Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (199)

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se konečně dočkali, tolik milované i nenáviděné gore známé z období raných vzdorů vůči tvrdé obrazové cenzuře opět ožívá v plné a čistokrevné parádě... Je ale otázka, zda-li z toho máme mít radost. Eli Roth je bídný vypravěč, neumí budovat atmosféru strachu a většina postav představuje v jeho prezentaci pouze matně osobité stíny v triviálním příběhu bez jakékoli emocionální nadstavby. Green Inferno je pouze vizuálně svěží a neskrývaně béčkovou poctou slavným italským předchůdcům, která svůj největší a vzhledem k pověstné úchylné nátuře jejího tvůrce nepochopitelný problém, tedy zoufalý nedostatek perverzních a fyzicky násilných scén, kostrbatě maskuje velmi brutálním černým humorem a čistou obrazovou výpravou, která ale pro změnu ubírá dění na autentičnosti a staví film, co se intenzity prožitku týče, až do stínu o 35 let staršího Cannibal holocaust. Tohle měla být krvavá, rytmicky sestříhaná žánrová jízda, nikoli bezduchá sociální obhajoba utlačovaných domorodých kmenů, která jednak nemá co říci a jednak je nudná až to bolí.. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Příjemnej kanibalskej film okořeněnej agitkou greenpeace, nádhernou přírodou a celkovou lokací, docela svěžím kástem a sympatickou hlavní hrdinkou. Nechápu tady ty odpadový hodnocení. Co se týče gore, nemám jedinou výtku . Co se týče příběhu a dialogů, asi bych to nijak zvlášť neřešil, protože nikdo nečeká, že když bude pár šufanů zavřenejch v bambusové kleci v kanibalské vesnici, tak budou v pauzách mezi rozčtvrcováním probírat teorii stun, nebo Higgsův boson. Natives byli velice dobře vybraní, hlavně mistr "černej" a mamá šamanka. Bavilo mě to, nečekal jsem od toho žádnej extra zázrak, protože Ílájovi se daří točit velký průsery, ale tohle je myslím krok aspoň trochu dopředu. 75% P.s: musím kouknout, jestli někde neprodávají ten uspávací prášek :) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem očekával neumětelskou a levnou blbinu, jsem nakonec příjemně překvapený i divácky spokojený. No, ona to samozřejmě blbina je, tedy myslím scénáristicky, ale je to blbina vtipná, relativně dobře vypravená i natočená (až na příšernou ruční kameru), zkrátka pro večerní relaxaci jako stvořená. Všemožné angažované humanistické filcky a od reality odtržení ochránci lidských práv jsou tu vykresleni buď jako hajzlové a nebo pitomci, za což dávám body navíc. Oceňuju slušně rozvinutý a propracovaný úvod, cestu do Amazonie a následný střet s dělníky a jejich ochrankou - až potud slušný rodinný středoproud a solidní áčko. To pravé nefalšované béčkové peklo přichází teprve po zajmutí partičky blbých gringů kanibalskou indiánskou tlupou, posedlou sadismem a lačností po lidském mase. Něco tak bizarního, vtipného a brutálního zároveň jsem věru nečekal. Chudáci rudoši, takhle dehonestující vykreslení si fakt nezaslouží! ()

DanteZ 

všechny recenze uživatele

Totální propal, dementní premisou počínaje, zbytečným CGI jaguárem konče. Eli Roth evidentně neumí skoro vůbec pracovat s napětím a proto každou aspoň trochu vypjatou scénu zaplácává teenagerovským poloretardovaným humorem, kterému by se mohl smát jen někdo, kdo podstoupil domácí lobotomii. Někde jsem četl, že se má Rothovi dát kredit za znovuoživení kanibalského subžánru. To by ho ale nesměl znásilnit a pomočit. Žádný odkaz v podobě hnusu, špíny a bahna se tady naleznout nedá. A ty dvě krvavější scény (které stejně kvůli jejich grotesknosti nebo kontextu nefungují) to fakt nezachrání. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když slyším jméno Eliho Rotha, napadne mě prase, který by potřebovalo srazit ego velkým kůlem zaražením do análního otvoru, ale taky pár filmů, které dokážou nějakým způsobem zaujmout.The Green Inferno se dá bez výhrad považovat za Rothovu nejlepší práci.Dobrodružný začátek tu sice hororoví Nuru hošani označují za nesnesitelný, mě to paradoxně příšlo jako výborně natočená a v celku napínavá půl hodinka.Potom už přejdem k typickým nechutnostem a to bylo teda fakt maso.Pád letadla je super a mě místy strašně dostával ten Rothův černej humor.Třeba to s tou vrtulí nebo epesní poprava tý blbky, co pařila s hlavním eko šulínem Alechándrém.Ten byl teda co repliku na zabití a nejvíc mě opět Roth rozbil tím, že z něj neudělal pokornějšího člověka, ale totálního prasáka.Ta scéna jak Canibal Corpse sežerou toho prvního fatboye byla strašně přes čáru teda, přeci jen takhle zaživa se na to skoro nedalo ani koukat, ale jako brutální Canibal survival mě to bavilo už jen z toho důvodu, že jsem tyhle filmy vždycky bojkotoval, z těch starejch sem viděl snad jeden a to ještě někde úplně sjetej na nějaký párty a že jsem od toho nečekal vůbec, ale vůbec nic.Už jenom proto, že jsem to nevypnul dám Rotíkovi 55% a vy hlavně nezapomeňte do pralesa hulení...může vám to zachránit život :) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Pri premietaní v meste Deausville jedna z diváčok odpadla pri úteku zo sály, keďže hneď prvá násilná scéna bola pre ňu neznesiteľná. (Marceloo)
  • Domorodci z peruánskej džungle, ktorí sa objavili v tomto filme, neboli podľa slov z traileru ešte nikdy filmovaní alebo fotografovaní človekom zo západu. (beso74)
  • Během závěrečných titulků se za jmény herců objevují i jejich twitterové přezdívky. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama