Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Sto let před začátkem tohoto příběhu vládla v Transylvánii doba temna............. Sean (André Gower) nosí červené tričko se žlutým nápisem "STEPHEN KING´S RULES". Dále k filmu - je to klasika 80. let. Upíři, vlkodlaci, zombie nebo třeba mumie. Ti všichni jsou nádherně namaskovaní - a počkejte až na scénu vyplave vodní ještěr Gillman. To je zážitek. CITÁT - Je tomu již dávno, tak hrozně dávno............ Tak co, pustíme se do těch zrůd? Já jsem pro. Strašidelný dům, skutečné příšery a nám je teprve dvanáct. Taky jsem si při pohledu na tento snímek zavzpomínal. Možná bychom mohli být v klubu matematiků nebo sbírat kameny a takový věci, ale zrovna Záhrobní komendo? CITÁT - Hele, vidíš? Nic tady není. Jdeme pryč................ Frankeinsten je mrtvej, Evžen křičí a mi tu dřepíme s kostrou. Já chci domů!!!! Prostě jedna hláška za druhou a já se bavil. Tohle se prostě povedlo, je to paráda. Viděli jsme Drákulu a nakopali vlkodlaka do koulí. Vlkodlaka si zahrál Carl Thibault, pod rouškou Mummie byl Michael MacKay a v obleku Gillmana hrál Tom Woodruff jr. CITÁT - Jsme záhrobní komando!!!...... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stará škola, jak se patří:) Poctivé masky, správná míra humoru a lehký nádech béčkovitosti. Dětští herci skvělí a sehraní. Zaujal mě zejména "leader" v podání mě zcela neznámého Andre Gowera. Na scénáři se podílel i Shane Black, který měl své nejlepší scénáristické kousky teprve před sebou. Scéna loučení malé holčičky s Frankensteinem mě i docela dojala. The Monster Squad je jedním ze dvou osmdesátkových filmů, kde parta malých chlapců čelí nepříteli v podobě hororových postav. A v tomto nehraje Corey Feldman:) ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Kvalitní hororová komedie nejen pro dětského diváka, ve které tvůrce nechává ožívat klasická hororová monstra v čele s Draculou, kterému následně sekundují Frankenstein, Vlkodlak, Mumie i Netvor z Černé Laguny. Diváka do děje uvádí samotný Van Helsing, který se před sto lety pokouší definitivně odrovnat síly zla. Poté se už příběh přenáší do současnosti (zlatá 80-tá léta), kde se partička dětí dostává k Van Helsingovu deníku a rozhodne se pokračovat v boji proti zlu pod trefným názvem Záhrobní komando. Pokud netrpíte averzí na dětské hrdiny, budete se dozajista necelou hodinku a půl dobře bavit ve společnosti lehce humorného příběhu plného vynikajících efektů a masek. Jednotlivá monstra jsou ztvárněna vskutku výborně, herecké výkony jsou naprosto přirozené i u dětských hrdinů a některé hlášky opravdu nezapomenutelné. Hororovou atmosféru zde nezastupují pouze vyvedená monstra, ale i parádní interiéry osvícené svíčkami či exteriéry zalité v mlžném oparu. I když je příběh velmi předvídatelný a nadsázka někdy přerůstá tvůrcům přes hlavu, jedná se o velmi dobrou zábavu. Já se bavil na čtyři hvězdy. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Očekávání inteligentní dětské osmdesátkové zábavy (Spielberg, Columbus, Zemeckis) ve spojení se scénářem od Shanea Blacka vs. Tvrdá realita. Blackův podíl je z filmu cítit úvodní čtvrthodinku, jenomže pak se kadence hlášek zabrzdí. Film se navíc monstrům věnuje pouze okrajově, pozornost na sebe strhávají především dětští hrdinové. Potud v pořádku, je třeba se připravit na velké finále, představit postavy, poukázat na jejich individuální přínos jejich „gangu“ a nasměrovat jejich pozornost tam, kde je na záchranu světa před zlem dospělácký rozum krátký. Jenomže dětští hrdinové se výrazně neprojevují a víceméně se od sebe neliší (a charakterizovat postavu jako odstrkovaného tlusťocha nestačí, mohl by být třeba navíc – co já vím – zajímavý či zábavný) a jejich počínání není ani zábavné, ani napínavé. Finále jsem až na pár nekorektností odzíval, většina monster trestuhodně nevyužitá. Doporučuji raději Goonies či z poslední doby Monster House, mají živelné dětské postavy, příjemnou výpravu a onen potřebný feeling dětského dobrodružství s notnou dávkou nebezpečí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Klasická monstra jsou zpátky. Jako vůdce Dracula, po jeho boku Frank(enstein), Vlkodlak, Mumie i Netvor z Černé laguny - tahle sestava se schází, aby zvrátila rovnováhu sil ve prospěch Zla. Čelit jim ale tentokrát nebude Van Helsing, nýbrž dětský Monster Squad (plus Scary German Guy...). Dobrý, slušná zábava a pěkný tribute klenotům studia Universal. 80’s verze monster se vyvedly, jen v případě Dracula to asi není úplně ono - nějak mi ten herec nepřišel adekvátně charismatický. Nicméně, MONSTER SQUAD je podle mě ideální horor pro vaše dítě a já lituju, že jsem to sám neviděl už jako dítě. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, kdy Dracula (Duncan Regher) zvedne malou Phoebe za čelist a ona začne křičet, musela být sestříhána, jelikož se Phoebe příliš bála a nebyly proto použity ani Draculovy tesáky, ani červené kontaktní čočky. (Alfréda)
  • Po snímku Hrůzná noc 2 (1989) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si Jon Gries zahrál vlkodlaka. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama