Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (200)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Roth se vydal ve šlépějích Deodata a vyšlo mu to podle mě hodně slušně. Rothovy filmy jsou sice poměrně pomalé na rozjezd ale gore to vynahraďuje a i tady je ho více než dost a je hodně uspokojivé. Trošku mě zklamalo že ve většině filmech o kanibalech jsou útoky zvířat či samotná příroda dost nebezpečná ale tady se moc nevyskytují škoda. Domorodci byly fajn ale takový přeci jen až moc uhlazený. Nicméně kamera a krajina byla nádherná a Roth v dokumentech několikrát píše že natáčení bylo těžké což se nedívím(dokumenty dopročuji). Film se mi dost líbil a i když měl hodně much a pomalý rozjezd tak stál za to. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto zázraku sa povie kvalitný eko thriller.Podte na výlet do džungle,podotýkam - vstup len na vlastné riziko.Nebudete ľutovať.Ak ste ešte nemali tú česť vidieť naporciovaného belocha a riadne zhúlených domorodcov,tak si pozrite a garantujem Vám,že i pri pár gore scénach budete odvracať zrak.Po tomto zážitku aspoň na malú chvíľu,pokým zo mňa tento pocit frustrovaný neopadne,som aj celkom rada,že môžem bývať v tomto štáte a platiť dane.Juchuuu. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Politicky korektní kanibalský film v němž zakrývají "prsa" i devítiletým domorodkám? No to mě píchni do oka. Chyběl jim tam ale nějaký ten Asiat. Navzdory vší krvi a nějaké snaze o sociální kritiku (včetně trapného a laciného vegan vtípku) docela nuda upřednostňující vizuální stránku věci před jakoukoliv ostatní. Rothovým nejlepším filmem tak pořád zůstává jeho prvotina. A pořád je lepší herec než režisér. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem očekával neumětelskou a levnou blbinu, jsem nakonec příjemně překvapený i divácky spokojený. No, ona to samozřejmě blbina je, tedy myslím scénáristicky, ale je to blbina vtipná, relativně dobře vypravená i natočená (až na příšernou ruční kameru), zkrátka pro večerní relaxaci jako stvořená. Všemožné angažované humanistické filcky a od reality odtržení ochránci lidských práv jsou tu vykresleni buď jako hajzlové a nebo pitomci, za což dávám body navíc. Oceňuju slušně rozvinutý a propracovaný úvod, cestu do Amazonie a následný střet s dělníky a jejich ochrankou - až potud slušný rodinný středoproud a solidní áčko. To pravé nefalšované béčkové peklo přichází teprve po zajmutí partičky blbých gringů kanibalskou indiánskou tlupou, posedlou sadismem a lačností po lidském mase. Něco tak bizarního, vtipného a brutálního zároveň jsem věru nečekal. Chudáci rudoši, takhle dehonestující vykreslení si fakt nezaslouží! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zkouření kanibalové, to je fakt vůl ten Eli Roth ... :-D Pravý jungle kanibalský horor nikdo nenatočil zhruba třicet let, takže jsem tomuto projektu upřímně fandil, ale s výsledkem nemůžu být úplně spokojený. O příběh tady opravdu nejde, ten by u tohoto subžánru mohl očekávat jenom naprosto neznalý idiot. Jde tu o gore a intenzitu prožitku. A to je právě problém. Lidožroutský domorodý horor je historicky nejbrakovějším hororovým subžánrem a jako takový by měl překračovat hranice "dobrého" vkusu a vyvolávat kontroverze. A to Green Inferno při vší úctě k pár povedenějším gore sekvencím nedělá. Prvních čtyřicet minut je nuda k nepřežití, když divák musí vydržet s nesnesitelnými postavami, pronášejícími neuvěřitelně jalové dalogy, k nimž si stejně žádné pouto nevytvoří. Pak se konečně stane to, co se stát musí, a film začne diváka bavit krví, násilím, porcováním a chaosem ... aby s tím zase po chvíli přestal, protože si z toho rejža začne dělat srandu. Svým způsobem je to v dnešní době snímek svěží, díky krásným amazonským lokacím se na něj pěkně kouká, ale úplně nadšenej z něj asi nebude nikdo. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Snímka je plná odkazov na slávny film Ruggera Deodata Cannibal Holocaust (1980), pretože je to jeden z najobľúbenejších filmov režiséra Eliho Rotha. Samotný názov The Green Inferno bol taktiež pracovným názvom spomínaného filmu, neskôr bol zmenený, aby bol jeho názov viac šokujúci a aby presne divákovi napovedal, o čo v ňom ide. (beso74)
  • Eli Roth si po angažovaní domorodých obyvateľov uvedomil, že nikdy nevideli žiadny film o kanibaloch, a tak im premietol Cannibal Holocaust (1980), aby si uvedomili, čo približne od nich vyžaduje. Domorodcom sa film veľmi páčil a mali radosť z toho, že sa môžu zúčastniť na podobnom projekte. (Marceloo)
  • Nahrávání soundtracku probíhalo v Bratislavě. (Halloween9)

Reklama

Reklama