Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ukradli torzo Jupitera je výborná komedie s akčními a kriminálními prvky. Annie Girardot, navíc s hlasem Věry Galatíkové - výborně nadabované, je vtipná sama o sobě. Philippe Noiret jí skvěle sekunduje a herečtí představitelé manželského páru jsou též bvýborní. Výhodou je příjemné letní prostředí a úsměvná čtveřice plus výborná hudba. Možná se u této komedie nebudete popadat za břicho a slzet smíchy, ale je milý, svěží, lehký film na zahnání nudy. Dodat už musím už jen to, že první díl jsem bohužel zatím neviděl. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Kým v Nežnom kurati šlo o zobrazenie vzťahu Lisy a Antoina a vyšetrovanie šlo do pozadia, tu sa to trošku vymenilo. Tento diel sa viac zameriava na Lisinu snahu o uznanie neviny Antoina a jeho nadobudnutého kamaráta archeológa, ktorých obvinili z vraždy. Ich neustále úteky a hľadanie dôkazov bolo vtipné a veselé, priam na mňa dýchala pohoda a radosť, s akou to bolo natáčané. K tomu veselé naháňačky, úteky, riešenie absurdných situácii a záverečná pointa, vďaka ktorým Jupiter patrí do rebríčka Top 50 najlepších oddychových filmov. 80% ()

Reklama

Kanalizato 

všechny recenze uživatele

Genialni. Vtipne, vkusne, svizne, a tech hlasek... "Zensky patrej k vareckam a mrtvoly k ledu!" "Tady mate policejniho inspektora, je zarucene pravy, za par dni se zotavi a muze vam treba past kozy." "Musime vyslechnout kravy, nekdo ukradl vlak." "Vsemu uz rozumim, jen mi prosim vysvetlete, proc jste me vyhodila z toho vlaku?" atd :-) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jupitera? Dyť to byla Afrodité. Tím chci říct, že název filmu je spoiler jak prase a vnímavějšímu divákovi to dojde a ani nemusí čekat na poslední záběr. Pošé je skvělý jméno a obzvláště si tam oko pochutná na jeho super přitažlivé ženě, která je trošku dost do větru, ale nesmírně sexy. Spád to má rychlej jak sviňa, ale zas tak vtipný to není... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková dobrodružná francouzská komedie ve svižné honbě za antickými artefakty s fungujícím duem Noiret Girardot , s trochou sluníčka, moře a trochu sexy atmosféru dodává Catherine Alric, ale asi jinak nic, co by oslovilo dnešní publikum a na mně už moc uhulákané. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)

Reklama

Reklama