Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Jasně lepší než druhé volné pokračování. Jednotlivé vtipné etudy teží hlavně z antagonismu obou partnerů - tedy Annie Girardot a Philippe Noireta. On ani neví, že ona je fízl. Krimi zápletka se také vyvedla a vyšroubovala napětí až do úplného závěru filmu. Jeden z nejlepších francouzských snímků. Jinak doporučuji k přečtení úchvatný rozhovor s Philippem Noiretem v tištěném Reflexu č.48 (25.11.2004). Rozhovor s panem HERCEM... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Něžné kuře jsem se těšil. Doufal jsem, že se dočkám typické francouzské komedie. Jenže nedočkal. Phillipe de Broca to natočil trošku jinak. A i když jsem se po většinu filmu bavil, vážně, ale občas i s vtipem, pořád jsem měl takový ten nejistý pocit, že tomu víc jak tři hvězdičky nedám. Zase až taková legrace to nebyla. Spíš to mělo tak nějak od všeho trochu, včetně klasické francouzské kriminálky, ale ve výsledku nic. ()

Reklama

bararich8 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé. Zhlédnuto víceméně náhodně a tak trochu nechtěně, ale pěkně si mě to udrželo u obrazovky. Neustálý příval vtipu (inteligentního!) ve skvělých dialozích (podobně kvalitní se v dnešní době snad už ani nedělají), kterým se nejde nesmát a povedené scénky + sem tam nějaká ta vražda jako bonus. Není co vytknout, holt staré snímky mají své kouzlo. Nádherně pobaví, plný počet, 5* ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku spíše průměrný film se během celého představení rozjede do skvělé detektivky a zároveň romantického příběhu dvou protichůdných duší. Celkem povedený se mi zdál nápad udělat z něžného pohlaví policistku, která ze začátku je obyčejná žena. Pro ztvárnění obou postav byly vybrány legendy Francouzského filmu - můj oblíbenec Philippe Noiret a skvělá Annie Girardot. Právě tito dva herci povýšili tento film na pět hvězdiček. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Tentokrát spojím recenze dvou filmů dohromady, protože na sebe navazují, i když každý můžete vidět bez problému i samostatně. Vlastně si ani nepamatuji, že bych Něžné kuře někdy předtím viděl, ale za to "Ukradli torzo Jupitera" byl můj velmi oblíbený film za dob komunismu. Teď jsem si však dal oba a postupně. Od prvního filmu jsem očekával víc - na můj vkus zbytečně moc romance a málo zábavy a zbytečně utahané. Navíc ty roky od vzniku jsou znát - zejména v zobrazovaném způsobu vyšetřování vražd. Za to pokračování mě bavilo stejně jako za mlada a pořádně jsem si ho užil a pobavil při těch jejich bláznivých eskapádách. Shrnutí je jasné - Něžné kuře je pro mě klasika, která neurazí, ale ani příliš nenadchne - slabší tři hvězdy. A Jupiterovi alias Afroditě dám plný počet - rozhodně si je zaslouží. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Policejní vrtulník je Schweizer S300 vyráběný v letech 1964–1983 společností Hughes Tool Company a později Hughes Helicopters. (sator)
  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)
  • V roce 1978, po uvedení filmu ve Spojených státech, se producent Dean Hargrove chopil nápadu z tohoto filmu a vznikl seriál Dear Detective (od r. 1979) s Brendou Vaccaro v roli inspektorky. Po čtyřech epizodách byl seriál kvůli nedostatečné sledovanosti ukončen. (sator)

Reklama

Reklama