Reklama

Reklama

Novinář Roland Wolf by rád napsal knihu o známé televizní hvězdě Christianu Legagneurovi. Aby měli na práci dostatek klidu, rozhodnou se oba muži strávit několik dní na Legagneurově venkovském sídle. Psaní se však příliš nedaří, neboť snahy o seriózní práci sám Legagneur neustále odkládá. Brzy se dozvídáme, že Wolfovy zájm y se netýkají pouze autobiografie a že Legagneur dokáže za úsměvem z obrazovky skrýt více než jen únavu z natáčení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chabrol opět natočil takové průměrné krimi, kterému nepomohl ani Noiret v hlavní roli. Prakticky nulová atmosféra, samotné vyšetřování je oprávněně upozaděno, neboť jeho výsledek je divákovi znám mnohem dříve, nežli prozře amatérský detektiv. Ještě že nám to všechno dobře dopadlo a zlo bylo po zásluze potrestáno, neboť nad ním zvítězilo dobro, byť hrálo s černými figurkami! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Clauda Chabrola miluji a na mém osobním žebříčku francouzských režisérů se už propracoval na druhé místo, hned za svého jmenovce Sauteta. Masques zcela vyhovují mé představě mysteriózního filmu. To napětí, to pátrání, ta přetvářka, klam a hra! V hlavní roli úchvatný Philippe Noiret, jenž svoji masku odkládá či spíše poodhaluje jen zřídka, zato s pořádným účinkem - jediná "akční" scéna se zraněným ptáčkem. Robin Renucci je trochu slabší, stále však svou roli zvládá zcela spolehlivě. A pak Anne Brochet - když jsem ji poprvé spatřil, myslel jsem si, že vidím Emmanuelle Béart - samozřejmě kvůli oněm brýlím -, poté co si je sňala, jsem poznal, že se mýlím. Ke konci filmu jsem si však zase myslel, že se musí jednat přinejmenším o její sestru - a to ne v první řadě kvůli její podobě (jež tu sice je, avšak Aniny mdlé oči jsou zabarveny jinak než pronikavé zraky Emmnuelle), nýbrž kvůli tomu smutně-živému kouzlu, které Anne vyzařuje. Chabrol si své ženské hrdinky umí vybírat náramně (viz. Enfer, L' se samotnou Emmanuelle) ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Detektivka (nic moc) + psychologické drama (taky nic moc) + romantický příběh (to skoro vůbec nic) - ale pokud se to sečte a vyjde Chabrol, pak to vždycky něco je: příběh, který se odehrává pod těmito třemi vrstvami. Philippe Noiret, který hraje jako vždy nadstatndardně, nepředvedl svůj závěrečný nervovový kolaps úplně důvěryhodně - možná mi vadilo, že přešaltroval příliš rychle, možná, že míra byla právě naplněna. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepsich Filmov rezisera Clauda Chabrola. Na perfektny film staci malo - len ak chce novinar napisat knihu o znamej filmovej hviezde. Navsteva vidieckeho sidla na urovni, tak kvalitne dialogy som uz dlho nepocul, Claude Chabrol ako rezsier sa teda neskutocne predviedol, poprosim viac takychto filmov : 95 % ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

A tak já s filmy s pohádkovým podmazem (dobro vs. zlo a žůžové autino) nemám problém, přijímám je tak, jak jsou mi naservírovány. No.. a pokud servíruje filmové sousto Philippe Noiret, v tomto případě usměvavá, hodná, milá televizní hvězda, láskyplně pečující o osiřelou dívenku, nemohu jinak, než hodnotit kladně.. Kolik takových masek či jemu podobných mezi námi chodí.. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno