Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (199)

DanteZ 

všechny recenze uživatele

Totální propal, dementní premisou počínaje, zbytečným CGI jaguárem konče. Eli Roth evidentně neumí skoro vůbec pracovat s napětím a proto každou aspoň trochu vypjatou scénu zaplácává teenagerovským poloretardovaným humorem, kterému by se mohl smát jen někdo, kdo podstoupil domácí lobotomii. Někde jsem četl, že se má Rothovi dát kredit za znovuoživení kanibalského subžánru. To by ho ale nesměl znásilnit a pomočit. Žádný odkaz v podobě hnusu, špíny a bahna se tady naleznout nedá. A ty dvě krvavější scény (které stejně kvůli jejich grotesknosti nebo kontextu nefungují) to fakt nezachrání. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut bylo nesnesitelných. Nedělo se lautr nic, pokud člověk nepočítá plánování nesympatických individuí, které se chtějí jet do deštného pralesa připoutat k buldozeru. Když se pak konečně hlavní hrdinové dostali do spárů rudochů, kterým vládne docela sympatická šamanka a srandovní mistr popravčí, zdálo se, že se začne blýskat na lepší časy, protože seznamovací porcovačka byla opravdu výživná a já jsem doufal, že podobných chuťovek nabídne film víc. Jenže chyba lávky. Děj se pak přesune do klece, kde se vězni baví sraním, honěním, sebevražděním a dalšími podobnými kratochvílemi, kterými dávají najevo, že jsou to retardovaní idioti neschopní souvislejší myšlenky. Jo, občas nějaká krev vystříkne nebo se natáhne střevo, ale nejedná se o nic, co by budilo silnější dojem. Vše korunuje závěr, ve kterém mě hlavní hrdinka opět přesvědčila, že je totální kráva. Nevím, proč jsem od Rotha vůbec očekával něco kloudného. 30% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film, jako ty dva roky čekání, mi ani nijak nevadily o filmu sem dozvěděl tenhle rok v květnu, takže no problemo. Ale k tomu proč je zvláštní, Eli černý humor umí hlavně postava Sky Ferreira byla vtipná :D a pomalý rozjezd mi nijak nevadil, spíš ta druhá polovina se vlekla, což je zvláštní měla to být gore jízda. Ono celkově gore zde je násilné, ale ničím nepřekvapí, neohromí nebo nedej bože nešokuje, tak jak tomu bylo u starších filmů. Ale co se mi líbilo, byli lidi obraný na kost a nabodnutý hlavy, to se mi líbilo už v těch starších filmech. Asi nejvíc napínavá scéna je když padá to letadlo, zbytek je vlažný, i když mně zajímalo jak to dopadne a kdo přežije. A přesouváme se k hlavnímu problému, ve starších filmech, se mi prostě líbili postavy, fandil sem jim a byli mi sympatičtí, tady je sice pár postav celkem v pohodě, ale žádné terno . A s hlavní hrdinkou, se to má tak nějak všelijak, ano po celou dobu sem ji fandil a hlavně když s ní vypekli ti její zelení kamarádi, ale ke konci se její povaha a osobnost dost rapidně změnila že by to celé neodvratně směřovalo k Apocalypse domani - Cannibal Apocalypse ??? Kdoví co se Elimu honí hlavou a docela mně to i zajímá, docela bych chtěl vidět kanibalský masakr v betonové džungli. Dát čtyři nechci, chyběl tomu šok a dvě to je zbytečně krutý, dávám sice tři, ale příjde mi to nedoceněné. Ještě taková perlička na závěr, jeden díl v South Parku je přesně na tohle téma, školní výlet ze zvrhne v boj o přežití a vše nakonec vyřeší Cartman nejprve všechny živočichy ztluče klackem a pak najde buldozery, a nechá vypálit džungli a zabít ty hodné domorodce, jeli přesně podle šablony toho dílu https://www.youtube.com/watch?v=MZh10Ez0op8 :-D . ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jen se mi potvrdilo to, co už jsem poznamenal u Knock, Knock. "Je znát, že Eli Roth má (skrytý a nepřiznaný) smysl pro černý humor". Zde už to není ani skryté a nepřiznané, je vidět, že Eli nedokáže, nebo mnohem spíše asi ani nechce ze svých filmů shodit punc béčka jako hrom. Je samozřejmě diskutabilní, na kolik je to (ne)patřičné a (kontra)produktivní u filmů typu home invasion nebo survival, takže negativní ohlasy jsou pochopitelné, no já na to hážu lejno, protože přinejmenším je to originální. K obsahu asi nemá moc cenu co dodávat, dobře se na některé scény nedívá, ale protahování a s ním spojený humbuk byl spíše zbytečný. 80% především za konečně něco nového. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně něco. Pro dobrotu na žebrotu... :-D Po skončení jsem nevěděl jestli to je na pět hvězd nebo na odpad. Dám tomu průměrnou trojku, ale jedno se Rothovi musí nechat, opravdu ví, jak zaujmout. Tento film není pro každýho... Už dlouho jsem neviděl takovou nechutnou prasárnu (myšleno spíše v dobrém). Dějově se to celkem dá, maso to je opravdu solidní, ale s některými scénami to Roth trochu přepálil a začalo se to dostávat spíš do sféry komedie (marihuana). 65% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Nahrávání soundtracku probíhalo v Bratislavě. (Halloween9)
  • Domorodci z peruánskej džungle, ktorí sa objavili v tomto filme, neboli podľa slov z traileru ešte nikdy filmovaní alebo fotografovaní človekom zo západu. (beso74)
  • Během závěrečných titulků se za jmény herců objevují i jejich twitterové přezdívky. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama