Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Lesní muž a samorost kontra vyšinutý a traumatizovaný válečný veterán - toť skutečně neotřelé téma! Už jen ten apokalyptický a umělý "válečný" prolog působí jako pěst na oko. Zbytek je jen poměrně pohledný videoklip s precizní a naturalistickou finální bitkou a kupou idiotských scén ve stylu McGyvera, které nám dávají šanci vidět i takové věci, jako je pronásledovaný Del Toro, který si ukuje uprostřed divočiny nůž a v pohodě pokračuje. Tommy Lee pro změnu běhá po střeše tramvaje pod dráty vysokého napětí, zachraňuje divokou zvěř, atd.... Naštěstí je to celé svižně natočené a nestačilo mě to uštvat. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Výborní Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro bohužel nestačili na to, aby vyzdvihli tenhle Friedkinův thriller někam výš. Režisér jakoby tahal z paty (či chcete-li.. z o deset let staršího The Fugitive, který někdy až podezřele moc připomíná - a to nejen díky Jonesovi). Má světlejší momenty, ale některé věci jsou zkrátka neodpustitelné - především pak naprosto směšná scéna výroby pazourku a kutí oceli v ohýnku ze stébel. :D Škoda, mohla to být atmosférická žánrovka hry na kočku a myš.. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky čistokrevných akčních filmů rozhodně zajímavý přírůstek. Friedkin v podstatě naprosto rezignoval na jakoukoliv dějovou konstrukci a příběh uhání kupředu jako splašený vlak naprosto jednoduchým a tím nejlineárnějším možným způsobem. Na čem si však tvůrci dávají záležet je syrovost a chlad prostředí, absolutní minimalizace vizuálních efektů a celkový velmi strohý a obyčejný styl režie, ve kterém skvěle vynikne živelná bojová technika "krav maga", kterou se tu tvůrci prezentují. Bitky jsou neskutečné a na Friedkina nebývale přehledně natočené. Pokud pomineme úvodní kulisovitou a nevěrohodnou akci z Bosny, divák co moc nečeká nezůstane neodměněn. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,vaše pušky proti mýmu noži". celková atmosféra filmu na mě působila velmi dobře (lesy, zvěř, hudba). B.D.Toro vypadá drsně. bohužel mě zklamal T.L.Jones. působil tak nějak staře. a nic na tom nemění ani fakt, že má dobrou fyzickou a zde i psychickou kondici. úvodní masakr v kosovu mi charakteristiku postavy moc nevykreslil a myslím, že v celkovém vyznění filmu byl zbytečnej. vlastně kromě atmosféry a B.D.Tora, držel film nad vodou hlavně zvuk, který je ve spoustě akčních senkvencích výbornej. hlavně díky tomu za 3. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš oldschoolová rambovská variace o dvou zásadových skautech, vyvedených z míry světem, který žádných zásad nedbá. Učitel a žák, jasná páka, jenže kdo je kořist a kdo lovec? Tyhle dvě role jsou střídány výrazně častěji než výrazy na tváři Benicia Del Tora (oproti Slyovi je ale stále žabař). V tomhle přímočaře nalajnovaném střetnutí dvou mužů není místo pro nýmandské poldy z města, kteří jsou jenom palivem pro Del Torovu kudlu. Ten zjišťuje, že vám sebedokonalejší zvládnutí pravidel bude houby platné, nebudou-li pravidla dodržována. Mít více scén grády té závěrečné, kdy se chlapci celkem věrohodně řežou, a méně onen punc posttraumatické retardovanosti („jsem zlej magor, protože válka“), s chutí jednu hvězdičku přisadím. 65% Zajímavé komentáře: POMO, tron, Eddard, Jordan, cheyene, JohnFarst ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)
  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama