Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

argenson 

všechny recenze uživatele

Pragmatická policajtka a neohrabaný vědátor, ale nádherně jim to spolu ladí. Ačkoliv Annie Girardot má za úkol být neohroženou ženou zákona, polovinu filmu poněkud neemancipovaně a elegantně procupitá v podpatcích (druhou polovinu řídí jako prase, případně se nechá vozit jinými, co řídí jako prase). Philippe Noiret ji krásně doplňuje a zvláště ve scéně, kdy vyhazuje zmrzliny z taxíku, je kouzelný. Za zmínku stojí i dvě role Lisiny matky a tety Suzanne. Tetičku hraje předválečná hvězda Simone Renant a v roce 1978 manželka producenta, který stál za vznikem Něžného kuřete (navíc s dabingem Jiřiny Bohdalové, to se taky málokdy slyší). Něžné kuře je dobře uvařeným koktejlem kriminálky a komedie, přesto z téhle dvojice filmů mám mnohem raději o dva roky mladší Ukradli torzo Jupitera. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie s velmi sympatickou ústřední dvojicí - profesorem Lemercierem, kliďasem a policejní inspektorkou Tanquerelleovou, cupitajícím živlem - chvíli baví a rozesmívá, chvíli napíná, chvíli vyšetřuje (např. přestupováním z jednoho auta do druhého) podivné vraždy karosářským šídlem a jak mrtvých přibývá, atmosféra příjemně houstne a finále se povedlo. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Philippe De Broca /Belmondovky Muz z Ria, Muz z Hongkongu a Le Magnifique/ natocil krasnu kriminalku/fryler, ktoremu suverenne kraluje skvela Annie Girardot a rovnako dobry Phillippe Noiret. Vrazda poslanca parlamentu je silnym nametom na film , herecke vykony su obdivuhodne a De Broca sa ukazal ako mimoriadne schopny filmar. Pre mna z roku 1978 to najlepsie, co Europska kinematografie vyplodila, spolu s Bergmanovou Hostsonaten a Corbucciho filmom Pari e Dispari. 100 % ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Vkusná komediální romance o lidech, kteří se potkali po pětadvaceti letech (nebo kolika), aby si spolu teprve teď něco začali, zkřížená s kriminálkou, která nepůsobí jako úplně zbytečný přívažek (i když hraje druhé housle), ani pohodu přes občasné napětí nijak nezatemňuje (oběťmi koneckonců nejsou nevinní lidé, ale poslanci). Girardotové inspektorka i Noiretův profesor jsou okouzlující a nevtíravě vtipní stejně jako situace, ve kterých se ocitají – ať už je to koncert v dešti, vyprávění o policajtech v autě plném policajtů nebo „automobilová honička“. A líbí se mi ten poetický název. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najvytríbenejšia ukážka krimikomédie zvanej francúzska - ani krimi ani komédiu tu nenájdete v kryštalicky čistej, ale odľahčenej podobe (pozor, nezamieňať s podobou "ľahkou"). Navyše ak vás láka predstava neustále cupitajúcej Annie Girardotovej, nie je čo riešiť. Iste nejde o nadčasové umelecké dielo, ale len štyri hviezdičky pre toto brilantné oeuvre sa mi zdá málo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Policejní vrtulník je Schweizer S300 vyráběný v letech 1964–1983 společností Hughes Tool Company a později Hughes Helicopters. (sator)
  • Antonius (Philippe Noiret) jezdí na VéloSoleX 3800 z roku 1966. VéloSoleX je moped nebo motorizované kolo, obvykle označované jen jako „Solex“, které původně vyráběl francouzský výrobce Solex se sídlem v Courbevoie nedaleko Paříže ve Francii. Moped původně vytvořený během druhé světové války a sériově vyráběný v letech 1946 až 1988 přišel v různých iteracích, přičemž si zachoval stejnou koncepci motoru s válečkem spočívajícím na předním kole jízdního kola. Stal se mimořádně oblíbeným u školních dětí, studentů nebo pracovníků v továrnách, protože byl lehký a mimořádně hospodárný. (sator)
  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno