Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,vaše pušky proti mýmu noži". celková atmosféra filmu na mě působila velmi dobře (lesy, zvěř, hudba). B.D.Toro vypadá drsně. bohužel mě zklamal T.L.Jones. působil tak nějak staře. a nic na tom nemění ani fakt, že má dobrou fyzickou a zde i psychickou kondici. úvodní masakr v kosovu mi charakteristiku postavy moc nevykreslil a myslím, že v celkovém vyznění filmu byl zbytečnej. vlastně kromě atmosféry a B.D.Tora, držel film nad vodou hlavně zvuk, který je ve spoustě akčních senkvencích výbornej. hlavně díky tomu za 3. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Lesní muž a samorost kontra vyšinutý a traumatizovaný válečný veterán - toť skutečně neotřelé téma! Už jen ten apokalyptický a umělý "válečný" prolog působí jako pěst na oko. Zbytek je jen poměrně pohledný videoklip s precizní a naturalistickou finální bitkou a kupou idiotských scén ve stylu McGyvera, které nám dávají šanci vidět i takové věci, jako je pronásledovaný Del Toro, který si ukuje uprostřed divočiny nůž a v pohodě pokračuje. Tommy Lee pro změnu běhá po střeše tramvaje pod dráty vysokého napětí, zachraňuje divokou zvěř, atd.... Naštěstí je to celé svižně natočené a nestačilo mě to uštvat. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu chybí jistý megalomanský patos (což je dobře) a zůstává tak jen syrová hrubá kostra, která ale unese nebývalé množství vaty. Ono totiž kilo vaty je stejně težké jako kilo železa, víte? Stejně tak kilo peří. Tenhle film potěší zejména příznivce Benicia Del Tora a nejspíš i ty, kteří si potrpí na dlouhé naháněčky ve filmech typu Bourne & Spol. Tady ta naháněčka dostává slušný prostor a jak se pak (SPOILER) hrdinové ke konci šermuji rybičkama, musel jsem jít s hodnocením mnohem víš, než jsem původně zamýšlel znuděný v půlce filmu. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Přes některé logické nedostatky a nevěrohodný úvod v Kosovu nemůžu "Štvance" hodnotit jinak než čtyřmi hvězdičkami. "The Hunted" je totiž krvavý thriller ve starém duchu, který se nezatěžuje přílišnou psychologizací a jde rovnou a drsně na věc. William Friedkin na režisérské stoličce dokázal, že pořád umí, a že by se od něj mohla spousta mladých tvůrců učit. Ústřední duo "Štvance", Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro, jsou neselhávajícími tahouny filmu a nemám jim co vytknout. Navíc je na nich vidět, že do tréninku a akčních scén šli pěkně po hlavě - a že se lecčemu přiučili. Jen se podívejte na Jonesův přirozeně napružený pohyb v lese...A když už jsem zabloudil do lesa - proč nezmínit výtečnou atmosféru, kterou se "Štvanec" pyšní?! A to především právě v divočině, ve městě film malinko ztratí na tempu. Naštěstí v něm nezůstaneme až do konce...P.S.: Musím vyzdvihnout bojové scény muž proti muži - v dnešní době přesycené různými asijskými styly, které filmaři zobrazují jako líbivé tanečky (a mnohdy je tím degradují), působí přímočaré, naturalistické a v tom nejlepším slova smyslu špinavé bitky jako velmi vítané osvěžení...Celá léta jsem neviděl tak působivé souboje, ze kterých přímo tryská očividná věc - že ti dva si jdou opravdu po krku. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to příběhově klišovité a poněkud blbé. Nad pohnutkami postav radši moc nepřemýšlet, avšak Benicio Del Toro jako zmagořená mašina na zabíjení a Tommy Lee Jones jako jeho bývalý učitel a mentor, který však nikdy nikoho nezabil, jsou oba výborní. Tu spjatost jejich duší s přírodou jsem sežral, nehledě na neotřesitelnost jejich pozic ve filmu, nehledě na jejich nezničitelnost, přehnanou dokonalost. Prostě duel lovce a stopaře, kterému Friedkin dodal ten správný naturalistický drajv. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)
  • Mnoho scén bylo natáčeno v Portlandu, protože filmaři potřebovali déšť. Během natáčecích týdnů však nepadla ani kapka. (Matty)
  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

08.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama