Reklama

Reklama

Jak mohou dosvědčit fanoušci Nelítostného souboje, Serpica či Moře lásky, role drsných, odhodlaných detektivů nejsou Al Pacinovi cizí. Ve filmu Na lovu se ovšem noří do ještě bouřlivějších vod, neboť se jako newyorský policista infiltruje do temné sadomasochistické subkultury, aby odhalil sériového vraha homosexuálů. Stále kontroverzní a stále strhující detektivka, vtahující diváky do svého nebezpečného a přesto fascinujícího světa, je dílem Williama Friedkina (Vymítač ďábla, Francouzská spojka), který se vedle režie podepsal i pod scenáristickou adaptaci románu Geralda Walkera. Naprostým vrcholem filmu ovšem zůstává herecký výkon Al Pacina v roli muže, jehož vlastní identitu a vztahy vyšetřování případu poznamená navždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poměrně drsný a svou dobu jistě odvážný psycho-thriller, ve kterém jde Al Pacino v roli tajného policisty po sadistickém vrahovi homosexuálů. Prostředí gay klubů bylo vykresleno opravdu realisticky, ačkoliv jsem z toho měl pocit, že to bylo trochu tendeční. Trošku mě zklamal konec, který byl takový všleijaký, anebo jsem ho plně nepochopil. 80% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Přiznám, že jedna hvězdička je za fantastický výkon Al Pacina, děj tak závratný nebyl. Roli zahrál se rtěnkou na rtech a očními linkami tak věrně, až mi chvílemi běhal po zádech mráz. Také oceňuji reálnost prostředí gay prostituce a celého toho temného světa. Film určitě není pro mládež nebo pro lidi s předsudky. Pro ostatní - příjemné překvapení. ()

Reklama

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Mám sice poněkud problém s interpretací konce, ale pokud je to tak, jak si myslím, pak je to film opravdu velice povedený. Zajímavý filmový počin, který nemá obdoby. Jen mě zaráží komentáře některých uživatelů k nejen tomuto filmu, avšak i k jiným podobné tématiky. Ty bych chtěl upozornit, že v případě sníženého prahu tolerance není problém film vypnout a nahradit jej filmem ryze "straight" nádechu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pačína jsem měl spojeného s určitě jinými rolemi. Člověk si řekne, hraje tady detektiva v přestrojení ok, jenže. William Friedkin natočil hodně nepříjemnou sondu do nočního života Gayů. Pot, uniformy, nahé zadky, kdepak tohle není žádná Modrá ústřice. Al mě tentokráte nepřipadal herecky nějak zajímavý. 60% ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv tento film předchází pověst jakéhosi homofobního blábolu, osobně v něm vidím spíš varování před uniformitou. Proto to, co po Pacinově prvotním oťukávání prostředí následuje, není tradiční pátrání a sbírání stop, nýbrž obcházení v bludném kruhu klubů pro gaye, v nichž lze klidně nalézt i učitele nebo policisty. Pro Pacinovu postavu představuje jediné východisko chycení vraha za každou cenu. I za tu, že by tím vrahem nebyl. Jako každý větší film, který nabízí různorodé interpretace, i u tohoto se většina diváků bohužel přikloní k té, jež se nabízí jako první. A když se k tomu připočte, že se děj točí kolem sexuálních menšin, průser je na světě. Jednoznačně souhlasím s názorem, že podobný film by už dneska (kdy se tvůrci kriminálek vší silou snaží, aby nevyletěli z vyjetých kolejí) vzniknout nemohl. I teď totiž nutí člověka o něm alespoň chvíli přemýšlet navzdory tomu, že veškeré jeho reálie jsou už zřejmě dávno "out". To by průměrný nebo dokonce blbý film rozhodně nedokázal. William Friedkin už zase přecenil svoje publikum. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Kritik Edward Guthman se domníval, že na výsledku se podepsaly protesty a panovalo tak přesvědčení, že Friedkin podlehl nátlaku a finální verze byla mnohem krotší a méně pobuřující než původní koncept. (Zetwenka)
  • Film se inspiroval skutečnými vraždami homosexuálů, ke kterým došlo mezi roky 1962 a 1979 v New Yorku. (akisha)
  • Kontroverzní příběh vyvolal silnou vlnu nevole z řad homosexuálů. Mnozí z nich proti uvedení filmu pořádali rozsáhlé demonstrace, ale veřejnost jejich protesty ignorovala. (akisha)

Reklama

Reklama