Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Jedná se o skvělou poctu starým universalovským monstrům a hodně zábavnou hororovou komedii. Na druhou stranu je tu několik různých klišé a trapných chvilek, které by mi asi když by mi bylo deset nevadily. Drákula mohl mít větší charisma, tmavší vlasy, maďarský přízvuk, nepoužívat dynamit a neříkat malý holčičce "bitch" :-) Ostatní monstra se povedla. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Očekávání inteligentní dětské osmdesátkové zábavy (Spielberg, Columbus, Zemeckis) ve spojení se scénářem od Shanea Blacka vs. Tvrdá realita. Blackův podíl je z filmu cítit úvodní čtvrthodinku, jenomže pak se kadence hlášek zabrzdí. Film se navíc monstrům věnuje pouze okrajově, pozornost na sebe strhávají především dětští hrdinové. Potud v pořádku, je třeba se připravit na velké finále, představit postavy, poukázat na jejich individuální přínos jejich „gangu“ a nasměrovat jejich pozornost tam, kde je na záchranu světa před zlem dospělácký rozum krátký. Jenomže dětští hrdinové se výrazně neprojevují a víceméně se od sebe neliší (a charakterizovat postavu jako odstrkovaného tlusťocha nestačí, mohl by být třeba navíc – co já vím – zajímavý či zábavný) a jejich počínání není ani zábavné, ani napínavé. Finále jsem až na pár nekorektností odzíval, většina monster trestuhodně nevyužitá. Doporučuji raději Goonies či z poslední doby Monster House, mají živelné dětské postavy, příjemnou výpravu a onen potřebný feeling dětského dobrodružství s notnou dávkou nebezpečí. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě další nostalgická záležitost. Jako dnes si pamatuju VHSku kde byly dva filmy. Prvním byl Pozdrav z cest do pekla a druhým filmem bylo právě Záhrobní komando. A právě tahle videokazeta patřila v dětství k těm nejpouštěnějším.  Záhrobní komando se jako horor moc nedalo brát ani tenkrát natož nyní. Dnes by se u filmu nejspíš nebály ani ty nejmenší děti.  Spíš bych to bral jako rodinný film kde nechybí humor a hororový je tu v podobě monster - Drácula, Frankensteinovo monstrum, Mumie, Vlkodlak a Jožin z bažin. A tahle hororová cháska se snaží narušit rovnováhu mezi zlem a dobrem.  A v tom jim má zabránit parta kamarádů. Nemůžu si pomoct. Bavilo mě to tenkrát a bavilo mě to i dnes. Tohle byl povedenej návrat do mých dětských let. Je to taková nenáročná oddychovka, která dokáže pobavit celou rodinu. Nějakým nedopatřením jsem tady tomu dal 3 hvězdy. Podle mě si to ale zaslouží minimálně 4 hvězdy. Pro mě osobně tenhle film má ještě daleko větší cenu. Takže to dnes napravuji a dávám tomu né čtyři ale rovnou plnej počet hvězd. Určitě si tenhle film budu pouštět častěji. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po nadšení z Noci husí kůže jsem očekával od Záhrobního komanda stejnou kvalitu, ale kromě v úvodu pár solidních hlášek, kdy malí kluci mají slušnou vyřídilku filmu hodně dochází v druhé polovině dech. Dalo mě to jediné, vím jak zneškodnit mumii, stačí najít plandající obvaz, uvázat jej k šípu a ten vystřelit, pak už není co řešit. Další Dekkerův film jsem viděl nedávno a tím byl katastrofální Robocop 3. Mimochodem stejně jako v Záhrobním komandu se i u Predátora Evoluce sešli Shane Black s Dekkerem a dopadlo to jak všichni víme dost podobně jako tady. Tedy špatně. 40% ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

To mě zas jednou na něco vytáhlo dítě na filmovce, za odměnu mu musím pustit ty původní universalovské horory z 30. let, s kterými si to tak laskavě pohrává. Zbytek za mě řekl kamarád Martin Č.: „Kolik takovejch filmů jsme ještě tenkrát neviděli? A proč jsme neměli ty dětský vysílačky? Nenávidím komunisty ještě o něco víc.“ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, kdy Dracula (Duncan Regher) zvedne malou Phoebe za čelist a ona začne křičet, musela být sestříhána, jelikož se Phoebe příliš bála a nebyly proto použity ani Draculovy tesáky, ani červené kontaktní čočky. (Alfréda)

Reklama

Reklama