Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Jino 

všechny recenze uživatele

Dětsky nádherně naivní a zábavně natočený horor převážně pro mladší publikum. Studio Stana Winstona se zde předvedlo ve velkém stylu - masky dobově nezaostávají a posouvají Záhrobní komando na zasloužený nadprůměr. Stejně tak povedené skloubení hororu a komedie. Se scénářem je to trošku horší - je plný klišé a předvídatelný pro hororem zkušeného diváka....pro děti však zcela postačující. Své cíle Monster Squad splňuje dokonale. 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

80. roky priali coming-of-age peckám, na ktoré nikto z nás tridsiatnikov zrejme nikdy nezabudne. Spomeniem THE GOONIES, STAND BY ME či THE LOST BOYS. Toto komando, sa bez akýchkoľvek okolkov môže postaviť medzi nich bez toho, aby si vyčítalo nejaké slabosti, alebo nedostatky. Jeden zo snímkov, na ktoré sa v poslednom čase nadväzuje v nostalgicky podaných filmov či seriálov ( viď STRANGER THINGS ). ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to fajn a prvá polovica dokonca super, ale keby na inzultáciu vlkolaka nestačil kopanec do gúľ , Dracula nechodil vyzbrojený dynamitom a podobné necool blbosti mohlo to byť lepšie. Klasické monštrá nadesignované Masky Stanom Winstonom potešili, niektoré nápady z pera autora Smrtonosnej zbrane a Posledného skauta takisto. Slušný detský film, ale nič čo by som si mal pamätať dlhšie. 6/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Shane Black měl rok 1987 velmi pestrý. Zahrál si v Predátorovi a realizovaly se jeho scénáře Smrtonosné pasti a Záhrobního komanda. Na šestadvacetiletého cápka dobrý. Zvlášť když zvážíme, že se dva z těch projektů staly úspěšnými značkami. Potíž Záhrobního komanda je v tom, že to není horor s dětskými postavami, ale horůrek pro děti. Takže žádný praděda Stranger Things se nekoná, ba ani strejda To. Absence hororu a dětské hlavní postavy by nutně nemusely vadit, pokud by byl aspoň trochu nápaditý příběh, nebo kdyby lépe fungoval humor. Nějaké náznaky Blackovského špičkování se objevily, ale bylo jich málo. Takže jediné co se dá pochválit jsou masky, triky a umírněná stopáž. I když...ono to sice vypadá jako filmový pravěk, ale v druhé půlce osmdesátek už nebyly dobré triky výsadou jen pro vysokorozpočtové filmy a kvalitní masky byly k vidění čím dál častěji (Predátor, Vetřelci, Moucha nebo Hellraiser). Takže pokud bych bral vizuál Záhrobka jako skorosamozřejmost, nezbylo by mi těch pozitiv moc. Podruhé si tento film jistě nepustím - jako dospělý nejsem main target group. Velmi slabé tři. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dobro a zlo sú po väčšinu času v rovnováhe, akurát raz za sto rokov sa môžu tieto sily prevážiť. No a práve teraz nastal ten čas, kedy má zlo možnosť preraziť a ovládnuť svet. Pomocou magického amuletu a rituálneho ceremoniálu sa tomu pokúsi zabrániť partia adolescentov. Rozhodnú sa odvážne postaviť na odpor prisluhovačom temnoty. Musia čeliť takým nebezpečným, nadprirodzeným protivníkom ako je gróf Drakula, Frankensteinove monštrum, oživlá múmia, vlkodlak, či netvor z Čiernej lagúny. Jedine odhodlané záhrobné komando mladých bojovníkov proti nečistým silám, môže zastaviť inváziu diabolských oddielov, ktoré chcú uvrhnúť svet do temnoty. Snímok "The Monster Squad" natočil v roku 1987 režisér a scenárista Fred Dekker. Je to zábavný, dobrodružný, kinder fantasy horror, ktorý je nasiaknutý nezameniteľnou, podmanivou americkou filmárčinou osemdesiatych rokov minulého storočia. *** ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film je propleten odkazy na spoustu hororových klasik. Napříkald hlavní postava Sean (Andre Gower) v první polovině filmu nosí tričko s nápisem "Stephen King rules". V druhé polovině pak nosí svetr, jenž svými červeno zelenými pruhy nápadně připomíná svetr Freddyho Kruegera z Noční můry Elm Street. (Alfréda)
  • Po snímku Hrůzná noc 2 (1989) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si Jon Gries zahrál vlkodlaka. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama