Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (305)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Krásné barvy, dobrá konzistence, jen Funès pořád plave na hladině. Pochází ze západu, nejspíše z Francie a je již poněkud archivní, přibližně 1976, to byl velmi dobrý ročník. Jemný začátek se výborně doplňuje s lehkou zápletkou uprostřed a na konci na vaše chuťové pohárky čeká lahodná ústřicová chuť s lehkým kovovým dochucením. Film jako dobré víno. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

"Kde tu máte toalety?" "Na konci chodby. Řiďte se podle much." Je to fakt sranda... Funés s dabingem FF naprosto geniální, jako vždy. Opět jeho šílené eskapády, převleky a... no prostě sranda. Ono nemá cenu to nějak přehnaně opěvovat, ono se to musí vidět. Jako ke konci to trošičku upadne, ale kvalitu to stejně má. ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Bohužel většina ne Funésovských ale řekněme francouzských komedií té doby notně zestárla. Nebo možná jsme jen zestárli my. Těžko říct. Možná jako puberťáci jsme byli shovívavější no a taky moc nebyla konkurence. Dneska už je a velká a staré francouzské komedie už neobstojí. Hodnoceno dnešníma očima, jen pár Funésovských komedií je ještě koukatelných. Tahle k nim ale nepatří. Funés není moc vtipný a všichni kolem jsou tak trochu pitomci (ostatně jako ve většině jeho komedií) a celé je to vlastně hrozná nezábavná hovadina. Odpad nedám jen z úcty k Funésovi. Nebo spíš Filipovskému? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale sci-fi zápletka s gumovými kuřaty dost shodila výtečné maskovací parádičky kulinářského kritika, před kterým by i hvězdičková fabrika Michelin zbledla závistí a jehož obdiv a láska k dobrému jídlu a pití v některých scénách z hlavního představitele vyzařují způsobem překonávajícím pět gastronomických hvězd. Faktem je, že Funèsovsko-Filipovské "teď jiný pivo" si pamatuji už dlouhé roky a bohužel jsem ho čas od času nucen použít. Ve výsledku dávám 60%, protože scény se smutným klaunem a vůbec celý ten cirkus mi přišly dosti zbytečné. A PS pro Mistra Pohrobka - možná pindám, ale accentu aigu opravdu apostrof neříkám;) ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

To hodnocení prosím berte jako 3,5*...prostě něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Je to taková netradiční komedie, něco jako animovaný Ratatouille. Herecké výkony jsou sice výborné, ale pořád tomu něco k opravdu dobré komedii chybí. Naštěstí některé opravdu vypečené momenty mě donutily dát tu čtvrtou hvězdu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Jelikož Louis de Funès (Charles Duchemin) prodělal před natáčením srdeční infarkt, tak bylo dost riskantní ho do filmu obsadit, neboť natáčení s kardiakem bylo nejisté ze zdravotních a finančních důvodů. Pojišťovna nakonec udělila souhlas, že natáčení pojistí. Na place ale musel být neustále přítomen kardiolog a sanitka. Štáb dostával výplatu pro jistotu každý den s tím, že nebylo jisté, zda se další natáčecí den uskuteční. (Duoscop)
  • Když se Gérard Duchemin (Coluche) poprvé ukáže v cirkuse, schytá zásah sklenice s hořčicí. Když následně vstoupí do maringotky, má flek na jiném místě než po zásahu. (Ozzy88)
  • Zhruba v 23. minúte filmu, keď je Charles Duchemin (Louis de Funès) na kontrole vo vidieckej reštaurácii L'Auberge de la Truite a čašník (Pierre Forget) mu donesie jedlo, položí mu tanier s jedlom na iný tanier. V krátkom prestrihu o pár sekúnd neskôr si môžeme všimnúť, že taniere nie sú položené na sebe, ale vedľa seba. Potom keď Duchemin ide odobrať vzorky, tak taniere sú opäť položené na sebe. Jedlo na tanieri sa nedá identifikovať, ale vyzerá ako paradajky. Pár z nich si zoberie ako vzorku a ostatné vyhodí do kvetináča za ním. V ďalšom prestrihu, keď mu spadne lampa do taniera, už má zrazu na tanieri kus pečeného mäsa, ktoré ale predtým na tanieri nebolo. (AxelWers)

Reklama

Reklama