Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Jino 

všechny recenze uživatele

Dětsky nádherně naivní a zábavně natočený horor převážně pro mladší publikum. Studio Stana Winstona se zde předvedlo ve velkém stylu - masky dobově nezaostávají a posouvají Záhrobní komando na zasloužený nadprůměr. Stejně tak povedené skloubení hororu a komedie. Se scénářem je to trošku horší - je plný klišé a předvídatelný pro hororem zkušeného diváka....pro děti však zcela postačující. Své cíle Monster Squad splňuje dokonale. 70% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Shane Black měl rok 1987 velmi pestrý. Zahrál si v Predátorovi a realizovaly se jeho scénáře Smrtonosné pasti a Záhrobního komanda. Na šestadvacetiletého cápka dobrý. Zvlášť když zvážíme, že se dva z těch projektů staly úspěšnými značkami. Potíž Záhrobního komanda je v tom, že to není horor s dětskými postavami, ale horůrek pro děti. Takže žádný praděda Stranger Things se nekoná, ba ani strejda To. Absence hororu a dětské hlavní postavy by nutně nemusely vadit, pokud by byl aspoň trochu nápaditý příběh, nebo kdyby lépe fungoval humor. Nějaké náznaky Blackovského špičkování se objevily, ale bylo jich málo. Takže jediné co se dá pochválit jsou masky, triky a umírněná stopáž. I když...ono to sice vypadá jako filmový pravěk, ale v druhé půlce osmdesátek už nebyly dobré triky výsadou jen pro vysokorozpočtové filmy a kvalitní masky byly k vidění čím dál častěji (Predátor, Vetřelci, Moucha nebo Hellraiser). Takže pokud bych bral vizuál Záhrobka jako skorosamozřejmost, nezbylo by mi těch pozitiv moc. Podruhé si tento film jistě nepustím - jako dospělý nejsem main target group. Velmi slabé tři. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Taká béčková variácia na klasické spielbergovské detské dobrodružstvá (Goonies, E.T., v novom prevedení Super 8). Scenár ďaleko zaostáva, hlášok je málo, detské postavy sú veľmi matne napísané (najmä je ich strašne veľa), chémia medzi nimi nefunguje. Všetko ale vynahrádzajú skvelé universalovské monštrá, ktoré po prvý krát môžeme vidieť pokope (akurát Dracula je trochu mdlý)! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě další nostalgická záležitost. Jako dnes si pamatuju VHSku kde byly dva filmy. Prvním byl Pozdrav z cest do pekla a druhým filmem bylo právě Záhrobní komando. A právě tahle videokazeta patřila v dětství k těm nejpouštěnějším.  Záhrobní komando se jako horor moc nedalo brát ani tenkrát natož nyní. Dnes by se u filmu nejspíš nebály ani ty nejmenší děti.  Spíš bych to bral jako rodinný film kde nechybí humor a hororový je tu v podobě monster - Drácula, Frankensteinovo monstrum, Mumie, Vlkodlak a Jožin z bažin. A tahle hororová cháska se snaží narušit rovnováhu mezi zlem a dobrem.  A v tom jim má zabránit parta kamarádů. Nemůžu si pomoct. Bavilo mě to tenkrát a bavilo mě to i dnes. Tohle byl povedenej návrat do mých dětských let. Je to taková nenáročná oddychovka, která dokáže pobavit celou rodinu. Nějakým nedopatřením jsem tady tomu dal 3 hvězdy. Podle mě si to ale zaslouží minimálně 4 hvězdy. Pro mě osobně tenhle film má ještě daleko větší cenu. Takže to dnes napravuji a dávám tomu né čtyři ale rovnou plnej počet hvězd. Určitě si tenhle film budu pouštět častěji. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků mého dětství, paradoxně s dětmi v hlavních rolích. Povedené béčko o partě dětí, ktěří bojují s hororovými Avengers :D a docela se jim to daří. Filmu nechybí parádní autentická atmosféra, přesvědčivé herecké výkony a spousta božích hlášek a humoru. To, že se spíš jen sotva budete bát, je věc druhá - já tohle viděl poprvé tak v deseti letech a i tak mi to stačilo :D. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Protože autoři nechtěli s délkou filmu přesáhnout 90 minut, byla výsledná verze před uvedení ještě o 13 minut zkrácena. (Mr.Hudson)
  • Scéna, kdy Dracula (Duncan Regher) zvedne malou Phoebe za čelist a ona začne křičet, musela být sestříhána, jelikož se Phoebe příliš bála a nebyly proto použity ani Draculovy tesáky, ani červené kontaktní čočky. (Alfréda)

Reklama

Reklama