Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 956)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi 20 minút mi trvalo, kým som sa vôbec chytil. Možno preto, že ten príbeh s verklom, čo môže ničiť celé planéty, už ma fakt zúfalo nebaví. A nebavilo by ma to celé dve hodiny... ale potom sa sympaťáci konečne dajú dokopy a začnú sypať hlášky. A prinajmenšom od úteku z väzenia je to najzábavnejší film roka. Skvostné triky a úplne najparádnejšie finále v histórii Marvelu. We are Groot. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V tomto případě je především nutno hluboce smeknout před Markem Taclíkem. V tak krátkém čase shodit třicet kilo, podstoupit brutální píling, nechat si nastřelit olysalé kouty a ještě se při tom všem martýriu týrat ve fitku, aby se nebál vystrčit pupík, to je prostě úctyhodný výkon. Role Péti Brka mu padla jako ulitá a od Kriminálky Invalidovna udělal skutečně obrovský skok. Bravo! A navíc v historicky první homixové adaptaci, která mě naprosto nadchla. Žádný kapitán Homokokot ani Supergay, žádný Spiderwoman natož Transisthor, a ani jiný bukvičák v dresu Spojených sráčů amerických, co smrtelně vážně sveřepě zachraňuje kde koho, ať už o to stojí nebo ne. Jen panoptikum veskrze sympatických až kůl antihrdinských postaviček v čele s dokonalým mluvícím kloboukem Dejvyho Kroketa a superúžasným Stomodízlem, co se nebojí po hlavě vletět do fantasticky natočené vesmírné taškařice a bez skrupulí si vytřít prdel všemi těmi Ásvendžry a Fegit ligami. Marvel kupodivu tentokráte absolutně nic nezm(a)rvil. Bez mrknutí oka archivuji a uděluji nejvyšší ocenění – Totál anál! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se tesil fakt maximalne a i kdyz mi to uplne neutrhlo koule, je to skvela, zabavna jizda. Je videt, jak se tvurci strasne snazili odlisit od jinejch komiksovejch filmu a nedelat z hlavni particky typicky kladase a hrdiny, ale zaroven tam chteli narvat klasicky superhrdinsky proslovy a sceny. Vysledek nastesti dopad nadocekavani dobre, takze ackoliv dojde na uz nespocetnekrat provareny sceny, nikdy nechybi nejaka hlaska, ktera by pocitani hrdinu krapet schodila a odlehcila situaci. Tady prekvapive vitezi Rocket, jakozto nejnahlaskovanejsi clen tymu a doved bych si vcelku dobre predstavit film pouze s nim a Grootem. Ostatni sice nejsou spatny, ale nejak extremne se neprojevi, i kdyz samozrejme kazdej dostane nejakej svuj prostor. Jinak pribeh neni z nejkomplikovanejsich a stejne tak zaporak nevzbuzuje takovou hruzu, jak se asi tvurci snazili, ale nejak zvlast to ani nevadi, protoze je tu spousta akce i foru a ty dve hodiny neni sebemensi chvilka na nudu. Navic tu jsou dokonaly triky a skvela hudba. Takze ja jsem spokojenej a netrpelive vyhlizim druhej dil. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Gunn zase dokázal, že to dokáže ! Dejte tomu borci něco už z premisy ujetého a úspěch se dostaví hned při prvním promítání. Svět Guardians je sci-fi realm velice podobný Mass Effectu (Citadela, anyone ?) .... a když už tu povídám o jedné videohře, na kterou jsem si během promítání vzpomněl, tak ještě zmíním scénu, kdy se Guardiani dostanou do SPOILER neproniknutelné komnaty Ronana, SPOILER ihned jsem si vzpomněl na závěrečný showdown s Darth Nihilem ... a kdo ne, tak hru buďto nehrál anebo ju nedohrál a je sračka :) Guardiani jsou jednoznačně nejlepší Marvelovka zatím ... jedná se o perfektní symbiozu totální nahláškované zábavy s více než sympatickymi hlavními hrdiny a parádně našlapané akce ! V tomto případě by vás to při nakoukávání "doma v tém klídečku" opravdu hodně bolelo v řiti, že jste to neviděli v kině. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Gunn, Nicole Perlman | Hudba: Tyler Bates | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Marvel Studios | Rozpočet: 170 miliónov $ | Tržby: 219,259,442 $ || Po prvom kapitánovi pre mňa najslabšia marvelovka. Absencia pozemného deja mi nedala šancu privlastnenia ktorejkoľvek postavy, takže mi bolo úplne ukradnuté, či sa dožijú konca. Naviac, jak to je štandardom u konkurencie DC Comics, je dopredu jasné, že žiadna postava neumrie, alebo že zázračným spôsobom ožije. Vtipov/gagov je síce veľa, ale ako celok to na mňa pôsobilo ako megalomanistická, gýčovicá digitálna pluvanica bez štipky fungujúcej emócie. Upravujem: Jednoznačne najslabšia novodobá marvelovka od prvého Ironmana... Zas taký šok to zas nebol, trošku som to aj čakal. 60% | Cine-Max Košice, 7.8.2014 | ()

Galerie (231)

Zajímavosti (155)

  • Peter Quill (Chris Pratt) si na konci filmu otevře dárek od své matky, který mu dala, když umírala (ve stejný den byl i unesen). Je v něm kazeta s jejími oblíbenými písněmi. Tento typ kazet se začal prodávat až okolo roku 1993, ale Peter byl unesen v roce 1988. (holyterry)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama