Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zákon není jeho nejlepší přítel. Federální agent Richard Chance občas neváhá porušit zákon, aby dostal členy podsvětí za mříže. Bez výčitek svědomí zneužívá donašečku Ruth, která je zároveň jeho milenkou. Nepolapitelný padělatel peněz Eric Masters jednoho dne zabije Richardova parťáka, který šel po jeho stopě. Richard je od té chvíle posedlý myšlenkou na pomstu. Proto svého nového kolegu Johna Vukoviche přiměje také porušovat zákon. Jejich nejnebezpečnější akcí je nelegální přepadení údajného zločince, od kterého chtějí získat peníze na fingovanou transakci s Mastersem. Zatímco oni riskují stále víc, Masters jim pořád uniká… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Losangeleští policejní agenti, kteří v honbě za zločinci sami překračují zákon, je takový obvyklý filmový kolorit. Tady to ale bylo něco nového. Snímek zaujme také kostýmy, soundtrackem (tohle by měl MagicBox vydat v edici Milujeme osmdesátky) a automobilovou honičkou, během níž dává Friedkin vzpomenout na svou vlastní newyorskou jízdu ve Francouzské spojce. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Udělat takovejhle film, kde ani jeden charakter není nijak zvlášť sympatickej (snad kromě policajtovy milenky a informátorky), na to musí mít člověk žaludek. Nevím, jestli bych se chtěl setkat s Friedkinovo démony, soudě podle toho, jak autenticky zachycuje démony svých hrdinů :-). Ale rozhodně umí, existenciálně, religiózně, filosoficky to vždy dává dost námětů k přemejšlení, jenom v tomhle kousku jsou samozřejmě příšerný prvky z 80. let, syntezátorová muzika je jejich nejkřiklavějším příkladem, ale třeba automobilová honička je opět originální a skvělá. A některý scény jsou artefakty samy o sobě (např. pálení obrazu). ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Rázné. Stejně jako se legendární znělka Wang Chung při úvodních titulcích pomalu noří s vycházejícím sluncem nad L.A., aby pak agresivními beaty udeřila na divákovy smysly, i celý Friedkinův snímek neustále přináší do pomalu plynoucího neo-noir příběhu překvapivé zvraty a návaly estetické brutality, aby nakonec došel do naprosto nihilistického finále. Tedy vše, co mám rád. Žít a zemřít v L. A. znamená ryzí osmdesátky a zároveň pamětihodný thriller se stylem jako žádný jiný. Můj nejoblíbenější Friedkin. A film, který bych si rád někdy dal na velkém plátně s pokud možno nejkvalitnějším zvukem. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Film je jízda od začátku až dokonce a to díky hudbě. Jednoduché bassy a synťáky. Příběh syrový a neutěšený - nemáte pocit bezpečí ani jistoty. Připadalo mi to jako Miami Vice spojené s filmem Thief od Michaela Manna. Herci autentičtí, prostředí špinavé. Honička na konci zpocená až na řiti občana L. A. Rád bych viděl pokračování. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Aláh buď pochválen!!!........ Zajímavě řešené úvodní titulky. Červená se zelenou a povedený hudební doprovod, to vše evokuje pocit nebezpečí a zároveň klidu. CITÁT - Jsi na špatném místě a ve špatnou dobu.......... Akční kriminální příběh s několika dobrými hláškami a trochou krve. CITÁT - Vesmírný bláboly nesnáším............ Město, které je od sklepa až po půdu prohnilé jako spadaná rajská jablka. Základem příběhu je padělání peněz a snaha dopadnout jejich "výrobce". CITÁT - Ukradnem pravý prachy a koupíme za ně falešný?.............. Automobilová honička okolo 75 minuty je povedená a napínavá. CITÁT - Hvězdy jsou prý oči Bohů.......... Nadprůměrný snímek u kterého jsem se rozhodně nenudil. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • John Pankow (Vukovich) sa rok po vydaní filmu stretol s NYPD agentom v utajení, ktorý mu povedal, že jeho panické správanie počas automobilovej naháňačky bolo úplne presné a realistické k danej situácii. (Real Tom Hardy)
  • Darlanne Fluegel (Ruth) trávila dosť času v apartmáne, kde jej postava žila. Friedkin jej umožnil, aby si ho navrhla podľa jej predstáv, nech sa v ňom cíti dobre. Chcel, aby boli jej reakcie prirodzené. To isté platilo aj pre jej milostnú scénu s Chanceom (Petersen). Friedkin im ukázal, kde bude umiestnená kamera a povedal len jedno: "Prekvapte ma." (Real Tom Hardy)
  • Spousta scén ve filmu je improvizace. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama