tu určitú zasnenosť hlavnej hrdinky bolo treba. Lepší priemer. 65/100 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně to vypadá, herci jsou dobří a dobře vybraní, nebylo to zjevně levné, jen... ten příběh je děsně o ničem. Trdlo, vychovávané tak, aby nevědělo nic o světě se právě do onoho "světa" dostane, ale zblblé představami chce víc, chce do "ttoho" Světa a nebo si jej alespoň vysní a snaží vytvořit. Čímž ovšem podělá život sobě i svému muži. Takové do exteriérů přenesená divadelní tragédie, která dnes nemá moc čím oslnit a odnesete si z toho jen zdání, že hlavní ženská postava je pěkná kravka. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie začalo 30. septembra 2013 v Normandii. Natáčalo sa na miestach ako Saint-Germain-de-la-Coudre, Moutiers-au-Perche, Condeau a La Perrière. (Arsenal83)

Reklama

Reklama