Reklama

Reklama

Jak mohou dosvědčit fanoušci Nelítostného souboje, Serpica či Moře lásky, role drsných, odhodlaných detektivů nejsou Al Pacinovi cizí. Ve filmu Na lovu se ovšem noří do ještě bouřlivějších vod, neboť se jako newyorský policista infiltruje do temné sadomasochistické subkultury, aby odhalil sériového vraha homosexuálů. Stále kontroverzní a stále strhující detektivka, vtahující diváky do svého nebezpečného a přesto fascinujícího světa, je dílem Williama Friedkina (Vymítač ďábla, Francouzská spojka), který se vedle režie podepsal i pod scenáristickou adaptaci románu Geralda Walkera. Naprostým vrcholem filmu ovšem zůstává herecký výkon Al Pacina v roli muže, jehož vlastní identitu a vztahy vyšetřování případu poznamená navždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý Friedkinův film, o kterém se dneska radši moc nemluví, protože prezentuje buzeranty jako perverzní úchyláky a vrahy. Nejzábavnější jsou bezesporu záběry z klubů bukvičáků, kde se to hemží fistingem až po loket a klony Freddie Mercuryho s kadencí 4 čůráků v prdeli na metr čtvereční. Tím mě Friedkin pobavil asi nejvíc. Vůbec se nedivim, že to schytal od kritiků, ale spíš mě překvapuje, že mu na něco takovýho dal vůbec někdo prachy. Troufám si říct, že dneska by to už vůbec neprošlo. Ne po aféře s Kevinem Spaceym. Přes kontroverzní obsah se však jedná o lehký nadprůměr. Otázkou zůstává, jestli to nebude spíš 40 minuty vystříhaného materiálu. Možná by stálo za to podívat se hlouběji do análů a vydat director's cut. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

" Ja na to nemám..." Veľmi dlho som sa k tomuto filmu nemohol dostať, nájsť verziu s titulkami tiež nebolo jednoduché. Jasné, že nebudem sledovať Al Pacina s dabingom, to by bol zážitok ešte o 20% horší. Musím priznať sklamanie a veľké, Čakal som pecku v ktorej Pacino ukáže toho dravého herca, ktorý vás strhne a potiahne aj slabší film. Nestalo sa. Pacino chodí, Pacino sleduje, Pacino sa váľa v posteli so svojou partnerkou. Dialógy nic moc, skúsený režisér Friedkin venoval mnoho času a scén tancujúcim a olizujúcim hemosexuálom a akosi pozabudol budovať napätie. Ťažko tomu uveriť, ale Pacino tu nemá veľmi čo hrať a nechce sa mi veriť ani chválospevom na super záver od niektorých užívateľov. Ja som si v závere v duchu vravel, že aha teraz to príde, ešte niečo príde, alebo nie? ha tak predsa nie, titulky... Veľký rest zmazaný, ale nenadchlo ma to.  60%. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tenhle film perfektně symbolizuje Friedkinův rukopis - jdete na film o vrahovi homosexuálů a místo klasické vyšetřovací kriminálky sledujete příběh Pacina, jak je při pátrání konfrontován s kožeňáckou gay komunitou a jak se s tím vypořádá. "Na lovu" má parádní skoro noir atmosféru, spousta scén zachycuje tehdejší veselý život undergroundové komunity v New Yorku, což už má dnes historickou výpovědní hodnotu a Pacinova snaha nějak zapadnout do davu a pátrat je metaforou reakce heterosexuála na existenci homosexuality jako takové. Proč ale film představuje homosexuály přes divoké orgie na nejdrsnější gay scéně (party v policejních uniformách, fetišistické kožené oblečení, svazování pasívů před análním sexem, fisting), pokud se režisér bránil tehdejším obviněním z homofobie? Je to prostě moralistická propaganda proti gayům, ukažme si na ně prstem, milí slušní občané. Pořád je to ale výborný žánrový kousek, takže jestli se vám nedělá špatně z představy dvou chlapů užívajících si to spolu, jděte do toho. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až doposud bylo rozhodně lepší, nečíst si předem obsah filmu, aby si člověk nedejbože něco nevyspoileroval. V tomto případě jsem na to ovšem krutě dojel. Dobrých 40 % stopáže nás režisér nutí sledovat odporné záběry, kterak se po sobě plazí a různě se olizují odporně nechutní a zpocení buzeranti. Je to opravdu vrchol hnusu. Během sledování jsem musel snímek několikrát zapauzovat a vyzvracet se vedle pohovky. Moc mě neoslovil děj, který mi přišel šíleně stereotypní a vzhledem k faktu, že zde hrál každý buzeranta i poněkud těžce stravitelný. Za zmínku stojí snad jen Al Pacino, který byl pro každého diváka zřejmě jediným možným lákadlem. Tohle rozhodně nebyl příjemný zážitek. [35 %] ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomu závěru nakonec 4 hvězdy. Tempo je prakticky po celou dobu hodně ospalé, z šedi diváka vytrhnou jen záběry nakukující do prostředí tehdějších gay klubů. Mimochodem, je dobře známo, že tehdy v 80. letech to v těchto veřejně přístupných klubech opravdu takto vypadalo. Podobnou náplň zábavy mají v softcore verzi i dnešní gay kluby, ale většinou v zatemněných patrech či jednotlivých pokojích či v "soukromých " částech, tehdy ale mohl nezkušený člověk omylem ocitnout uprostřed homoorgií během vteřinky... Jak jsem řekl, samotný námět je originální, nicméně příběh samotný již tak nápaditý není a mé hodnocení plyne hlavně z celkem překvapivého závěru. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • Film se inspiroval skutečnými vraždami homosexuálů, ke kterým došlo mezi roky 1962 a 1979 v New Yorku. (akisha)
  • Samotný názov Cruising odkazuje na celkové vyznenie filmu, hľadanie anonymného gay sexu, poväčšine na verejných miestach. (Elessar.)

Reklama

Reklama