Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 956)

somnar 

všechny recenze uživatele

Marvel vyletěl do vesmíru, ale ve skutečnosti zůstal bolestně při zemi. Asi čtyři vtipné slovní vybíjené, I am Groot a dva tanečky na osmdesátkové vypalovačky prostě nezakryjí fakt, že tu nejsou důvody, proč se o tuhle partičku nějak více zajímat a nekoukat každou půlhodinu na hodinky. Lehkonohost Abramsových Star Treků tu nahradilo klopotné, mechanické přesouvání se z místa na místo, unylý záporák jak z Thora 2 těžko vyvolá pocit, že o něco opravdu jde a chatrná zápletka s macguffinem neukrývá jediný moment, který bych si pamatoval minutu po opuštění sálu. Tyjo, vlastně dost zklamání. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Osud Galaxie je nyní ve správných rukou, tlapkách a větvích. Od teď už nejsme všichni Gogo, ale Groot.. Rychlokvasící Star Wars nadnášené glancem, lehkostí a hravostí připomínající to nejlepší z Bessonova Pátého elementu - koule na noze v podobě uspěchané expozice a tradičně chaotické akce jsou jen zanedbatelnou zátěží. Přesto potenciál stát se legendou nevidím, na to je partička kolem Hana Sola s walkmanem ještě příliš sešněrovaná v korzetu zvyklostí a zákonitostí marveláckého vesmíru. Ani nechci domýšlet, jak by dopadlo, kdyby se mýval Rocket, Tony Stark a Míra Kalousek setkali v Otázkách Václava Moravce.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $333,176,600 Tržby Celosvetovo $774,176,600Tržby za predaj Blu-ray v USA $85,605,232 //počet predaných kusov 3,884,577Tržby za predaj DVD v USA $60,137,395 //počet predaných kusov 2,670,087║ J.J. Abrams má novú konkurenciu a to v až doteraz nevýraznom James-ovi Gunn-ovi, ten teda prekvapil touto veľkolepou vesmírnou smršťou, ktorá sa veselo môže porovnať a radiť k novodobým Star Wars(Ep, I-III), trikovo brilantné(ľutujem že som nezastihol 3D verziu, zážitok by to určite ešte viac umocnilo) vážny kandidát na Oscara v rámci technických vecí, herecky rovnako tak dobre vytypované osadenstvo, Chris Pratt sympaťák dokonca aj Thora/(Chrisa Hemswortha) schoval, Zoe Saldana opäť elegantne krásna a akčne s premetmi svižná, príbeh odsýpa, postáv ako maku aj ich postrofarebný výzor teda ponúkne peknú paletu farieb ale všetko tu sedí a nič zbytočne nenabúrava dej, strom a mýval sú nadmieru v pohode a rovnako tak to príjemné odľahčené a zábavné, epické scény, letecké súboje a akcia len pridávajú body na vrch, jeden z najlepších filmov a komiksoviek roka 2014 /videl v kine 2x 2D verziu + 1x 3D verziu: 95%/(3D verzia o niečo viac umocňuje zážitok, 3D veľmi efektné, hlavne tie letecké súboje) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Gunn, Nicole Perlman | Hudba: Tyler Bates | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Marvel Studios | Rozpočet: 170 miliónov $ | Tržby: 219,259,442 $ || Po prvom kapitánovi pre mňa najslabšia marvelovka. Absencia pozemného deja mi nedala šancu privlastnenia ktorejkoľvek postavy, takže mi bolo úplne ukradnuté, či sa dožijú konca. Naviac, jak to je štandardom u konkurencie DC Comics, je dopredu jasné, že žiadna postava neumrie, alebo že zázračným spôsobom ožije. Vtipov/gagov je síce veľa, ale ako celok to na mňa pôsobilo ako megalomanistická, gýčovicá digitálna pluvanica bez štipky fungujúcej emócie. Upravujem: Jednoznačne najslabšia novodobá marvelovka od prvého Ironmana... Zas taký šok to zas nebol, trošku som to aj čakal. 60% | Cine-Max Košice, 7.8.2014 | ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ač mají Strážci galaxie řadu strukturních nedostatků, značně mění zkušenost s marvelovským univerzem a testují další jeho možnosti, a to na úrovni vnějších vlivů, vnitřního uspořádání i vnější organizace. Nad typičností a netypičností Strážců galaxie jako marvelovského filmu - a co vůbec pro marvelovské filmy je a není typické - jsem se snažil analyticky zamyslet tady na Poznámkách, kde současně tvrdím, že nosným rámcem pro pochopení organizace Strážců galaxie je vyprávěcí model vesmírných oper. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (155)

  • Když Nebula (Karen Gillan) padá z Ronanovy (Lee Pace) válečné lodi, přistane na stíhačce, prorazí čelní sklo, tak prohlásí: "Vypadni!" Tím donutí nešťastného pilota vyskočit. Jde o možnou narážku na slavnou scénu s vrtulníkem ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). (mmajjkii)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama