Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtly první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

A to je právě to,Batman atd podle mě kromě zpracování od Nolana ,patří spíš do téhle animované podoby než hrané,ale jak dokázal Nolan-udělat se dobré zpracování hraného formátu se udělat dá.Co se týče tohoto návratu rytíře,tak ten se mi líbil.Dobrá atmosféra,dobrý příběh a dost mi to právě připomnělo hraného Temného rytíře.Za mě tedy celkově 80% a čtyři hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jen občasné zastavení obrazu (první záběr z mrtvých vstalého Batmana v letu) připomene skvělý dospělácký comics F.Millera. Osobně mám trochu problém se stárnoucími superhrdiny jak v comicsu, tak ve filmu, ale temnota a skvělá akce to nakonec přebíjejí. Gotham City je sice do příchodu bouře a noci zaléváno sluncem, avšak příliš radosti v něm nenaleznete. Scéna, kdy Bruce prochází ulicemi plnými opuštěných lidí s ustaranými výrazy ve tváři, až zamrazí. Zločin na každém kroku, televize se předhánějí v barvitém líčení největších zvěrstev (asi jako ty naše) - už zabíjejí i děti - a Batman se již 10 let neukázal na veřejnosti. Kromě psychopata Two-Face vstupují na scénu mutanti a vyhlašují Gothamu válku. Co na to Bruce, kterého někteří označují (jako Batmana) za strůjce veškerého zločinu ve městě? Zdravě se nakrkne....proč to někdo nenatočí naživo? Kombinace klasické animace s počítačovou je na průměrné úrovni, ale jakmile se akce rozjede, přestanete technické nedostatky vnímat. Parádní! ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, určitě jeden z nejlepších, který kdo kdy podle komiksů naanimoval. Předloha Franka Millera je jedním z nejlepších počinů komiksového světa, ne-li ta vůbec nejlepší (to je subjektivní) a tak jsem velice rád, že se atmosféru povedlo přenést i do animáku. Animace naprosto výborná, opět si musím postěžovat na Marvel, který poslední dobou točí jen nevhodnou mangu. Není to úplně klasický Batman, na kterého jsem třeba i já zvyklý z ostatních animáků, kdy s protivníky soupeří v plné síle, ovšem tento fakt filmu nesmírně svědčí. V krátkosti se tedy dá říct, že to, co skvěle funguje v komiksu, funguje i v tomto animáku...100% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Parádní animák. Ze začátku se mi to moc nezdálo, ale pak se to rozjelo. Děj se odehrává 10 let po Batmanově zmizení. Gotham je plný zločinců a kriminalita stoupá. Zloději jsou vedeni Two-Facem a mutanti zase hlavním mutantem. Proto musí Batman (i když už není nejmladší), znovu obléct svůj kostým a jít bránit spravedlnost. Dokonce má i nového Robina. Nebo spíš tu Robin. Pokračování bylo ještě lepší. :) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Temný a depresívny takmer ako Nolanova trilógia. Ťažký príbeh o vojne starých mužov na pokraji síl, ktorý sa v súboji utkávajú s mladými, energickými protivníkmi, s dôrazom na psychológiu postáv a hlboký pohľad do útrob mysle a duše Brucea Waynea. Na kultový komiksový masterpiece Franka Millera to však nemá. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Rozpočet studia na jeden animovaný film umožňoval stopáž o délce 70 až 75 minut. Komiksová předloha Franka Millera „Návrat temného rytíře“ byla ale tak obsáhlá, že nebylo možné adaptovat ji jako jeden jediný film bez zásadních změn a škrtů v původním ději. Proto byl film rozdělen do dvou částí, aby tak tvůrci potěšili fanoušky více věrnou adaptací. (ČSFD)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Ještě více Batmana na cestě

Ještě více Batmana na cestě

27.08.2020

DC Fandom je za námi a ty největší novinky už jsme si probrali – tedy alespoň ty na poli hraných filmů. Komiksová stáj DC ale rovněž vyrábí poměrně dost a poměrně kvalitních animáků, mezi nimiž byste… (více)

Reklama

Reklama